Glavni » alibaba-info » Kaj so žiroskopi in merilniki pospeška? Kako delujejo in čemu služijo v mobilnih telefonih?

Kaj so žiroskopi in merilniki pospeška? Kako delujejo in čemu služijo v mobilnih telefonih?

AliExpress WW

Številne mobilne naprave danes v svoji strojni opremi vključujejo različne senzorje in čeprav jih pogosto vidimo, ne vemo, čemu služijo, vendar se te v glavnem uporabljajo za določiti položaj in usmerjenost mobilnega telefona.

Najpogosteje najdemo v tabletah in mobilnih napravah žiroskop in merilnik pospeška. Vendar veliko ljudi ponavadi jih zmedejo in to je normalno, saj sta si zelo podobni, vendar oba izpolnjujeta različne funkcije za različne namene, tukaj boste poznali razliko med žiroskopom, ki obstaja v vašem mobilnem telefonu, in merilnikom pospeška.

Kazalo ()

  Kaj je in čemu služi mobilni žiroskop?

  Številni najnovejši modeli mobilnih telefonov vključujejo žiroskop, ki je majhna naprava, ki je bila vajena izmerite težo zemlje, to pa pomaga določiti usmerjenost mobilnega telefona.

  Njegova zasnova je sestavljena iz prostega obračalnega diska, ki se imenuje Rotor, ta je nameščen na a os vrtenja v središču stabilnejšega in večjega kolesa. Ko se gred vrti, ostane rotor mirujoč, kar kaže na težnostno silo v središču.

  Razvijalci aplikacij so z žiroskopom ustvarjali igre in izkušnje z razširjeno resničnostjo, na primer, ko igrate Pokemon Go, ali pa vam prikazujejo ozvezdja, ko ponoči se osredotočiš proti nebu.

  Lahko tudi prenesete programe, ki pretvorijo vaš mobilni telefon na izravnalniku, zelo koristno za tista dela v hiši

  Kaj je in čemu služi mobilni merilnik pospeška?

  Po drugi strani pa je merilnik pospeška kompaktna naprava, ki je zasnovana za merjenje merilnika gravitacijski pospešek. Merilniki pospeška so na voljo tudi v številnih pametnih telefonih, ki so že na trgu.

  Z drugimi besedami, ko naprava, v katero je integrirana, preide iz a nevtralno pri kateri koli hitrosti, merilnik pospeška je odgovoren za odziv na vibracije, povezane s takšnim gibanjem.

  Ta naprava uporablja mikroskopske kristale, ki so najti pod napetostjo ko se pojavijo vibracije, ko nastane stres, s tem napetostjo nastane odčitek glede pospeševanja.

  Merilniki pospeška so zelo pomembne komponente za mobilne naprave, ki sledijo zaradi fitnesa in drugih meritev.

  Ti senzorji zaznajo tresljaje, ki nastanejo ob premikanju telefona, in zaznajo vsak tresenje ali nihanje za merjenje nagib mobilnega telefona.

  Aplikacije, ki uporabljajo merilnik pospeška za odčitavanje vibracij, so lahko koristne, na primer pri ugotavljanju, kako gladek je avto med vožnjo. Vozniški izpit.

  Uporabljeno kot seizmograf, lahko izmeri tresenje tal in je celo del sistema zgodnjega opozarjanja na potres, če obstaja zadostno število uporabnikov za zbiranje in predložitev teh informacij

  Razlika med žiroskopom in merilnikom pospeška je enostavna

  Skratka, glavna razlika med žiroskopom in merilnikom pospeška je zelo preprosta, človek zmore meriti vrtenje, medtem ko drugi ne. Po drugi strani pa je merilnik pospeška sposoben meriti usmerjenost mirujočega elementa glede na površino Zemlje..

  Pri pospeševanju v dani smeri merilnik pospeška ne more razlikovati med tem in danim pospeškom s pomočjo gravitacijsko privlačnost od zemlje. Če se ta pomanjkljivost upošteva pri uporabi na letalu, merilnik pospeška izgubi veliko privlačnosti.

  Pri pospeševanju v dani smeri merilnik pospeška ne more razlikovati med tem in danim pospeškom s pomočjo gravitacijsko privlačnost od zemlje. Če upoštevamo to pomanjkljivost, ko jo uporabimo na letalu, merilnik pospeška izgubi veliko privlačnosti

  Žiroskop je učinkovit pri merjenju hitrosti vrtenja okoli določene osi. Na primer, kdaj je treba izmeriti hitrost vrtenja okrog osi kota letala lahko ta prepozna dejansko vrednost, dokler se letalo ne stabilizira.

  Žiroskop lahko označi orientacijo uporabo temeljnih načel kotnega momenta, medtem ko merilnik pospeška daje linearne meritve pospeška na podlagi vibracij. Brez dvoma, čeprav jih je mogoče dopolniti, obstaja jasna razlika med žiroskopom in merilnikom pospeška.

  Uporaba obeh senzorjev je zelo pogosta pri mobilnih napravah srednjega in višjega razreda. Da bi to lahko zelo zahtevali tudi novi dodatki, kot so na primer očala VR oglejte si 360-stopinjske videoposnetke, kjer je tudi veliko različnih iger VR.

  Vse naprave torej niso združljive z njimi. Ti senzorji so v nekaterih igrah temeljne zahteve, pri katerih so lahko v veliko pomoč. Zdaj lahko ločite med žiroskopom in merilnikom pospeška?

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar