Glavni » google » Spremenite svoj dom v kino z Xiaomi Mi Box S

Spremenite svoj dom v kino z Xiaomi Mi Box S

AliExpress WW

Zdaj, ko je razvoj tehnologije vse hitrejši in je način prenosa zabavnih vsebin vse bolj mogoč na različne načine, lahko mnoge naše naprave v kratkem zastarajo in nam pustijo drage televizorje in projektorje, s katerimi lahko ' ne vidimo našega najljubšega filma ali serije.

Zaradi potrebe po sprotnem posodabljanju, vendar zaradi neprijetnosti, da je treba televizijo zaradi visokih stroškov kupiti vsaki dve leti, Xiaomi predstavlja prenosni multimedijski center el. Xiaomi Mi Box S.

Ta oprema je razvoj prejšnjih različic, ki nam bo omogočila ogled vseh trenutnih in prihodnjih vsebin, saj ima nadgradljiv operacijski sistem Android TV.

V tej analizi bomo videli, kakšne so njegove prednosti, kakšne dodatke ima in kje ga lahko kupimo po najboljši ceni in s čim hitrejšo pošiljko.

Xiaomi Mi Box S

Preden analiziramo njeno delovanje, poskusimo razumeti, iz česa je sestavljena ta naprava in kaj nam lahko ponudi. Mi Box S je naprava, ki jo poganja operacijski sistem Android, ima funkcije, podobne tistim v telefonu ali tabličnem računalniku, vendar je prilagojena tehnologiji, ki ni odvisna od zaslona na dotik in s funkcijami, osredotočenimi na zabavo.

S tem multimedijskim centrom lahko predvajamo vsebine iz naših najljubših aplikacij, kot so Netflix, HBO ali KODI, lahko pa tudi s trdega diska, če imamo na njem videoposnetke ali fotografije.

Kot smo že komentirali, temelji na tehnologiji Android, tako da lahko iz trgovine Google Play namestimo različne programe za ogled s televizijskih kanalov z interneta, igranje najljubših iger, uporabo družabnih omrežij ali zagon vsebin z mobilnega telefona popolnoma brezžično.

Celotno upravljanje uporabe poteka z majhnim upravljalnikom, ki je vključen in vključuje prepoznavanje glasu, za igre pa lahko povežemo nadzorne elemente video konzole prek Bluetootha, da je izkušnja čim bolj udobna in zabavna.

Fizične značilnosti

Ima kvadratno zasnovo z minimalističnimi črtami v črni barvi, njene dimenzije so kompaktne, v širino in dolžino merijo le 10 krat 10 centimetrov in imajo debelino 1,6 centimetra..

S težo 145 gramov smo naprava, ki nam omogoča, da jo imamo doma in jo lahko odpeljemo na pot ali se udobno premaknemo, ne da bi morali skrbeti za nepotrebne mere ali odvečne teže..

Naslednja podrobnost, ki pritegne našo pozornost, je, da kot tako minimalistična naprava ne bomo našli gumba za vklop ali izklop.

Res je, da ga lahko v načinu spanja preklopimo iz menija za uporabo, toda edini način, da ga 100% izklopimo, je, da ga odklopimo od elektrike, ta metoda ni priporočljiva za uporabo vsak dan in če imate zunanji disk priključen, ga ne pozabite odstraniti, preden ga izklopite tako, da potegnete kabel.

Strojna oprema

Ta multimedijski center, ki ga poganja Amlogic S905X-H štirijedrni Cortex-A53 2,0 GHz 64-bitni CPU, daje zelo dobre zmogljivosti z videom, zahvaljujoč grafični grafiki Mali T-450 GPU, ki nam omogoča 4k kakovostno reprodukcijo 3.840 s 2.160 pikami 60 sličic na sekundo s tehnologijo HDR.

Z 2 GB RAM-a DDR3 lahko rečemo, da ne bi imeli najbolj izjemne strojne opreme na trgu, vendar daje tisto, kar je prav in potrebno za to, kar je zasnovana ta ekipa. Njegova notranja zmogljivost 8 GB eMMC je razširljiva z vgrajenimi vrati USB 2.0.

Zunanji trdi diski in pogoni pisala, ki jih je mogoče povezati, so lahko do 2 terabajta in podpirajo naslednje formate diskov FAT16, FAT32, NTFS.

Video formati, ki jih podpira, so MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4 in 3D. In lahko dekodira videoposnetke VP9, ​​H.265, H.264, MPEG1 / 2/4, VC-1, Real8 / 9/10. Tako bo težko predvajati video in tega ne bo mogel storiti.

Povezljivost

Ker je tako majhna naprava, ne bomo našli veliko fizičnih vrat, toda milost tega malega je, da deluje brezžično. Še kasneje vam bomo priporočili, kako izboljšati svojo fizično povezljivost, da jo boste še bolje izkoristili..

Na zgornji sliki lahko vidimo fizične povezave. Prvi se uporablja za priključitev napajalnega kabla, na dnu pa bomo videli črke AV.

Druga povezava je vrata HDMI 2.0, pomembno je, da če imate zelo star kabel HDMI, ga posodobite, saj če ga nimamo ustreznega, ne bomo mogli uživati ​​v ločljivosti 4K, kot so tiste, ki jih ima Xiaomi Mi Polje S se lahko premakne.

Tretja vrata so USB 2.0 za povezavo zunanjih trdih diskov ali zvezdišč USB in RJ45, če želimo imeti kabelsko internetno povezavo in povezati več zunanjih pogonov.

Na tej povezavi boste našli več priporočil, da dobite dober HUB, pomembno je, da ima tisti, ki ga kupite, možnost, da ga priklopite na svetlobo, da ne bo primanjkovalo moči. Resnica je, da če bi bila ta vrata USB 3.0, bi bila ta TV postaja že skoraj obvezna skladnost.

Četrti položaj je pomožni avdio izhod, če želimo opremo priključiti neposredno na avdio opremo.

Protokoli brezžične povezave so več kot spodobna povezljivost Bluetooth 4.2 in Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac. Pri delu s frekvencami 2,4 GHz in 5 GHz priporočamo, da uporabljate omrežje 5 GHz in ne adapterja Rj45, saj gre za USB 2.0, saj bo v tem primeru hitrost vedno boljša od Wi-Fi kot po fizičnem kablu..

Ukaz

V daljinskem upravljalniku lahko najdemo nekaj največjih razlik glede starejših različic tega multimedijskega centra.

Z zelo intuitivnimi gumbi, s katerimi se lahko premikamo kot krmilna palica, z drugim, ki nas pripelje do menija aplikacije, gumba za glasnost ali drugega za način mirovanja. Posebej velja omeniti gumb Netflix in google glasovni pomočnik.

Z glasovnim upravljanjem lahko iščemo glasbo ali filme, zmanjšujemo glasnost, sprašujemo o vremenu ali če ga imamo priključenega na sistem za avtomatizacijo doma, vklopimo ali izklopimo luči ali nadzorujemo temperaturo ogrevanja.

Kje ga kupiti

Ker gre za napravo z velikim povpraševanjem, jo ​​že lahko najdemo v več trgovinah na AliExpressu s hitro dostavo iz Španije in z ustrezno dvoletno garancijo. Na naslednji povezavi ga najdete za cene, ki ne presegajo 60 €.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar