Glavni » amazon » Brezbožni, nova grožnja mobilnim telefonom

Brezbožni, nova grožnja mobilnim telefonom

AliExpress WW

Ko govorimo o mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih, se ne zavedamo velikega pomena ustrezne zaščite pred virusi, česar pa se zelo dobro zavedamo, ko uporabljamo računalnik. Toda ne zaupajte si, v svetu mobilne telefonije obstajajo tudi virusi in morate biti previdni. Eden zadnjih primerov, ki smo jih videli, je bil Brezbožni.

Kazalo ()

  Kaj počne brezbožni?

  Brezbožni je virus sposoben ukoreninjenja mobilnih naprav na daljavo, dovoljujejo drugi lahko na daljavo namestijo programe in dostopajo do naših osebnih podatkov in jih kasneje uporabite za lažno predstavljanje naše identitete.

  Očitno do danes Pred brezbožnimi so varni samo mobilni telefoni in tablični računalniki z operacijskima sistemoma Android Marshmallow in Android 7.0, kar pomeni, da bi se lahko okužilo do 90% mobilnih telefonov, ki so trenutno na trgu.

  Če je vaš telefon pripravljen na posodobitev operacijskega sistema, je najbolje, da o tem ne razmišljate in posodobitev opravite čim prej.

  Brezbožni nameščen je na našem telefonu, ne da bi se tega zavedali in pridobite dovoljenja za super uporabnike, ki vam omogočajo namestitev aplikacij brez našega soglasja. Deluje popolnoma tiho, opravlja svojo funkcijo, ko je mobilni zaslon izključen, in se ustavi, ko zazna, da uporabnik uporablja svoj telefon.

  Godless

  Kje je brezbožni?

  Ta novi virus dosega naprave Android prek aplikacij, ki vsebujejo to skrito zlonamerno programsko opremo.

  Trgovina Google Play je nekatere od teh aplikacij že odstranila, na primer Summer Flashlight, za katero je bilo ugotovljeno, da vsebuje to zlonamerno programsko opremo..

  Ocenjuje se, da obstajajo več kot 800.000 okuženih naprav, največ jih je v Indiji, ZDA in Rusiji.

  Kaj lahko storimo, da se temu virusu izognemo?

  Računalniški virusi nastajajo z namenom, da se hitro širijo. Kot uporabniki lahko edino storimo bodite zelo previdni pri namestitvi katere koli vrste aplikacije, zanašanje izključno na varne trgovine in preverjanje imena razvijalca pred prenosom.

  Tudi ne boli namestite dober protivirusni program na naši napravi Android. Po zadnjih opravljenih analizah so to 10 najboljših protivirusnih programov za Android v tem trenutku:

  • Baidu Mobile Security
  • Bitdefender Mobile Security
  • Cheetah Mobile Clean Master in Mobile CM Security
  • ESET Mobile Security & Antivirus
  • G Varnost podatkov v internetu
  • Kaspersky Internet Security za Android
  • ihoo 360 AntiVirus in 360 Security
  • Sophos Mobile Security
  • Symantec Norton Mobile Security
  • Trend Micro Mobile Security

  Godless

  Protivirusni program za Android običajno deluje zelo dobro in varuje naše naprave pred grožnjami, kot je Godless. Ne smemo pozabiti, da obstaja na tisoče potencialnih groženj za naše telefone, statistika dejansko kaže, da je bilo leta 2015 za Android ustvarjenih do 84 milijonov groženj, številka, ki pa je zaradi opaznega povečanja na poti v virusih in zlonamerni programski opremi za Android, ki smo jih videli v zadnjem času.

  Druga velika grožnja, ki smo jo videli v zadnjem času, je HummingBad.

  In vi, kako zagotavljate varnost svojega pametnega telefona?

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar