Glavni » amazon » Ali je varno kupiti telefon v MercadoLibre? Izogibajte se prevaram in varno kupujte

Ali je varno kupiti telefon v MercadoLibre? Izogibajte se prevaram in varno kupujte

AliExpress WW

MercadoLibre je ena glavnih platform, ki obstajajo v špansko govorečih državah, ko gre za nakup in prodajo vseh vrst izdelkov, prvotno je bila spletna stran za prodajo rabljenih predmetov, sčasoma pa zaradi svoje priljubljenosti je postalo referenčno spletno mesto tudi za nove predmete.


Oglejte si ta video na YouTubu

Na žalost, ker ni vse, kar blešči, zlato, je tudi v majhnem odstotku uporabnikov te priljubljene spletne trgovine zlo in zavajanje..

Občasno smo lahko slišali komentarje bližnjih prijateljev, sorodnikov ali celo pričevanja o prevarah v MercadoLibre, v tem primeru pa vam želimo pokazati nekaj vprašanja, ki bi jih morali upoštevati, če želite kupiti telefon znotraj storitve. Preberite, da se izognete goljufijam in prevaram.

Kazalo ()

  Kako se izogniti prevari v MercadoLibre pri nakupu mobilnega telefona?

  Najprej morate to vedeti na srečo v teh časih obstajajo različne metode, ki nam bodo omogočile, da se izognemo prevaram, hvala na primer lokaciji in možnosti blokiranja, ki jih iPhone ponuja prek iCloud, ali podobnim sistemom, ki jih imamo tudi v Googlu za Android.

  Te ponujajo dragocene podatke ki jih lahko izkoristimo pred nakupom telefona, če le vemo, kako te podatke uporabiti sebi v prid in tako varno kupujemo ali se izognemo žrtvam prevare.

  Kako varno kupiti rabljeni mobilni telefon v MercadoLibre

  Zavedamo se, da v teh primerih obstajajo tudi določene težave, in to velikokrat, ko govorimo o rabljenem telefonu, težko je popolnoma vedeti, od kod izvira. Včasih lahko izvirajo iz odpovedanih ali ukradenih naprav.

  Zato je ena prvih stvari, ki jo moramo v teh primerih upoštevati, povezana z dejstvom, da ima oseba, ki jo prodaja, vso dodatno opremo, ki je običajno priložena terminalu, med katerimi so nekateri, kot je originalni polnilnik, škatla, slušalke, itd.

  Poleg tega je vedno priročno imeti varnostne kopije, kot so Google račun, sistem za blokiranje iCloud in drugi mehanizmi, ki v osnovi služijo mobilnim operaterjem lahko blokira opremo.

  Kako se izogniti nakupu blokiranega mobilnega telefona v MercadoLibre

  Če želite to narediti, morate pred nakupom opreme zahtevati fotografijo IMEI telefona, tako da lahko te podatke vnesete na spletno mesto, ki vsebuje podatke o številki IMEI zadevne naprave, in čeprav obstajajo več strani, ki navedite tovrstne informacije, kot je imeipro.info, lahko uporabite katero koli drugo.

  Njegovo delovanje je preprosto, saj morate preveriti samo številko IMEI pametnega telefona, kar lahko vprašate prodajalca, in to je številka, ki preverja za baterijo, če je odstranjena, ali tako, da v klicu napišete * # 06 # zaslon. To je 15-mestno število.

  To morate vnesti na prejšnjem spletnem mestu kjer piše Tu vnesite številko IMEI in kliknite Preveri. Tam boste v samo nekaj sekundah dobili vse potrebne podatke, na primer, ali je naprava zaklenjena ali če z njo nima težav..

  Skratka, če je računalnik videti zaklenjen, pomeni, da je bilo prijavljeno podjetju za telekomunikacijske storitve kot izgubljeno ali ukradeno.

  V tem primeru je ponudniško podjetje odgovorno za pošiljanje kopije številke IMEI v globalnem opozorilu prek te strani ali podobno, da se prepreči, da bi jo lahko uporabljal drug operater, IMEI pa dejansko blokira opremo in na ta način trajno onemogoči.

  Zato je to res dobra storitev in najboljše je to popolnoma brezplačno, in to ne zahteva naročnin ali česar koli čudnega.

  Seveda, kadar je le mogoče, vedno poskušajte kupovati na MercadoLibre pri tistih uporabnikih, ki imajo zelo ugled ali, če tega ne uspe, v uradne trgovine.

  Ali ste s temi nasveti lahko rešili dvom, ko ste želeli kupiti mobilni telefon v Mercado Libre? Pustite nam svoj komentar.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar