Glavni » alibaba-info » Kaj je to in kako narediti varnostno kopijo v računalniku ali Androidu?

Kaj je to in kako narediti varnostno kopijo v računalniku ali Androidu?

AliExpress WW

Varnostna kopija je, kot pove že ime, a kopirajte pomembne podatke Shranjeni so na drugem mestu, tako da jih je mogoče obnoviti, če jih izbrišete ali poškodujete. Odvisno od tega, kako pogosto spreminjate podatke, njihovo vrednost in čas, potreben za njihovo varnostno kopiranje, bo določil, kako pogosto morate postopek izvajati. Danes obstajajo različni načini za varnostno kopiranje vaših podatkov in obsežna sredstva za ohranitev vaših podatkov..

Kazalo ()

  ¿Zakaj bi varnostno kopiral svoje podatke?

  Računalnik lahko kadar koli preneha delovati, podatki na trdem disku pa se lahko poškodujejo ali izgubijo. Ko strojna oprema ali računalnik preneha delovati, je treba varnostno kopirati vse pomembne datoteke izogibajte se izgubi podatkov in poskrbite, da boste te datoteke lahko po potrebi dobili nazaj.

  ¿Kako narediti varnostno kopijo?

  Najpomembnejše informacije za varnostno kopiranje so vse, česar ni mogoče zamenjati ali znova namestiti. Sem spadajo datoteke z osebnimi dokumenti, pismi, fotografijami, finančnimi podatki, video posnetki itd. Nekaj ​​najbolj priljubljenih in najlažjih načinov varnostnega kopiranja:

  • Pomnilniški ključek USB
  • Kopirati podatki na alternativnem mediju (CD-R, DVD, R)
  • Zunanji trdi disk

  Načini za varnostno kopiranje iz mobilnega telefona Android

  Kot uporabnik Androida lahko varnostno kopirate prek: USB, Google Računa, Bluetooth, Wifi (z aplikacijo AirDroid. Čeprav bi mnogi raje odločite se za brezžično povezljivost in možnost shranjevanja v oblaku, včasih je dobro izbrati klasično metodo. Prenos podatkov iz naprave Android v računalnik s kablom USB je zelo enostaven. Tukaj je opisano, kako to storiti.

  Če imate računalnik ali prenosnik z operacijskim sistemom Windows

  • 1. korak: Napravo Android s kablom USB povežite z računalnikom ali prenosnikom z operacijskim sistemom Windows 10.
  • 2. korak: Preverite obvestilo o povezljivosti USB -> Kliknite Polnjenje prek USB-ja.
  • 3. korak: V "Uporabi USB za " izberite možnost Prenos datotek.
  • 4. korak: Odprite raziskovalec datotek v računalniku, zdaj boste datoteke videli na zaslonu -> Povlecite in prenesite datoteke ali podatke za katere želite varnostno kopirati.
  • 5. korak: Ko končate, poiščite ikona varnega odstranjevanja strojne opreme v sistemu, da prekinete povezavo USB telefona z računalnikom.

  Varnostno kopiranje z Google Računom

  Ena izmed mnogih prednosti lastništva pametnega telefona Android je, da je večina varnostno kopiranje podatkov se izvede samodejno v določenih intervalih. A to je šele, ko se iz pametne naprave prijavite v Google Račun.

  • Korak 1: Pojdite v Nastavitve -> Dotaknite se možnosti Varnostno kopiranje in obnovitev ali Varnostno kopiranje in obnovitev.
  • 2. korak: Če ima telefon "Varnostno kopiraj moje podatke " in "Samodejno obnovi ", ne pozabite omogočiti obeh drsenje gumba.
  • 3. korak: Izberite vse navedene možnosti, da se prepričate, ali so podatki sinhronizirani z vašim Google Računom. Če imate podatke, ki jih je treba pogosto deliti, lahko vedno poiščete druge možnosti shranjevanje v oblaku.

  Varnostno kopiranje prek Bluetootha

  Če imate težave s povezljivostjo WiFi, lahko povezavo naprave Android z namizjem ali prenosnikom aktivirate prek Bluetootha. Toda v primerjavi z WiFi prenos datotek s tem medijem lahko traja dolgo časa.

  • 1. korak: V napravi Android pojdite v Nastavitve -> Dotaknite se možnosti Bluetooth v razdelku Povezave (prepričajte se, da ste napravo Android nastavili na vidni način).
  • 2. korak: V računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 kliknite gumb Start -> Enter Settings -> Press Toggle, da omogočite Bluetooth. -> Izberite gumb Seznani za povezavo z računalnikom s pametnim telefonom.
  • 3. korak: Izberite vse datoteke, ki jih želite prenesti iz pametnega telefona v računalnik. Zdaj to veste varnostno kopiranje je nujno in pomembnega.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar