Glavni » alibaba-info » Kaj je Youpin in kakšne povezave ima z Xiaomi?

Kaj je Youpin in kakšne povezave ima z Xiaomi?

AliExpress WW

Če ste kdaj vstopili v AliExpress, boste imeli dovolj, da boste v imenih izdelkov Xiaomi videli besedo Youpin. Toda kaj točno pomeni Ipin?

Youpin je kitajska trgovina (če imate veliko potrpljenja, jo lahko obiščete na www.xiaomiyoupin.com), ki je v lasti Xiaomi in je namenjena prodaji lastnih in tujih izdelkov. V Španiji je morda najbližji El Corte Inglés, saj poleg prodaje lastnih blagovnih znamk (Emidio Tucci, Young Formula

...

) prodaja druge blagovne znamke (Nike, Adidas).

Toda Youpin ima vidik, zaradi katerega se zelo razlikuje od El Corte Inglés in je obenem izjemno priljubljen med kitajskimi kupci: deluje tudi kot platforma za množično financiranje.

Youpin, kitajski Verkami / Indiegogo / Kickstarter

Zahvaljujoč ogromni bazi uporabnikov, ki jo ima Youpin, blagovne znamke izkoriščajo to platformo za množično financiranje svojih modelov.

Če vam izraz ni znan, se množično financiranje izvede, ko ustvarjalec ali proizvajalec predlaga izdelek in zbere denar med potencialnimi kupci..

Na ta način proizvajalci "potrdijo" idejo: to pomeni, da poskrbijo, da ima izdelek oprijem in da ne bodo vlagali v nekaj, kar kasneje ne bo prodano. V zameno uporabniki, ki sodelujejo pri množičnem financiranju, dobijo izdelek po ceni, ki je precej nižja od cene, ki se nato trži po koncu množičnega financiranja..

In samoumevno je, da je postavitev množic na Youpinu sinonim za obsežno zbiranje: ti običajno za nekaj tisoč odstotkov presegajo minimalni znesek, potreben za izvedbo projekta.

Treba je opozoriti, da množično financiranje običajno prihaja iz tretjih oseb in ne toliko od same blagovne znamke Xiaomi, katere slog je predvsem preverjanje, kateri izdelki drugih blagovnih znamk se dobro prodajajo na njeni platformi, in nato njihovo distribucijo pod lastno blagovno znamko..

Dejansko nekateri prodajalci izkoriščajo, da nekatere izdelke lažno prodajajo pod blagovno znamko Xiaomi, o čemer smo v članku govorili o veliki prevari "Xiaomi Ecosystem".

Ima celo fizično trgovino

V primeru, da vam razlika med Xiaomi in Youpinom še ni jasna, je dovolj, če rečete, da ima Youpin fizično trgovino v kitajskem mestu Nanjing in da ne obstajajo samo izdelki Mi (kot v trgovinah Mi), ampak mešanica neodvisnih blagovnih znamk.

Ali lahko izdelke Youpin kupite zunaj Kitajske?

Ni mogoče neposredno kupiti izdelkov Youpin iz Španije ali drugih tujih držav, lahko pa izkoristite posrednike, ki te izdelke kupijo na Youpinu in jih prodajo na AliExpressu. V članku imate več informacij o nakupu izdelkov Xiaomi iz AliExpressa.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar