Glavni » google » Najboljša orodja za nadzor temperature na AliExpressu

Najboljša orodja za nadzor temperature na AliExpressu

AliExpress WW

Vedno je pomembno spremljati telesno temperaturo, toda s trenutnimi razmerami je to postalo bistveno in številna podjetja, velika ali majhna, bodo potrebovala učinkovita orodja za merjenje temperature. Danes vam bomo v AliExpressu pokazali poceni in učinkovite možnosti za nadzor telesne temperature brez stika.

Termovizijske kamere in brezkontaktni termometri na AliExpressu

Brezkontaktni sistemi za merjenje temperature vas obvestijo, če je temperatura nenormalna. Tako termovizijske kamere kot brezkontaktni termometri uporabljajo dolgovalovni infrardeči sistem, ki od daleč zazna temperaturo, ki jo odda telo. Spodaj vam bomo prikazali najboljše možnosti in njihove prednosti, čeprav lahko tukaj najdete vse vrste sistemov.

Infrardeči termometri - brezkontaktno merjenje

Brezkontaktni termometri so manj natančni, saj uporabljajo samo eno merilno točko. Po svojem slogu so zelo podobni industrijskim površinskim termometrom, ki merijo površinsko temperaturo in vlago, vendar so ti posebej zasnovani za uporabo na človeškem telesu..

Dokaj natančno uporabljajo infrardeči senzor: manj kot 0,3 napake. Uporablja se na čelu, čeprav imajo nekateri termometri tudi adapter za merjenje temperature skozi uho. Zaslon nam prikaže temperaturo in nas opozori, če je temperatura visoka. Ima natančnost ± 0,2 stopinje.

So idealni termometri za domačo uporabo, saj jih lahko uporablja celotna družina, še posebej majhni. Rezultate bomo dobili v sekundi in so precej natančni. Če iščete manjši in kompaktnejši model, priporočamo infrardeči termometer Xiaomi Mijia iHealth, ki ga najdete tukaj.

Če razmišljate o uporabi tega sistema za kraje z veliko bogastvom, priporočamo prostoročno različico, ki jo najdete na tej povezavi. Na steno je pritrjen z natančnostjo ± 0,2 stopinje. Če zazna nenormalno temperaturo, začne utripati rdeče lučke in alarm se sproži. Pritrjen je z dvostranskim trakom, baterija pa zdrži približno en teden.

Termovizijske kamere: natančnejše merjenje

Termovizijske kamere uporabljajo širše polje in so zato natančnejše. Omogočajo tudi vzdrževanje varne razdalje. Omogočajo nam sliko, na kateri je temperatura prikazana skozi barve. So zelo drage, vendar obstajajo cenejše možnosti v AliExpressu, kot lahko vidite tukaj.

Med najbolj priljubljenimi najdemo pištolske kamere, kakršna je ta, ki jo vidite spodaj. Z njimi je enostavno ravnati in s fotografiranjem lahko enostavno vidite najvišjo temperaturo in lokacijo te točke. Barvno paleto lahko konfigurirate

Razlika med več kamerami je ločljivost kamer, nekatere pa lahko zaznajo temperaturo in vlažnost okolice. Slike je mogoče shraniti prek kartice SD, nekatere pa je mogoče povezati tudi z zunanjim monitorjem in se napajajo iz akumulatorja.

Ne pozabite, da te kamere merijo samo površinsko temperaturo, ne pa tudi notranje temperature osebe, vendar je v solznih kanalih mogoče zaznati temperature, ki so bolj podobne notranjim. Vsekakor je treba vzpostaviti protokol, ki nam omogoča zaznavanje ljudi z višjimi temperaturami.

Dobra možnost je ta termična kamera Uni-T 165 K, ima ločljivost 160 x 120 (19200) pik, ki nam omogoča nastavitev temperature alarma, ki nas opozori, ko je temperatura višja. Tudi zahvaljujoč USB povezavi lahko slike vidimo v realnem času na večjem monitorju. Ima baterijo z avtonomijo več kot 6 ur

Za boljšo ločljivost slike priporočamo fotoaparat znamke A-BF RX-500, ki ga najdete tukaj. Podrobno zajame sliko v velikosti 220 x 160 (36200) slikovnih pik, njen zaslon pa je tudi večji, 3,2-palčni tip TFT, lahko ga tudi priključimo na zunanji vir, da si ogledamo slike z višjo ločljivostjo.

Toplotni sistemi za nadzor dostopa

Če želite naprednejše alternative, ki vključujejo prepoznavanje obrazov ali zaznavanje ljudi, smo v AliExpressu na tej povezavi našli zelo zanimive možnosti. Temeljijo na tehnologiji termičnih kamer, vendar vključujejo tehnologijo prepoznavanja obrazov in jih je mogoče povezati z dostopnimi turnejami. Idealne so za majhna podjetja ali podjetja, ki želijo povečati svojo varnost.

Najbolj prodajani so tovrstni fotoaparati s prepoznavanjem obrazov, ki jih vidite spodaj. Zajete slike lahko primerja s svojo bazo podatkov za izvajanje inteligentnega prepoznavanja obraza, zazna tudi, ali ima oseba masko ali ne, pošlje pa nam tudi obvestila, ko je temperatura nenormalna.

Več nasvetov in trikov za varno nakupovanje na Aliexpressu

Kot lahko vidite, je na AliExpressu veliko zanimivih izdelkov za zanesljiv in brez stika nadzor nad telesno temperaturo. Po teh izdelkih je vse več povpraševanja in številna podjetja jih prodajo za tri do štirikrat več. Z nakupom na tej spletni prodajni platformi lahko z izogibanjem posrednikom zmanjšamo stroške.

Vendar je zelo pomembno, da pred nakupom dobro preberete specifikacije izdelka, da se izognete prihodnjim težavam. Če dvomite, priporočamo, da se obrnete na prodajalca, najboljši vam bodo pripravljeni pomagati. V komentarjih drugih kupcev lahko preberete tudi, kaj si mislijo o njihovem nakupu.

Če želite izvedeti več o varnem nakupu na AliExpressu, priporočamo, da obiščete naš vadbeni odsek, kjer boste našli najboljše trike in nasvete za varen nakup na tej spletni strani: kako varno plačati, kakšne vrste pošiljk lahko uporabite , kako do kuponov in popustov

...

Upamo, da vam bodo ti sistemi za nadzor temperature pomagali izboljšati varnost vašega okolja. Ali razmišljate o nakupu brezkontaktnega termometra? Radi bi slišali vaše mnenje, ne oklevajte in nam pustite komentar spodaj.

Pojdite na AliExpress

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar