Glavni » alibaba-info » Kaj je naslov IP in kako najdem, kateri je na mojem računalniku z operacijskim sistemom Windows ali Mac?

Kaj je naslov IP in kako najdem, kateri je na mojem računalniku z operacijskim sistemom Windows ali Mac?

AliExpress WW

Ste se kdaj vprašali, kako poznati IP vašega računalnika? Takrat moraš vedeti, da imaš srečo. No, v tem članku vam bomo pokazali popolnoma vse informacije, ki jih morate upoštevati. Seveda je najprej treba omeniti, da je naslov IP edinstven identifikator, ki ga imajo vsi računalniki pri povezovanju z internetom..

Pravzaprav se naslov IP ne ponavlja iz ene naprave v drugo, da bi se izognili težavam v spletu, in ga dodeli usmerjevalnik ali modem, ki ga uporabljamo doma. Torej imamo absolutno vsi po enega na ekipo. Ideja tega članka je, da če potrebujete vedeti svoj naslov IP iz nekega razloga lahko veste, kako pridobiti te podatke, ne da bi pri tem izgubili preveč časa.

Kazalo ()

  Kaj je IP?

  Pomeni IP "Internetni protokol ", To je številka, ki identificira določeno napravo znotraj omrežja, lahko je računalnik, usmerjevalnik, tiskalnik itd..

  IP je sestavljen iz štirih številk do treh števk, ki so med seboj ločene s piko. Vrednosti teh številk se lahko razlikujejo med 0 in 255.

  mi-ip

  Kakšen je IP mojega računalnika, računalnika ali prenosnika?

  Za začetek moramo reči, da obstajata dva načina za poznavanje IP-ja računalnika, začenši od tako imenovanega zasebnega IP-ja, ki deluje v omrežju LAN, torej tistega, ki se uporablja v domačih ali poslovnih omrežjih. Če želite vedeti ta IP, morate le odpreti brskalnik, običajno Chrome, in vtipkati v brskalnik // lokalni gostitelj. Ali pa pojdite na Start, Run, cmd, ipconfig.

  Kaj je javni IP?

  Številka je tista, ki logično in hierarhično identificira vmesnik naprave v omrežju in identificira Točka internetne povezave.

  V primeru več omrežni računalniki, Javni IP je tisti, ki ga ima usmerjevalnik, naj bo to kabelski ali adsl in ne glede na računalnike, ki so povezani. V primeru, da imamo priključen samo en računalnik, bo javni IP računalnik.

   Kaj je zasebni IP?

  Ali je naslov, ki pripada zasebnemu omrežju. Običajno je to IP omrežne kartice, usmerjevalnika itd..

  Upoštevajte, da ima naprava, čeprav ima zasebni IP, po prehodu na internet tudi javni IP.

  Kako dobim IP svojega mobilnega telefona ali računalnika od Androida?

  Če želite svoj IP ali mobilni ali računalniški naslov poznati neposredno iz pametnega telefona Android, morate vedeti, da je tolikokrat, da je zanj posebej razvita aplikacija. Je približno Moj ip naslov. Aplikacija, ki je v Trgovini Google Play na voljo brezplačno in jo lahko brez težav prenesete s te povezave.

  Nekatere druge poizvedbe, ki jih uporabniki navadno postavljajo na take teme in ki smo jih lahko opazovali v družabnih omrežjih in forumih, so naslednje:

  • ip naslov mojega okna 7 pc
  • Kako vedeti naslov IP mojega usmerjevalnika
  • IP naslov mojega okna 10 pc
  • Kako vedeti naslov IP osebe
  • Kako vem svoj IP naslov mobilnega telefona
  • Kako vedeti naslov IP svojega modema ali kako vedeti naslov IP svojega usmerjevalnika wifi.

  Kako videti javni naslov IP na mojem računalniku z operacijskim sistemom Windows ali MAC?

  Če želite videti, kaj je javni IP, lahko to storite na različnih spletnih straneh, specializiranih za to zadevo. Uporabite lahko na primer spletno mesto vermiip.es

   Kako videti zasebni naslov IP osebnega računalnika z operacijskim sistemom Windows ali MAC?

  Če želite izvedeti zasebni IP vaše naprave, se postopek razlikuje glede na operacijski sistem, ki ga uporabljate.

  Windows NT / 2000 / XP / 2003 / Vista

  V tem primeru morate iti v Start> Zaženi in vtipkati cmd. Enkrat v zaslon z ukazi v slogu MS-Dos, vnesite ipconfig / all, od tam si lahko ogledate konfiguracijo vseh naprav ali omrežnih kartic v računalniku.

  Windows 9X

  V tem operacijskem sistemu gremo v Start> Zaženi in vtipkamo winipcfg, nato se prikaže okno s podatki o povezavi IP.

  Linux Ubuntu

  Pojdimo v Applications> Accessories> Terminal in vtipkamo ifconfig, prikaže se konfiguracija vseh omrežnih naprav.

  Mac

  Kliknemo na logotip Apple, ki se prikaže v zgornjem levem delu zaslona in gremo v System Preferences> Network> Configure, izberemo omrežno kartico, ki jo uporabljamo, in kliknemo na TCP / IP, od tam pa lahko vidimo Private IP našega računalnika in drugi podatki o konfiguraciji omrežja.

  mi-ip

  Skrij moj javni IP

  Javni IP najlažje skrijete prek posrednika. Tisti, ki nimajo proxy strežnika, lahko to storijo z brezplačnimi spletnimi proxy rešitvami. To so spletna mesta, ki omogočajo dostop do URL-jev anonimno.

  Zanimivo dejstvo, ki ga morate vedeti, je, da lahko prek naslova IP poiščete osebo, ki uporablja napravo z internetno povezavo. Ne glede na to, ali gre za mobilni telefon, tablični računalnik, pametni telefon ali računalnik, lahko poznate naslov in poiščete to osebo po njenem naslovu IP. Če vas zanima, kako to storiti, lahko vstopite tukaj in preberete o tem.

  Če želite izboljšati varnost naprave in zaščititi svoj naslov IP pred drugimi, lahko izbrišete zgodovino brskanja.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar