Glavni » alibaba-info » Kaj storiti, če je moj prenosnik ali računalnik počasen? - Kako naj gre hitreje

Kaj storiti, če je moj prenosnik ali računalnik počasen? - Kako naj gre hitreje

AliExpress WW

Računalniki, tako prenosniki kot namizni računalniki, so danes bolj kot kadar koli bistveni za sodobno življenje. Uporabljamo jih v službi, šoli in doma, za preprosto in samouko izvajanje nalog.

Ti računalniki se skozi leta uporabe postopoma starajo, saj je njihova stalna uporaba tako pomembna, da se spremeni v zunanje in sistemsko poslabšanje. Prenosniki se pogosto starajo veliko hitreje kot namizni računalniki, zaradi česar ostane počasen računalnik, ki ne opravlja dejavnosti, ki jih opravljamo pravilno. Če želite povečati svojo produktivnost, vam v tem prispevku prikazujemo vrsto trikov, ki bi lahko bili koristni pri razmišljanju naj prenosnik deluje hitreje.

Kazalo ()

  Kaj lahko storim, če je prenosnik ali računalnik počasen

  Obstaja veliko utemeljenih razlogov, da lahko opravičimo, da je naš prenosnik počasen, veliko pa jih je mogoče rešiti in jih je enostavno zaznati. Nato vam bomo pokazali nekaj najpogostejših in kakšne ukrepe moramo v posameznih primerih sprejeti za pospešitev njihovih funkcij.

  Odstranite nepotrebne programe

  Na prenosnem računalniku imamo večkrat nameščenih preveč programov, ki zavzamejo nepotreben prostor in vire, še posebej, ker nekaterih morda ne bomo uporabili. Če jih odstranite, je dober način, da prihranite malo več prostora za shranjevanje in se izognete procesom, ki se pojavljajo v ozadju. Za to sledite tem korakom:

  • Pojdite na Nadzorno ploščo, Namestite / odstranite programe, kliknite tistega, ki ga želite odstraniti, in takoj znova zaženite napravo.

  defragmentirati disk

  V drugem primeru ne smemo zanemariti možnosti defragmentacije diska, zaradi česar operacijski sistem vašega računalnika deluje veliko bolj tekoče in zato brez ovir, ki minimizirajo njegovo delovanje. Čeprav je sam po sebi nekoliko počasen postopek, saj je nekoliko bolj profesionalen, vam lahko z njim prinese več prednosti, zato nadaljujte s temi koraki:

  • Pojdite v meni Začni, potem Vsi programi, dodatki, sistemska orodja.
  • Tam boste našli možnosti Defragmentator diska Y. Defragmentiraj disk.

  Odpravite morebitne viruse

  Seveda se morate vedno, kadar želite, da vaš prenosnik deluje, kot bi se moral znebiti virusov, ki lahko nanj redno vplivajo. Čeprav obstaja veliko dobrih protivirusnih programov, izrecno priporočamo McAfee kot eden tistih, ki najbolje deluje za to nalogo.

  Oblikovanje in ponovna namestitev vseh programov

  To je res vaša zadnja možnost, morda najbolj radikalna. Če računalnik še naprej deluje počasi, ga morate formatirati enkrat na leto in nato znova namestiti vse programe, ki ste jih izbrisali.

  Vzroki, zakaj je moj prenosnik ali računalnik počasen

  Vaš prenosnik ali osebni računalnik verjetno še vedno deluje počasi zaradi drugih težav. To so lahko nekateri drugi razlogi, ki preprečujejo pospešitev vaših procesov:

  Napake trdega diska

  Glavni razlog je predvsem v okvarah, ki se lahko pojavijo na trdem disku, zlasti kadar je že 2 ali 3 leta v uporabi, pri čemer je, kot smo rekli na začetku, njegovo staranje lahko hitrejše od druge komponente.

  Na splošno menjava starega trdega diska z novim navadno poveča hitrost našega prenosnika.

  Če želite vedeti, kako trdi disk deluje, morate storiti naslednje:

  • V sistemu Windows pojdite na trdi disk, kliknite Lastnosti, Orodja, Preverjanje napak in Preveri zdaj
  • Na Macu pojdite na Applications, Utilities, Hard Disk Utilities in na pogonu izberite First Help

  Pomanjkanje RAM-a

  Druga težava je medtem lahko povezana s pomanjkanjem zmogljivosti RAM-a. Če opazite, da vaš prenosnik deluje počasi, je težava verjetno v nizki zmogljivosti RAM-a računalnika. Edina rešitev v teh primerih je razširitev RAM-a in nakup novega. V drugih primerih lahko tudi izbrišete sporočila, ki porabijo preveč RAM-a..

  Ali vaš prenosnik po uporabi teh trikov deluje hitreje? Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, jih pustite v komentarjih, radi bi jih prebrali!.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar