Glavni » alibaba-info » Kaj je teletekst in čemu služi? Ali ga lahko dobim na televizorju? - Značilnosti in zanimivosti

Kaj je teletekst in čemu služi? Ali ga lahko dobim na televizorju? - Značilnosti in zanimivosti

AliExpress WW

Čeprav mnogi od nas tega ne poznajo v podrobnostih ali pa sploh niso niti slišali zanj., teletekst obstaja že dolgo, zato je pravi čas za pregled njegove zgodovine, značilnosti itd. Če ste eden tistih, ki iščejo programiranje in teletekst, boste lahko izvedeli še nekatere njegove podrobnosti in če o tem ne veste skoraj ničesar, boste zdaj razumeli, za kaj gre..

Začeli bomo z razlago tega teleteksta je informacijska storitev v besedilni obliki ki se predvaja skupaj s televizijskim signalom. Vedeti morate, da teletekst obstaja že dolgo, rojen je bil leta 1972 v Združenem kraljestvu in ga je ustvaril Britanec John Adams iz BBC.

Zahvaljujoč teletekstu novice si lahko prebral brezplačno, poznati športne rezultate, preveriti vremensko napoved in cestni promet. Pravzaprav je celo podnapisoval filme. In ali ko govorimo o tistem času, na primer ni bilo programov, kot je Google Play Kiosk, ki bi vam pomagali biti obveščeni o novicah.

Ob uri je bil znan kot Ceefax in hitro so ga vključile druge države, kot so Avstrija, Nemčija, Francija in Nizozemska. Dosegla je celo ZDA in Japonsko. Ena od stvari, ki bi jo morali vedeti, je, da čeprav teletekst morda ni za vedno spremenil komunikacije med ljudmi, je večino strokovnjakov opazila njegovo prisotnost..

Kazalo ()

  Programiranje in teletekst Za kaj gre?

  Teletekst je sestavljen iz vstavljanja besedila in barvnih blokov v televizijski signal, kar le, če je televizija združljiva s tovrstno tehnologijo, lahko prikazuje te informacije. Te nastavitve televizorja so "Podnapisi: CC1, CC2, Text1 itd. ".

  In težko si je predstavljati, kako so se stvari izvajale pred obstojem in razvojem mobilne telefonije in različnih vrst internetnih povezav, ki so bile najbolj uporabljene. Na začetku 90. let v Španiji je oseba vedela, da bo predvajala po televiziji zatekla k pregledu publikacij, kot so Teleprograma in podobnih. 

  Vendar se je nekega dne pojavil teletekst in vse spremenil. TV je še vedno oddajala v živo, toda z gumbom na daljinskem upravljalniku, televizija je postala okno za novice dneva, rezultate in razvrstitev nogometa, košarke in motorjev, vremensko napoved in še veliko več. Televizorja vam ni bilo treba priključiti na nič.

  Če je bil združljiv s teletekstom, kot smo vam povedali, ste to vedeli po pogledu barvne gumbe na daljinskem upravljalniku, do te brezplačne informacijske storitve lahko dostopate prek antenskega kabla.

  Resnica je, da so praktično vse televizije, ki jih imamo danes doma, združljive s tem jezikom in mnogi menijo, da je predhodnik interneta, čeprav seveda precej počasnejše pri svojem delovanju. Pomembno je tudi vedeti, da boste samo z iskanjem informacij o teletekstu tve, anteni teleteksta 3, teletekstu telecinco, kanalu teleteksta plus ali šestem teletekstu našli informacije o vsakem od teh kanalov..

  Teletekst TVE

  Preden je bil teletekst v Španiji dokončno sprejet, je La2, končno TVE2, nekaj ur na dan sprožil program, v katerem videli smo različne posnetke zaslona te vrste jezika. In tako smo najprej opazili, kako bo vreme naslednji dan, v nekaj sekundah pa so bile glavne novice na nacionalni ali mednarodni sceni.

  Prav tako morate poznati ta teletekst Razdeljen je na ravni od 1 do 5 glede na vrsto podprtih funkcij in znakov, poleg drugih lastnosti, kot so ločljivost, globina barve itd..

  Tudi v državah, kot je Španija, kjer je bila sprejeta šele leta 1988, je veliko ljudi trpelo zaradi težav s sluhom izkoristili so teletekst da bi lahko izvedeli več o dogajanju na njihovih televizijah.

  Skratka, čeprav je teletekst do zdaj že nekoliko zastarel, je jezik, ki je ljudem zelo pomagal. programerji glavnih kanalov ki ga danes vidimo ogromno časa.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar