Glavni » alibaba-info » Tujci bodo lahko uživali v Alipay in WeChat Pay na Kitajskem

Tujci bodo lahko uživali v Alipay in WeChat Pay na Kitajskem

AliExpress WW

Kitajska je država z največ državljani na svetu in z vsakim dnem postaja privlačnejša turistična destinacija za popotnike iz ostalega sveta. Komunistična država je posebna zaradi številnih vidikov, kot so njena kultura, gastronomija ali tradicija, predvsem pa zaradi številnih omejitev uporabe interneta..

Če ste potovali ali boste to storili v kratkem, boste ugotovili, da je veliko spletnih mest ali storitev, kot so Google, Gmail, Facebook itd.

...

ne delujejo zaradi omejitev in nadzora, ki jih vlada nalaga na njihova omrežja. In to je lahko neprijetno, če ste navajeni plačevati z mobilnimi telefoni..

Ker je vedno treba imeti gotovino nekoliko neprijetno, načrtujeta veliki plačilni družbi na Kitajskem Alipay in WeChat Pay, da odpreta svoje storitve za turiste, ki obiščejo Kitajsko, medtem ko se država še naprej odpira svetu..

Plačilo za vse z mobilnega telefona

Glavna omejitev za turiste s temi platformami je, da so morali imeti račune v lokalnih bankah, da so jih lahko ustvarili in aktivirali. Zato so se ta podjetja hitro potezala, da bi zadovoljila te potrebe..

To bi popotnikom omogočilo, da veliko bolj vlagajo in uporabljajo digitalna plačila za vse nakupe in stroške. Če pomislimo na gospodarski obseg, ki ga to lahko pomeni za azijskega velikana, je znesek dohodka minimalen, lahko pa služi temu, da postavi nogo na vrata drugih držav in tako tovrstne storitve izvozi zunaj svojih meja.

Pozitivne izkušnje tujih uporabnikov bi okrepile možnosti, da bi se ti dve plačilni storitvi uveljavili v Ameriki in Evropi, kjer Apple Pay in Android Pay izpustita skoraj 100% trga.

Vlada idejo podpira

Po neuradnih informacijah so poročali, da je kitajska centralna banka več plačilnim družbam sporočila, da bodo kmalu lahko uporabljale kartice z računi v tujini za uporabo v kitajskih aplikacijah.

Navedeno je bilo tudi, da je počasnost teh procesov posledica dejstva, da so bili regulatorji v preteklosti zaskrbljeni zaradi pranja denarja in gibanja gotovine med mejami..

S številom več kot 30 milijonov turistov na leto bi ta ukrep zelo pomagal popotnikom in zagotovo izboljšal njihove izkušnje in stroške. In služijo kot klicni učinek za tiste, ki neradi potujejo, da bi si premislili.

Alipay in WeChat Pay

Plačila Alipay in WeChat Pay predstavljajo 94% vseh plačil v državi. S takšnim odstotkom uporabe tuji uporabniki ne bodo imeli težav pri iskanju in uporabi plačilnih mest njegove velikanske infrastrukture..

Strategija, ki jo Alipay sledi, je uporaba predplačniške kartice, ki jo je zagotovila Šanghajska banka. Zaradi tega bodo morali uporabniki redno polniti račun, vendar z omejitvami, da se izognejo pretiranim bremenitvam..

V nasprotju z Alipayom želi Tencent Holdings, ki je lastnik WeChat Pay, potnikom omogočiti, da svoje kartice neposredno povežejo z aplikacijo..

Da bi bilo to mogoče, bi morale mednarodne plačilne družbe sprejeti te pogoje in VISA se je, ko je videla neverjeten potencial, prva pozitivno izrekla, kar je omogočilo, da njene kartice delujejo po vsej državi..

Družba je to poročala "To je velik korak naprej tako za potrošnike, ki potujejo na Kitajsko, kot tudi za plačilno industrijo na splošno.".

S tem združenjem bodo vsi ljudje, ki imajo VISA, lahko sodelovali z milijoni spletnih mest, ki uporabljajo WeChat Pay, da bi morali uporabljati gotovino.

Lažje potovanje

Če ste mislili kmalu odpotovati na Kitajsko, bodo s temi ukrepi rešeni številni dvomi, ki se lahko pojavijo. S temi gestami odprtosti lahko Kitajska v prihodnjih letih postane ena izmed priljubljenih turističnih destinacij ljudi..

Za uporabnike AliExpress bomo videli, kako lahko v bližnji prihodnosti vpliva na plačilne sisteme, in videli, ali vpliva na to, da imamo še vedno boljše cene.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar