Glavni » alibaba-info » Kitajski fant postane viralen zaradi podobnosti z ustanoviteljem Alibabe (in bo plačal študij)

Kitajski fant postane viralen zaradi podobnosti z ustanoviteljem Alibabe (in bo plačal študij)

AliExpress WW

Pred nekaj dnevi se je na Kitajskem že veliko govorilo o Fan Xiaoqinu, kitajskem otroku z zelo občutljivo gospodarsko situacijo, ki je zaradi velike podobnosti z Jackom Ma, milijarderjem, ustanoviteljem Alibabe in AliExpressa, postal virusen. Presodite sami:

Mali oboževalec Xiaoqin je zaslovel, ko je bil njegov video posnet na družbena omrežja, drugi uporabniki pa so zaznali izjemno podobnost z Ma. Takoj je bila sprožena kampanja, da je milijarder prevzel njegovo vzdrževanje..

Včeraj je uradni profil Alibabe na Weibu (kitajski Twitter) sporočil, da bo Jack Ma plačeval za dečkov študij, dokler ni končal univerze.

Revščina na Kitajskem, zelo resen problem

Primer Fan Xiaoqin je še posebej občutljiv, saj so po poročanju nekaterih kitajskih medijev njeni starši invalidi, babica pa ima Alzheimerjevo bolezen, zato celotna njena družina preživi zahvaljujoč kitajski vladi.

Ravno tekom dneva 11. 11., ko je Alibaba znova podrl zgodovinske rekorde prometa, je tudi Jack Ma sam priznal, da je revščina na podeželju zelo odvisna od tega, katera območja Kitajske in proti katerim ukrepom.

Prevzem stroškov izobraževanja in (navijačevih) stroškov ni težaven, vendar je težko rešiti revščino milijonov otrok

Alibaba je poudaril tudi primer tistih kitajskih otrok, ki jih starši zapustijo, ker se morajo zaradi dela izseliti v mesto..

Vsekakor je pozitivna novica, da je subjekt s težo Alibabe dejavno vključen v izkoreninjenje skrajne revščine v svoji državi.

Vir EFE

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar