Glavni » alibaba-info » Strežniki Xiaomi: kako delujejo in rešitve najpogostejših težav

Strežniki Xiaomi: kako delujejo in rešitve najpogostejših težav

AliExpress WW

Kot verjetno že veste (in če ne veste, smo tu, da vam o tem povemo), lahko naprave za avtomatizacijo doma Xiaomi in njegovih hčerinskih družb v večini primerov nadziramo z aplikacijo, ki je na voljo za iOS in Android. Če že malo veste o svetu Xiaomi, boste vedeli, da je ta aplikacija Mi Home.

Kaj je strežnik Mi Home

Vse naprave, ki jih je mogoče upravljati iz Mi Home ali katere koli druge aplikacije, uporabljajo strežnike. To je potrebno, da lahko centralizirate povezave vseh naprav, uravnavate funkcije, ki jih opravljajo, posodobite vtičnike na najnovejše različice.

...

Pogosti dvomi

Zakaj ni niti enega strežnika?

Ko se je Xiaomi odločil za korak naprej in izdelke prodal zunaj Kitajske, je iz dveh glavnih razlogov uvedel posebne strežnike za mednarodne uporabnike. Prvi, da bi se z zamikom bližje uporabnikovi lokaciji zaostanek zmanjšal v primerjavi s kitajskim strežnikom. Drugo je bilo vprašanje prilagajanja evropski zakonodaji v smislu varstva podatkov.

Kateri je najboljši strežnik Xiaomi?

Zato bo optimalna regija tista, v kateri se znajdemo, če med konfiguracijo nismo naleteli na težavo. Če gre za napravo, kupljeno prek uradne podpore Xiaomi v Evropi, ne bomo imeli težav s strežniki, ki gostujejo na naši celini. Če pa smo kupili napravo, ki se trži samo na Kitajskem ali na drugih trgih, najverjetneje ne bomo mogli, da bi jo zagotovili, če izberemo evropski strežnik. V tem primeru lahko lokacijo uporabnika spremenite iz Mi Home.

In to nas pripelje do naslednjega vprašanja.

Ali lahko nastavim različne izdelke za različne strežnike Mi Home?

V naglici testiranja izdelkov Xiaomi, ki še niso uradno prispeli v Evropo, je pogosta težava ta, da kupimo napravo in ugotovimo, da ni združljiva s strežniki v naši regiji. Rešitev je načeloma preprosta: popravite lokacijo naše naprave v aplikaciji Mi Home. Toda ali lahko nastavim lokacijo za vsako svojo ekosistemsko napravo Xiaomi?

Načeloma ne morete: vse naše naprave za avtomatizacijo doma so povezane z istimi strežniki. Z drugimi besedami, enega ne moremo povezati s strežnikom na Kitajskem in drugega s strežnikom v Evropi..

Toda zakon je goljufal

...

Čeprav morajo biti vsi izdelki istega Mi Home povezani z istim strežnikom, če imate kitajske izdelke, ki niso združljivi z evropskim strežnikom, in evropske izdelke, ki so nezdružljivi s kitajskim strežnikom, lahko preverite, ali ima kateri koli od izdelkov svojo aplikacijo zunaj Mi Home.

Če na primer kupite izdelek Yeelight ali Roborock, ki ni na voljo na evropskem strežniku Mi Home, lahko preprosto prenesete določeno aplikacijo Yeelight / Roborock in tam izberete kitajski strežnik.

Kaj pa, če ni posebne aplikacije? Brez skrbi, obstaja tudi rešitev: nekateri operacijski sistemi omogočajo tako imenovane "dvojne aplikacije". To pomeni, da imate na istem pametnem telefonu dva primerka iste aplikacije. Kot ste morda sklepali, je dovolj, da "kopijo" Mi Home usmerite na drugi strežnik in voila: Mi Home že imamo za vsak strežnik!!

Seveda: če imate dve napravi v različnih aplikacijah, ju ne boste mogli medsebojno povezati, to pomeni, da med njimi ne boste mogli ustvarjati prizorov ali urnikov, na primer: predstavljajte si, da imate kitajski prehod s kitajskim senzor za vrata in mednarodno nadzorno kamero. Nikoli ne boste mogli posneti kamere, ko senzor zazna gibanje. Zakaj? Ker niso na istem strežniku.

Ali se bo jezik vmesnika aplikacije spremenil s spreminjanjem regije?

Ne. V Mi Home lahko konfiguriramo svojo regijo kot Kitajsko (na primer) in še naprej uporabljamo aplikacijo v španščini, angleščini ali litovščini (če je vtičnik preveden v ta jezik). Ni nujno, da gre za sistemski jezik, čeprav vam od AlixBloga priporočamo, da izberete isti jezik za aplikacijo in za sistem, da ne boste preveč nor pri nastavitvah.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar