Glavni » alibaba-info » ? Računi na AliExpressu: kako od njih zahtevati prodajalca

? Računi na AliExpressu: kako od njih zahtevati prodajalca

AliExpress WW

Če poskušate dobiti račun od AliExpress in vam prodajalec nikakor ne more odgovoriti, priporočam, da greste neposredno na Storitev za stranke s strani AliExpress s klikom na to povezavo. Več informacij o DDV lahko dobite tudi na AliExpressu s klikom tukaj.

Vse več ljudi potrebuje zahtevajte račun na AliExpressu. Nakup poceni izdelkov s Kitajske je vse pogostejši, in čeprav je relativno enostavno zaobiti carinski nadzor na AliExpressu, številne države povečujejo carinski nadzor, da bi dobili več prihodkov..

Da bi se izognili carinskim težavam, spletna prodajna platforma AliExpress spodbuja prodajalce, da odprejo skladišča zunaj Kitajske v državah, kot so Španija, Francija, Rusija, Brazilija in ZDA.

...

Vendar boste morda potrebovali dobite svoj račun na AliExpressu za carino. Tako se to počne.

DDV na AliExpress: kaj je to in kdo ga plača

Preden podrobneje razložimo, kako pridobiti račun AliExpress, je razlog, zakaj ga potrebujemo, carina, da izračuna DDV, ki ga morate plačati za tisto, kar ste kupili zunaj svoje države. Toda mnogi od vas nas vprašajo, ali prodajalec ne plača DDV v svoji matični državi??

DDV pri nakupu izdelkov na AliExpressu in drugih mednarodnih trgovinah ni vključen v ceno izdelka. Izvoz iz Kitajske in katere koli druge države je vedno prijavljen brez DDV, v vsakem primeru je kupec tisti, ki mora prevzeti DDV za izdelek, kupljen v tujini, če tako zahtevajo predpisi njihove države. V tem razdelku centra za pomoč strankam AliExpress najdete več informacij.

Plačilo DDV neposredno na AliExpress

A vedno obstajajo izjeme. V nekaterih državah je obvezno, da tržnica ali prodajalec v tujini plača DDV neposredno pred odpremo izdelka. Ena od teh držav je Anglija in v tem primeru, kot lahko vidite spodaj, AliExpress pred oddajo naročila izračuna DDV in nam ga zaračuna..

Kako zahtevati račun na AliExpressu: pogosta vprašanja

Če želite svoj račun poslati na AliExpress, se morate obrniti na prodajalca, kot vidite tukaj. Pri nakupu na AliExpressu je platforma odgovorna samo za upravljanje našega nakupa. To je pravzaprav tržnica, kjer neodvisni prodajalci ponujajo svoje izdelke. Stran nadzoruje varnost podatkov kupcev, preverja plačila in skrbi za oglaševanje in pozicioniranje spleta, da doseže večjo prodajo..

Vendar je prodajalec tisti, ki je v celoti odgovoren za upravljanje nakupa in trenutno vam je edini, ki vam lahko posreduje račun za nakup, čeprav bomo v nadaljevanju razložili nekatere možnosti. V naši vadnici o tem, kako stopiti v stik s prodajalci Aliexpress, vam je v pomoč, če želite vedeti, kako lahko enostavno vzpostavite stik. V mnogih primerih račun ni potreben, dovolj bo preprost posnetek zaslona in druge metode, ki jih razlagamo spodaj.

Ali je mogoče račun prenesti iz AliExpressa?

Trenutno je oseba, odgovorna za transakcijo, prodajalec, zato AliExpress ne more izstaviti računa, račun pa vam mora poslati prodajalec. Ker AliExpress prodaja po vsem svetu in so običaji v vsaki državi različni, trenutno računa AliExpress ne morete prenesti, dobimo ga lahko le, če se obrnete na prodajalca.

Ali mi je prodajalec dolžan predložiti račun AliExpress?

Račun služi kot utemeljitev prodaje izdelka, a tako kot nam, ko gremo v trgovino, dajo potrdilo o nakupu in ne računa, je možno, da nam prodajalec ne bo posredoval celotnega računa. In še posebej v državah, kot je Kitajska, ki ima lahko drugačne predpise, saj tisoči prodajalcev izvažajo zelo poceni izdelke po vsem svetu. Zato vam prodajalci računa niso dolžni posredovati, čeprav je vse več prodajalcev, ki račun predložijo, saj vedo, da je to pomemben dokument za carino..

Kaj lahko storim, da dobim račun za carino?

Če potrebujete račun za nakup za carino, je v mnogih državah dovolj posnetek zaslona nakupa in dokazilo o plačilni transakciji za nakup na AliExpressu. V našem članku, kako se izogniti carini pri nakupu na AliExpressu, imate več informacij.

Če račun še vedno potrebujete, obstajajo v internetu aplikacije, ki vam omogočajo, da račun vnesete z vnosom zgoraj omenjenih podatkov. V tem primeru vam priporočamo, da pregledate mnenja aplikacije, nekateri pa lahko pridobijo zasebne podatke iz vašega računa. Če to ni nujno potrebno, jih ne uporabljajte.

Kaj mora vsebovati račun AliExpress?

Če vam je uspelo, da vam prodajalec pošlje račun ali nameravate uporabiti eno od tistih aplikacij, ki vam pripravi račun, je pomembno, da preverite, ali so podatki na računu pravilni. Na računu AliExpress bi morali biti navedeni naslednji podatki:

  • Številka računa.
  • Datum izdaje računa.
  • Podrobnosti prodajalca.
  • Opis nakupa.
  • Skupni stroški nakupa, vključno s pošiljanjem.
  • DDV ali davki, ki morajo biti enaki 0.
  • Številka za sledenje.

Zahtevajte račun za AliExpress za profesionalne namene: ali je to mogoče?

AliExpress je odlična platforma za nakup blaga za preprodajo ali celo profesionalne stroje. Pravzaprav je vse več podjetij, ki uporabljajo sistem droppshippinga prek AliExpressa. Če razmišljate o ustanovitvi tovrstnega podjetja, je zelo pomembno, da to upoštevate

Če boste blago kupovali na AliExpressu za svoje podjetje, je najbolje, da se pred nakupom obrnete na prodajalca, da ugotovite, ali vam lahko naredi račun. Kot smo že povedali, vam prodajalec ne bo zaračunal DDV. Kljub temu ne pozabite, da je AliExpress osredotočen na prodajo fizičnim osebam, morda vas zanima platforma Alibaba za nakup na debelo, idealna za poslovanje.

Račun v AliExpress Plaza in nacionalnih trgovinah: kako ga dobim?

Če potrebujete svoje Račun AliExpress v Španiji, Morda vas zanima, da na platformi AliExpress Plaza na srečo obstajajo uradne prodajalne nacionalno in mednarodno priznanih blagovnih znamk. Čeprav bi morali prodajalci AliExpress predložiti račun, če jih vprašamo, ker morajo imeti španski NIF za registracijo v AliExpress Plaza.

Kljub temu je najbolje, da se pogovorite s prodajalcem AliExpress Plaza, da potrdite, da nam lahko posreduje račun. Običajno je, da nam jih pošljete prek našega sporočila na AliExpressu, saj danes večina trgovin znotraj paketa ne vsebuje dobavnic in računov..

Več nasvetov in trikov za varno nakupovanje na AliExpressu

Zdaj poznate najboljše trike za pridobitev računa na AliExpressu. Trenutno ni gumba, ki bi vam omogočal tiskanje računa AliExpress, zato je edina možnost pogovor s prodajalcem AliExpress. V AlixBlogu vam poleg analize najboljših izdelkov in blagovnih znamk na tej platformi želimo pomagati tudi pri nakupih.

Zato imamo razdelek z vadnicami, kjer lahko najdete najboljše nasvete in trike za varen nakup na AliExpressu: kako plačati, kateri način pošiljanja je boljši, kako slediti vašim naročilom.

...

Če ne veste, kje začeti, imate v našem dokončnem priročniku za AliExpress vse, kar morate vedeti, da začnete kupovati iz nič..

In ti? Ste že kdaj zahtevali račun AliExpress? Radi bi slišali vaše mnenje, pustite nam komentar spodaj, v veliko pomoč bo tudi ostalim kupcem.

Pojdite na AliExpress

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar