Glavni » android » Kaj je pripona sistemske datoteke in za kaj ji služi? Vrste razširitev

Kaj je pripona sistemske datoteke in za kaj ji služi? Vrste razširitev

AliExpress WW

Mnogi ljudje se pogosto vprašajo, kaj razširitve datotek, in ni datoteke, ki nima datoteke. Na prvi pogled se zdi, da razširitve ne izpolnjujejo določenega cilja. V tem članku vam bomo pojasnili, čemu služijo končnice datotek, katere vrste razširitev obstajajo in katere razširitve. Na koncu boste spoznali, kako pomembni so ti.

Kazalo ()

  Kaj je pripona datoteke in čemu je namenjena?

  To je naslov, ki vodi do konca katere koli datoteke, če je odstranite pripono v datoteko, to bi bilo prazno. In ko ste jo želeli odpreti, se ne bo odprla, vendar dejstvo, da ostane prazna, še ne pomeni, da je bila datoteka poškodovana. Če originalno pripono postavite nazaj na konec, bo enaka kot prej.

  Razširitve, ki jih imajo datoteke na koncu imena, so v pomoč programom ali aplikacijam prepoznati, za katero datoteko gre. Kar prav tako pomaga pri delovanju računalnika, saj programom ne bi bilo treba pogosto brati datotek, ki jih ne morejo odpreti. Odprli se bodo samo tisti, ki so z njimi dejansko združljivi.

  Katere so različne vrste razširitev, ki obstajajo?

  Znesek je res osupljiv, saj obstajajo datoteke različnih vrst različnih formatov. Spodaj pa vam bomo pokazali nekaj najbolj priljubljenih razširitev in vedenje o njih vam lahko zelo pomaga pri spreminjanju končnice v datoteko..

  Razširitve video datotek

  Video datoteke so lahko v različnih oblikah, zato se njihova razširitev vedno spremeni. Najbolj priljubljene video razširitve so: MP4, MPG, AVI, 3GP in MKV.  Če datoteko "MP4 " preimenujete v "MP3 ", se ne bo pretvorila v zvok, vendar lahko video spremenite v zvok samo brez uporabe programa.

  Razširitve zvočnih datotek

  Ko govorimo o zvoku, jih lahko najdemo na več načinov: MP3, MP2 in WMA. Čeprav zvok zveni enako za vsako razširitev pogovorite se več o kakovosti zvoka. Na primer, zvočni datoteki "MP2 " in "WMA " sta tisti, ki nimata dobre kakovosti Kbps na sekundo..

  Namesto tega. končni "MP3 " so skoraj vedno kakovostni zvoki in so lahko do 320 Kbps. Tudi če razširitev spremenite v datoteko "MP2 " v "MP3 ", to ne bo izboljšalo njene kakovosti, lahko pretvorite rem zvočne pripone v mp3, na primer ali v vse vrste razširitev, da poslušate splošni način na kateri koli napravi.

  Če želite spremeniti obliko zvoka, obstaja program, ki ga je vredno poznati, to je Audacity in ga lahko brezplačno prenesete.

  Razširitve za besedilne datoteke

  Vse besedilne datoteke imajo drugačno pripono in vsak naj se odpre poseben program. Nekatere od teh razširitev za besedilne datoteke so: TXT, DOCX, XPS in ODT. Ko pa se razširitev spremeni v ta razred datotek, jih verjetno ne boste mogli odpreti.

  Primer tega so datoteke DOCX, če spremenite razširitev na TXT v ta razred datotek, boste videli le vrsto čudnih znakov. To se zgodi, ker je besedilo izvzeto iz DOCX ima bogat format, vendar je TXT zgolj navadno besedilo.

  Razširitve za stisnjene datoteke

  Vsaka stisnjena datoteka ima drugačno pripono ker je vrsta tablete drugačna, nekaj primerov tovrstnih datotek je: RAR, RAR4 in ZIP. Čeprav so vse datoteke s to pripono stisnjene, če izjemo iz datoteke RAR spremenite v ZIP, bo Windows rekel, da je datoteka poškodovana. Dobro bi bilo, če bi se naučili stisniti datoteke, saj lahko s tem prihranite veliko prostora na računalniku.

  Kaj je treba upoštevati pri spreminjanju končnice datoteke?

  Vedno vam mora biti jasno, da ne bo vsakič, ko spremenite pripono datoteke, odprla datoteko. Toda do neke mere je to prednost, saj ko nekdo poskuša odpreti zasebno datoteko in ste spremenili pripono ne bo se odprl in samodejno bo pomislil, da je poškodovan.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar