Glavni » android » Kaj je spletni strežnik? Značilnosti, funkcije in vrste strežnikov

Kaj je spletni strežnik? Značilnosti, funkcije in vrste strežnikov

AliExpress WW

Verjetno ena najprivlačnejših lastnosti spletne strani je, da so informacije, ki jih predstavljajo, lahko dostopne in na voljo kadar koli se odločite za njihovo iskanje, to zahvale gredo delovanje spletnega strežnika. Ampak veste ¿Kaj je spletni strežnik? Spletni strežnik je računalniški vir, sestavljen iz programske opreme za dvosmerne povezave.

Priporočljivo je, da ga varujejo strokovnjaki, da se izognete možni kibernetski napadi, ker na žalost obstajajo zlonamerni ljudje, ki izkoriščajo računalniške ranljivosti za krajo podatkov v omrežju.

Kar zadeva zgodovino spletnih strežnikov, ga je leta 1990 prvi oblikoval programski inženir Tim Berners-Lee. Za to je računalnik NeXT Cube uporabil kot strojno opremo in podatkovni most. kombinacija HTML in HTTP ki jih je bilo mogoče najti prek URL-ja.

Kazalo ()

  ¿Katere so glavne funkcije in značilnosti spletnega strežnika?

  Učinkovitost spletnega strežnika ima neposreden vpliv na izvedba spletnih strani, in zato v izkušnjah pri krmarjenju po njih. Zato je pred izbiro idealnega strežnika za vaše spletno mesto pomembno, da poznate različne značilnosti, ki ga opredeljujejo..

  · Operacijski sistem

  Operacijski sistem spletnega strežnika strojni opremi omogoča izvajanje programov, potrebnih za shranjevanje in prenos datotek, ki jih bo programska oprema dala na voljo odjemalcu. Med različnimi vrstami operacijski sistemi za strežnike uporabniki najpogosteje uporabljajo Windows Server 2019 in GNU / Linux.

  · Prostornina za shranjevanje

  Več kot je na voljo strežnika, ki ga uporabljate, več podatkov lahko zbere in deli v spletu. Zdaj pojasnjujemo, da če nameravate imeti eno samo spletno stran dovolj bo, da najamete storitev gostovanja 1 GB.

  Zmožnost prenosa podatkov

  Vsaka datoteka, ki jo želite prenesti s strežnika na splet, ima določeno težo, katere vsota bo določila, kolikšna je skupna teža spletne strani. Ko pa različni odjemalci istočasno dostopajo do URL-ja, se njegova teža pomnoži z vsakim obiskovalcem, zato mora imeti strežniška strojna oprema pasovno širino, ki omogoča prenese skupno število zahtevanih podatkov.

  Funkcionalnosti in različni modeli spletnih strežnikov

  Med glavnimi funkcijami spletnega strežnika je shranjevanje in organizacija datoteke, ki se distribuirajo iz enega računalnika v drugega, z uporabo interneta. V tehničnem smislu je strežnik odgovoren za izvajanje programov, ki generirajo kodo HTML, ki jo odjemalec prejme kot kodo HTTP, ki mu omogoča ogled spletne strani.

  Vrste spletnih strežnikov

  Čeprav obstaja več vrst spletnih strežnikov, ki jih lahko uporabite za optimalno uporabo delovanje vašega spletnega mesta, Predstavljamo tri, ki jih uporabniki po vsem svetu najpogosteje uporabljajo, in glavne značilnosti, ki jih ima vsak od njih:

  Apač

  Je odprtokodni spletni strežnik leta 1995 razvila Apache Software Foundation, neprofitna organizacija s sedežem v ZDA. Trenutno je nekaj več kot 40% spletnih strani konfiguriranih z Apachejem.

  Njegova priljubljenost je verjetno posledica dejstva, da je visoko zmogljiv strežnik, ki vključuje varnostne popravke kot del storitve, ki jo ponuja. Hkrati je zaradi njegove združljivosti z operacijskim sistemom Linux, BSD in Windows zelo kompetenten..

  NGINX

  Na voljo od leta 2004, je NGINX odprtokodni spletni strežnik, ki ga uporabljajo večja podjetja, kot so Twitter, Facebook in T-Mobile. Njegova glavna prednost pred drugimi strežniki je ta, da jih lahko vzpostavi več kot 10.000 povezav hkrati z majhno porabo pomnilnika, zahvaljujoč asinhronemu pristopu, ki omogoča obdelavo velikega števila zahtev.

  LiteSpeed

  Gre za komercialni spletni strežnik, ki ima cPanel, ki omogoča enostavno namestitev in nadzor. Toda ena najpomembnejših lastnosti je ta, da omogoča Samodejno selitev datotek Apache z boljšo zmogljivostjo kot drugi strežniki.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar