Glavni » google » POCO X2 je več kot le še en telefon Made in China

POCO X2 je več kot le še en telefon Made in China

AliExpress WW

Po čakanju več kot eno leto imamo končno naslednika POCO F1, enega najbolje prodajanih telefonov v letu 2019. Novi pametni telefon se bo imenoval POCO x2 in je več kot le še en telefon kitajskega podjetja..

Če pogledamo malo zgodovino tega podjetja, bomo videli, da je trenutno eno od hčerinskih družb za proizvodnjo mobilnih telefonov vsemogočnega Xiaomija. Trenutno pravimo, ker so se v zadnjih mesecih govorile, da bi se POCO lahko ločil od starejše sestre in začel delovati kot popolnoma neodvisno podjetje.

Razlog za to spremembo je odlična rast, ki jo je v zadnjem letu dosegla v mnogih državah, predvsem pa v Indiji. In če upoštevamo, da gre za trg z več kot 1.200 milijoni potencialnih strank in za enega tistih, ki ima trenutno vsak dan več novih milijonarjev in na katerem je ustanovljeno več novih podjetij, bomo razumeli, zakaj podjetje misli, da lahko začne leteti sam..

Pomembno je to razumeti, ker se je z zagonom tega terminala pojavila polemika zaradi neverjetne podobnosti z modelom drugega kitajskega podjetja Redmi K30. Pred dnevi ob uvedbi novega terminala POCO je generalni direktor podjetja v Indiji C Manhoman pojasnil razlog za podobnost.

"Želeli smo terminal z odličnim dizajnom, dobro strojno opremo in videli smo obliko, ki jo je Xiaomi pripravljal, in smo jo izbrali."

Poleg POCO je blagovna znamka Redmi še ena od hčerinskih družb Xiaomi in očitno so se odločili uporabiti isti dizajn. Torej po C Manhoman njegova ekipa je prvič uporabila ta patent s skokom naprej za nekaj mesecev in da ni bila kopija, ampak sta bili obe znamki v tem cilju.

Po mnenju nekaterih analitikov, ki so opremo že lahko primerjali, so potrdili nekatere razlike, kot so operacijski sistemi, ki jih prilagajajo njihova podjetja, in različni polnilci. Ker trenutno ne vemo stoodstotno vsega, kar bodo vsebovali, jih ne moremo podrobno analizirati, ko pa bodo na voljo v Evropi, bomo o njih lahko izvedeli nekaj več.

Kaj vemo o POCO X2

Glede na prednosti, ki smo jih videli pri X2, lahko že rečemo, da bo to najboljši POCO terminal doslej, ki je zasnovan tako, da je všeč vsem uporabnikom, predvsem pa igralcem, in je mogoče, da bo presegel prodajo F1.

Kot smo poročali, nekateri podatki še niso uradni, zato bomo v tej analizi pojasnili vse, kar je POCO doslej poročal.

LCD zaslon, vendar 120 Hz

Čeprav uradnih dimenzij X2 ne poznamo, so poročali, da bo zaslon 6,67 palcev z 2.400 x 1.800 slikovnimi pikami s 368 slikovnimi pikami na palec. Tudi če zaslon ni LCD in ni OLED, bo to nadoknadil s hitrostjo osveževanja slike 120 hercev s tehnologijo HDR 10 in osvetlitvijo 500 nits..

Druga značilnost je, da sta obe sprednji kameri vgrajeni v sistem zarezo če ne v odprtini zgoraj desno, kot je razvidno iz zgornje slike. To nam omogoča, da imamo veliko zaslona, ​​ki je idealen za igre.

Zelo prilagodljiv pametni telefon

S procesorjem Snapdragon 730G, ki je zasnovan za vsakodnevno uporabo, pa tudi za izkoriščanje igralnih izkušenj, je to opremo mogoče prilagoditi v več pogledih.

Prva med njimi je, da jo lahko kupimo z dvema možnostma RAM-a, eno 6 GB in drugo 8 GB, zanimiva možnost, odvisno od uporabe, ki jo želite uporabiti..

Druga možnost, ki jo lahko izberemo, je notranji pomnilnik. V tem primeru bo šel v prodajo s 64, 128 ali 256 gigabajti, poročali pa so tudi, da bi ta pomnilnik zaradi zunanje reže lahko razširil do 512 gigabajtov..

Kot tretja možnost bo na voljo možnost izbire treh različnih barv lupine, ki se bodo imenovale Atlantis Blue, Matrix Purple in Phoenix Red..

Torej, če je vaša običajna ovira pri nakupu telefona majhna možnost izbire s tem modelom, ne boste imeli te težave..

Velika baterija in veliko kamer

S tako velikim zaslonom bi ta telefon potreboval veliko baterijo. Fantje v POCO so o tem razmišljali z vključitvijo 4.500 mAh, s katerimi lahko brez težav zdržimo cel dan. Novost je tudi sistem hitrega polnjenja, ki nam bo s svojim 27-vatnim polnilnikom omogočil popolno polnjenje med 60 in 70 minutami.

Ko rečemo, da je veliko kamer, je to zato, ker X2 nosi nič več in nič manj kot šest različnih kamer. Dva spredaj in štiri zadaj.

Sprednji kameri imata dva senzorja z ločljivostjo 10 in 2 milijona slikovnih pik s pripadajočimi lečami z goriščno odprtino 2,2. Nekatere funkcije so v skladu s trenutnim trgom, drugače pa je, da še ni veliko naprav, ki bi spredaj integrirale dve leči.

To vam omogoča lepotni in pokončni način, pa tudi delo v šibki svetlobi. Dobro presenečenje je fotografiranje v načinu RAW, kar bo dobro za vse ljubitelje fotografskega retuširanja..

Posnamete lahko tudi počasne videoposnetke do 960 sličic na sekundo in posnamete video v kakovosti 4k, kar je idealno za spletne igre ali če ste youtuberji..

Glavna zadnja kamera ima Sony IMX686 senzor s 64 milijoni slikovnih pik z goriščno odprtino 1,89.

Druga kamera je širokokotna z 8 milijoni slikovnih pik z goriščno odprtino 2,2, ima tudi deformacijo leče, ki nam omogoča vidno polje 120 stopinj..

Tretja kamera je makro senzor z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik z goriščno odprtino 2,4. Idealno za fotografiranje vseh podrobnosti favne ali predmeta na skoraj mikroskopski ravni.

Četrta kamera je senzor globine 2 milijona slikovnih pik z goriščno odprtino 2,4. To bo dopolnilo ostalim lečam, da bo zameglilo ozadje ali doseglo boljšo globinsko ostrino na naših slikah..

Zelo dobra cena, a trenutno na voljo samo v Indiji

Ko je blizu uradna predstavitev 11. februarja, so znane cene v indijskih rupijah. Za model 6 GB in 64 GB je ocenjena cena 15.999 rupij, približno 205 EUR, za 6 GB in 128 GB bo njegova cena 16.999 rupij približno 220 EUR, za zmogljivejši model 8 GB in 256 GB pa cena bo 19.999 rupij, približno 260 EUR, približno po trenutnem tečaju.

Trenutno POCO ni navedel, kdaj bo začetek prodaje v Evropi in kako dobro poznate cene po povečanju izvoza med 15 in 20%. Torej ne vzemite teh številk po nominalni vrednosti.

Takoj, ko bodo objavljeni uradni datumi prodaje v Evropi ali jo bomo lahko kupili izven Indije, vas bomo pri AlixBlogu obvestili, kje lahko to storite z najboljšo ceno in varnostjo.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar