Glavni » alibaba-info » Zakaj ne bi smeli vedno zaupati «Xiaomi Ecosystem»

Zakaj ne bi smeli vedno zaupati «Xiaomi Ecosystem»

AliExpress WW

Zagotovo ste kdaj na AliExpressu iskali sušilec za lase ali pisalo z drobnimi konicami in v kotu slike ste videli nešteto izdelkov z nedvoumnim logotipom Mi:

In pomislili ste: «Kako dobro! Toaletni papir z garancijo kakovosti Xiaomi! ».

Če pa ste nekoliko naprednejši uporabnik, ste morda v TopesDeGama prebrali, da je Xiaomi izdal pametno košaro s prepoznavanjem glasu. Nato začnete raziskovati datoteko izdelka na AliExpressu in presenečeni vidite, kako Xiaomi ni nikjer omenjen.

Kateri izdelki so Xiaomi in kateri ne

Preden razložimo, kaj so vzroki za ta pojav, bomo opredelili različne kategorije izdelkov, ki so običajno razvrščeni kot Xiaomi:

1. 100% izdelki Xiaomi

V to kategorijo bi lahko uvrstili skoraj samo pametne telefone in prenosnike, saj so očitno to edini izdelki, ki jih Xiaomi oblikuje in proizvaja sam (očitno komponente kupuje pri dobaviteljih).

2. 100% izdelki Xiaomi

...

vendar se trži pod drugo blagovno znamko

Ena od strategij Xiaomija, da zavzame več trga, je uvedba podznamk, pri samoizdelanih pametnih telefonih pa imamo priljubljene linije Redmi in Pocophone. Gre za strategijo, ki jo izsledi Huawei s častjo.

3. Izdelki Xiaomi / Mijia, ki jih proizvajajo tretje osebe

Tu pridemo do samega bistva. Velik del uspeha Xiaomi je posledica ustvarjanja mednarodne blagovne znamke, pod katero lahko tržijo kakovostne kitajske izdelke, ki bi sicer imeli težave s prodorom na zahodni trg..

Dejansko je Xiaomijev "modus operandi" tako preprost kot močan:

  1. Zaupanje potrošnikov si prislužijo s prodajo odličnih mobilnih telefonov po praktični ceni..
  2. Iščejo kitajska zagonska podjetja in proizvajalce, ki imajo visokokakovostne izdelke.
  3. Z njimi se dogovorijo o ponovni blagovni znamki (prodajo teh izdelkov pod blagovno znamko Mi) ali ustvarjanju podobnih ekskluzivnih izdelkov za Mi, včasih pa kupijo del njihovega deleža.
  4. Dober ugled izkoristijo za trženje znotraj in zunaj Kitajske.

Če navedemo nekaj primerov: skuterji Xiaomi so pravzaprav podjetja Ninebot, slušalke so pravzaprav podjetja 1More, jakne so dejansko 90FUN, očala so Turok Steinhardt

...

Zaenkrat je vse popolno, Xiaomi ni treba očitati, ker tega ni nikoli skrival.

4. Povezane blagovne znamke, ki se prodajajo prek Xiaomi

Tu najdemo izdelke, ki se prodajajo v fizičnih ali spletnih trgovinah Xiaomi, vendar brez spreminjanja blagovne znamke: Roborock se zdaj trži neposredno pod tem imenom, tako kot izdelki Huamijevega Amazfit, Roidmi

...

Vse to ni izključno Xiaomi, vendar ima zelo tesno povezavo z blagovno znamko in jo aktivno trži. To je seveda povsem legitimno, torej tudi to po našem mnenju veljajo za ekosistem Xiaomi.

5. Izdelki z integracijo Mi Home (aka Mijia)

Mi Home je aplikacija / platforma za avtomatizacijo doma, s katero je mogoče integrirati izdelke Xiaomi in druge blagovne znamke. Na primer, Philips ima žarnice z integracijo Mijia: proizvajalec je Philips, vendar po našem mnenju ni dvoma, da so tudi te So ekosistem Xiaomi.

6. Izdelki, ki se prodajajo na Youpinu

Kot smo že povedali v tem članku, je Youpin spletna trgovina Xiaomi, kjer se prodajajo izdelki tretjih oseb. V njem najdete Mi Band in šunko Cinco Jotas:

Ali to pomeni, da je šunka Cinco Jotas iz ekosistema Xiaomi? Seveda ne.

In to je velika prevara: prodaja prodajalcev, ki izkoriščajo zaupanje uporabnikov, da se prikradejo kot izdelki Xiaomi, ki sploh niso, na primer prodajalci AliExpress na prvi sliki.

Niso iz blagovne znamke Xiaomi, niti niso bili proizvedeni pod nadzorom Xiaomi, niti nimajo integracije z Mijia

...

Posel vsega je Xiaomi

Trik prodajalcev AliExpress je, da promovirajo kateri koli izdelek, ki je bil na Youpinu naprodaj kot Xiaomi. Ali kateri koli izdelek blagovne znamke, ki je kdaj prodajal nekaj na Youpinu, nekaj še bolj domišljavega..

Razlog je očiten, a poskusimo. Poskusite izmeriti svojo nagnjenost k nakupu tega izdelka:

In zdaj primerjajte s tem zavihkom:

Gre za popolnoma enak izdelek, vendar prodajalec izkorišča privlačnost znamke Mi.

Da mu ne bi bilo treba vrniti kupcev, se v opisu prodajalec ponavadi opraviči s tipičnim "Ni logotipa Xiaomi, je pa Xiaomi, ne skrbite":

Toda pozor, ali to pomeni, da je izdelek slabe kakovosti? Sploh ne. Preprosto nima nič skupnega s Xiaomi.

Napačno prepričanje, ki ga spodbujajo tehnološki blogi

Toda prodajalci AliExpress niso edini, ki izkoriščajo prednosti: v zadnjih letih so se napihovali pomembni spletni dnevniki o tehnologiji, ki so obiskovalce praskali z zavajajočimi naslovi, kot je »Xiaomi lansira [tu vstavite čuden izdelek]«. To ljudem pušča podobo, da je Xiaomi malo manj kot čokoladnica Willyja Wonke, kjer vsak dan izumijo nekaj novega.

...

In resnica je, da je novica preprosto ta, da je ta izdelek naprodaj na Youpinu.

V AlixBlogu smo včasih prisiljeni nekatere izdelke poklicati z imenom Xiaomi, da uporabniki razumejo, na kateri izdelek se sklicujemo, čeprav kasneje v telesu datoteke pojasnimo, da to nima nič skupnega z Xiaomi. Dober primer tega je primer NeSugar Happy Life 3 v 1, oboževalca znamke NeSugar, ki si ga je nekdo izmislil, Xiaomi in od takrat za vedno nosi ime "Xiaomi Happy Life" ali "Xiaomi Happy Life 3 in 1".

In če vas je to zanimalo, priporočam članek o tem, kaj je Youpin, in nasvete za nakup Xiaomi v AliExpressu.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar