Glavni » alibaba-info » Kaj so TeraFlops in kaj merijo na konzolah in osebnih računalnikih? Čemu služijo?

Kaj so TeraFlops in kaj merijo na konzolah in osebnih računalnikih? Čemu služijo?

AliExpress WW

Ali veste, kaj so TeraFlops in čemu služijo? Nadaljujte z branjem in se podrobno pozanimajte. Sony in Microsoft sta dve vodilni družbi na svetu, ko pomislimo na igralne konzole, zahvaljujoč vašim trenutnim PS4 in Xbox One, ne da bi šli v prejšnje generacije.

Natančneje, med temi igrami PS4 za mobilne naprave in računalnike je Cuphead je trenutno novost poleg različnih možnosti. Vendar, še čakamo na njegov prihod v operacijski sistem Android, eden najbolj priljubljenih na svetu.

No, bitka med njima ju je pripeljala do tega, da svoje možnosti izkoristi maksimalno in na ta način začeli smo srečevati vse pogostejši izraz Teraflops.

Ker vsi ne vedo, na kaj se sklicujemo, ko o njih govorimo, se želimo ustaviti pri teh, da vam povemo malo kako delujejo in katere so njihove glavne prednosti Za uporabnike.

Kazalo ()

  Kaj natančno so Teraflops in čemu so namenjene?

  Najprej morate imeti v mislih, da se pri računalništvu izraz FLOPS nanaša na operacije s plavajočo vejico na sekundo, kar bi lahko prevedli kot operacije s plavajočo vejico na sekundo.

  To je enota, ki nam omogoča merjenje količina matematičnih izračunov, ki jih lahko naredi CPU in GPU na sekundo. Kar se prevede v nekaj besed, na primer merjenje zmogljivosti računalnika. Tudi s Teraflopsom govorimo o naravni nadomestitvi Gigaflopsa. Potem bodo prišli Petaflops, ExaFlops in ZeltaFlops.

  Zdaj so v vsakem primeru FLOPS postali merilo za merjenje celotne učinkovitosti sistema in od tam naprej, Teraflops so posebno merilo za računalniško moč, kot so jih razvili tako Sony kot Microsoft.

  Čeprav se vam morda zdi neverjetno, ta ukrep kot tak ni v središču pozornosti, je pa zelo podoben primeru RAM-a. Bolj ko ima ekipa TeraFlops, saj je resnica, da je veliko boljši. Ob upoštevanju, da je to povezano z uspešnostjo, če veste, koliko V računalniku manjka pomnilnik RAM, obstajajo načini za njegovo optimizacijo.

  Podobno velja za TeraFlops: če veste, čemu služijo in kakšen je ukrep, potem že veste, kakšna je njihova funkcija in kako jih lahko kar najbolje izkoristite..

  Kako vedeti, koliko Gigaflops ima vaša mobilna naprava in konzole?

  TeraFlops so v moči pridobili več moči konzole za PS4, ki je ena izmed tistih, ki je imela največ novic glede iger in kakovosti glede ločljivosti. Dober način, kako razumeti, kako imajo te merske enote in FLOPS povezave primerjajte moč naprav, ki jih uporabljamo vsak dan, kot so naši računalniki ali mobilne naprave.

  Za to priporočamo, da vnesete spletno mesto GPU GFLOPS, tako da boste v samo nekaj sekundah vedeli, na kakšen način vam lahko pove, kako meriti moč v Gigaflopsu različne pogosto uporabljene opreme v naših domovih

  Če želite imeti idejo o tem, morate pomisliti na dober pametni telefon srednjega razreda iz zadnjih nekaj mesecev, ki se integrira procesor Snapdragon 821 z Adreno 530, bo imel zmogljivost 519 Gigaflops približno.

  Vendar je to malo, če ga primerjamo na primer z Nvidia GeForce GTX 1080, ki ima moč 9000 Gigaflops, približno 9 Teraflops.

  Druga zanimiva dejstva, ki jih o konzolah niste vedeli

  Če gremo na konzole, čeprav je različica Uvedba PlayStation 5 je nova in najbolj pričakovano, podali vam bomo zanimivo dejstvo o prejšnjem, PlayStation 4 Pro. Ima moč približno 4200 GigaFlops. In to je le referenca, tako da imate idejo, kaj prihaja z naprednim Play 5.

  Po drugi strani Project Scorpio navaja, da ima približno 6000 Gigaflopsov, kar je neskladen ukrep v primerjavi s 500 Gigaflopsi, ki jih Nintendo Switch komaj ima, se pravi, ki so veliko močnejši glede na njihovo merjenje v Gigaflopsu.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar