Glavni » google » Huawei P40 in P40 Pro uhajal pred MWC

Huawei P40 in P40 Pro uhajal pred MWC

AliExpress WW

Z neposrednim kotičkom Mobile World Congress 2020 je število uhajanj pri velikih blagovnih znamkah konstantno in zdi se, da nihče ne uide. Tudi velikanski Huawei trpi zaradi majhne tajnosti, ki je še ostala pred predstavitvami.

Kaj zaenkrat vemo o P40

No, trenutno lahko rečemo, da vemo skoraj vse, toda vedno nam lahko dajo kakšno končno presenečenje. Glavna razlika v modelih P40 in P40 Pro je v tem, da procesor višjega razreda omogoča delovanje z omrežji 5G in da so poleg vseh drugih razlik, ki jih bomo videli kasneje, lahko odločilne.

Ker se bo prihodnost telekomunikacij v prihodnjih letih zgodila z uporabo 5G, veliko cenite, če želite staviti na vrhunski terminal, ki ne bo mogel uporabljati te vrste omrežij (v primeru Pro različica).

Podobne, a hkrati zelo različne

Prva stvar, ki jo bomo opazili med tema dvema modeloma, je, da je različica Pro večja, s 6,57-palčnim zaslonom OLED s 3.040 x 1.140 slikovnimi pikami in 512 slikovnimi pikami na palec. Tako rekoč osnovna različica je manjše velikosti in ima 6,2-palčni zaslon OLED z 2.340 x 1.080 slikovnimi pikami in 416 slikovnimi pikami na palec..

V obeh primerih najdemo dva visoko kakovostna in zmogljiva zaslona, ​​edina stvar, ki bi tukaj vplivala na oba telefona, je, če potrebujete večji zaslon, ker je sorazmerna kakovost enaka.

Na zaslonu bomo v zgornjem levem kotu našli režo, v kateri sta skriti dve kameri, glavna 32-milijona slikovnih pik, druga pa 2-milijona slikovnih pik podporni senzor za nadzor globinske ostrine. V obeh terminalih sta enaka.

Procesor z istim imenom, vendar ne enakim

V obeh primerih imamo procesor HiSilicon Kirin 990, a kot smo že omenili, lahko tisti v različici Pro deluje z omrežji 5G..

RAM pomnilnika P40 je 6 GB, Pro različice Pro pa 8 GB. Razumljivo je, če imamo višjo zmogljivost in jih moramo tekoče premikati.

Notranji pomnilnik obeh terminalov je popolnoma enak 128 GB, vendar ga je mogoče razširiti s kartico NanoSD, ker puščanje ne pomeni največje zmogljivosti kartic.

Njihove baterije so različne, majhen model je 3.700 mAh, Pro pa 5.500 mAh. Zaenkrat še ni znano, kakšna bo njegova zmogljivost, upamo pa, da bo baterija s 3.700 mAh zadostovala, da bo P40 imel dobro avtonomijo..

Telefon s sedmimi kamerami

Pred nekaj leti smo vsi halucinirali, ko so prvi telefoni vključevali majhen digitalni fotoaparat zelo dvomljive kakovosti, ki se je vse skupaj spreminjal, saj smo imeli orodje, s katerim smo lahko ujeli vsak trenutek svojega življenja. Zdaj Huawei lomi kalup s predstavitvijo telefona s sedmimi kamerami z objektivi odlične blagovne znamke LEICA.

O dveh frontah smo že govorili, toda tu najdemo še eno veliko razliko med tema dvema modeloma.

P40 ima glavno kamero 48 milijonov slikovnih pik, sekundarno 16 milijonov slikovnih pik, terciarna je 8 milijonov slikovnih pik in četrta 2 milijona slikovnih pik, poleg tega pa vključuje tudi tehnologijo ToF (Time of Flight), ki omogoča 3D-preslikavo slike. Ker vse pušča, še vedno ne poznamo vrste ostrenja in diafragme, ki jih bodo imele leče.

Z modelom P40 Pro postanejo stvari res zanimive, saj poleg vključitve glavne funkcije 64-milijona slikovnih pik, sekundarne kamere z 20 milijoni slikovnih pik, terciarne kamere z 12 milijoni slikovnih pik in četrte kamere z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik, ki smo jo komentirali in 10-kratni optični zoom.

Ob njegovem zagonu tudi upamo, da nas boste obvestili o načinih fotografiranja, ki jih bo vključeval, samo če si predstavljamo, da možnosti s toliko lečami naredijo vodo v ustih.

Android da, Google pa ne

Kot vsi veste, sta se Huawei in Google zaradi komercialnih in vohunskih razlogov med Kitajsko in ZDA razhajala. Posledica tega je, da je Googlovo podjetje umaknilo svoje storitve iz naprav Huawei, zato trenutno ne moremo uživati ​​v Google Play, Gmailu, Youtube in drugih programih ameriškega podjetja.

Kljub temu bodo terminali prišli z različico Androida 1 z vmesnikom EMUI in v prihodnosti se pričakuje, da bodo imeli Huaweijev lasten operacijski sistem HarmonyOS, vendar je za to še veliko časa.

Cena je prišla z vključenim presenečenjem

Pred nekaj urami so bile filtrirane tudi cene terminalov in v primerjavi z modeli P30 so bile cene nižje.

Če je Huawei P30 izšel s ceno 749 EUR in P30 Pro 949 EUR, bodo v tem primeru cene za Huawei P40 približno 600 EUR, Huawei P40 Pro 800 EUR in Huawei P40 Pro Premium bosta prodana za približno 1000 €.

S to objavo vemo, da sta dve stvari ena, da bo cena padla za približno 150 EUR in da bo premium različica tisto presenečenje, o katerem še vedno ne vemo ničesar in upamo, da nas bo vse pustila odprtih ust.

V nekaj tednih se bomo znebili dvomov o lastnostih, cenah in videli bomo, kje jih kupiti po najboljši ceni.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar