Glavni » alibaba-info » Ali obstajajo težave s carino Kanarskih otokov in AliExpressom?

Ali obstajajo težave s carino Kanarskih otokov in AliExpressom?

AliExpress WW

Kot mnogi veste, navade Kanarski otoki znano, da so precej restriktivne, kar prestraši prebivalce Kanarije, ki želijo kupovati v kitajskih trgovinah, kot je Aliexpress.

Znameniti DUA (Unique Administrative Document) je oblika, ki jo je treba izpolniti na carini in v kateri so navedeni osnovni podatki o paketu: vrednost, vsebina, prejemnik

...

Vse to kot posledica posebnega davčnega režima na Kanarskih otokih. In ta DUA ima stroške, ki se razlikujejo glede na vrednost izdelka.

Vendar to ne pomeni, da bodo vaša naročila AliExpress, če ste s Kanarskih otokov, prestreženi na carini, še posebej, če kupujete majhne izdelke, kot sta tehnologija ali oblačila. Še več: najverjetneje ne boste imeli neprijetnosti. Za to pa je priporočljivo, da sledite naslednjim korakom.

Kako se izogniti carinam pri naročilu Aliexpress

Vztrajamo pri tem, da to ni nezmotljivo, vendar se pri posvetovanju z mnogimi ljudmi na Kanarskih otokih, ki redno kupujejo v Aliexpressu in drugih kitajskih trgovinah, zdi, da če prodajalec za pošiljanje uporablja zasebnega kurirja, je veliko večja verjetnost, da bodo prestregli pošiljko. Če uporabljate pošto, jih prestrežejo veliko manj pogosto. Večinoma so naročila, ki povzročajo težave, naročila, ki prihajajo prek UPS-a ali podobnega.

Pa še to: pošiljke poceni izdelkov bodo manj verjetno ustavili na carini. Zato veliko ljudi naredi, da prodajalca Aliexpress z zasebnim sporočilom prijavi, da je vrednost manjša od 50 USD. Logično je, da če zahtevate garderobo velikosti 2 mx3 m, jih ne prosite, naj navedejo vrednost 45 USD, ker bo zelo malo verodostojna.

AliExpress Plaza: lahko brez težav kupite na Kanarskih otokih?

Kot veste, težava s carino na Kanarskih otokih ne nastane le pri nakupu na AliExpressu s Kitajske, številne spletne trgovine, ki pošiljajo s polotoka, imajo še naprej težave pri pošiljanju na Kanarske otoke, saj je treba pripraviti dokumentacijo in tam še vedno predstavlja tveganje, da se naročila vrnejo prodajalcu.

Torej, lahko kupite v AliExpress Plaza s Kanarskih otokov? Ta del platforme osredotoča vse prodajalce, ki pošiljajo iz Španije, in najdete najboljše kitajske in mednarodne blagovne znamke. Vendar pa je v tej Plazi še vedno veliko prodajalcev, ki ne pošiljajo na Kanarske otoke..

Včasih se pojavi v opisu predmeta ali v pogojih nakupa, če pa ne želite izgubljati časa, je najbolje, da pošljete sporočilo. Če ste že oddali naročilo in vam je prodajalec povedal, da ne pošilja na Kanarske otoke, vam pustimo povezavo do našega vodnika za preklic naročila na AliExpress.

Skratka: ali bom imel težave, če bom izdelke AliExpress kupil na Kanarskih otokih??

Kot sem že rekel, na splošno ne bi smeli imeti težav s prejemanjem naročil od Aliexpressa na Kanarskih otokih. Pravzaprav mnogi pravijo, da je na Kanarskih otokih lažje prejeti paket s Kitajske kot s polotoka.

Morda to berete zdaj, ker je minilo že nekaj dni, odkar ste naročili na Aliexpressu in ga še vedno niste prejeli, vendar vas ne bi skrbel. Naročilo bo prispelo, razen če ne vidite, da je maksimalni rok dobave že potekel.

Pazite na obdobje zaščite kupca

Česar ne priporočam, je, da se odrečete zaščitnemu obdobju kupca, če vas nakup ne doseže. Naj pojasnim: če je moral paket prispeti v 45 dneh in je minilo 44, pa ga še vedno nimate, odprite spor. Včasih vas bo prodajalec poskušal prepričati, da ne začnete spora, ker bo po navedbah lokatorja pošiljanja izdelek kmalu prispel in vam bo morda celo poskušal na nek način povrniti škodo.

Moje priporočilo je jasno: ne sprejmite ga in vedno odprite spor pred zadnjim dnem zaščite. Če tega ne storite, se obdobje zaščite kupca konča in potem izdelek ne pride do vas, boste nemočni: izgubili boste denar in ne boste mogli nikogar zahtevati.

Povejte nam svoje izkušnje!

Če pa ste imeli kakršne koli težave pri prejemu nakupa na Aliexpressu na Kanarskih otokih, nam to lahko sporočite spodaj in poskušali vam bomo pomagati!

Pojdite na Aliexpress.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar