Glavni » alibaba-info » DAC: kaj je to in kako ga zelo poceni kupiti na AliExpressu

DAC: kaj je to in kako ga zelo poceni kupiti na AliExpressu

AliExpress WW

Priporočeno št. 1 Ojačevalnik za slušalke TempoTec (Sonata HD Pro za Android / PC) HiFi dekodiranje USB tip C do 3,5 mm adapter DAC Prenosni avdio izhod Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 2 HiBy FC3 MQA overjeni ključ USB DAC dekodiranje avdio ojačevalnik za slušalke DSD128 3,5 mm izhod za Android iOS Mac Windows10 Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 3 TempoTec SONATA HD PRO TIP C do 3,5 mm DSD256 za ojačevalnik za slušalke Android in iPhone DAC Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 4 TempoTec Sonata HD TYPE C do 3,5 mm adapter za ojačevalnik slušalk DAC za Android telefon PC MAC Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 5 E1DA 9038D USB ojačevalnik za slušalke DAC + HPA s 3,5 mm izhodom za vtičnico Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 6 TempoTec Sonata E35 Type C do 3,5 mm ojačevalnik za slušalke AMP PCM32bit / 384kHz & DSD256 za Android telefon in osebni računalnik MAC DAC DUAL CS43131 Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno Nº 7 30 mm * 12 mm obdelan zvočnik iz aluminija AMP Izolacijski nožni konic Tla Podnožje Stojalo Stožec Vlažnik za Hifi Audio CD Radio DAC 1PC Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 8 Hidizs S9 HiRes ojačevalnik za slušalke HiFi dekodiranje USB TIP C DAC na 3,5 in 2,5 mm adapter DAC ojačevalnik za telefone / prenosni avdio izhod Glejte najboljšo ceno Priporočeno št. 9 GUSTARD DAC-X16 MQA Decoder Bluetooth5,0 Dual ES9068AS Native Balanced DAC X16 Full Decoding DSD512 XU216 USB IIS X16 Oglejte si najboljšo ceno Priporočeno št. 10 ATAUDIO Hifi USB kabel visoke kakovosti Hi-Fi podatkovni kabel tipa A do tipa B za DAC Oglejte si najboljšo ceno Oglejte si več ponudb

AliExpress je odlična alternativa nakupu izdelkov, ki imajo v drugih trgovinah visoko ceno. Povedali smo vam že o mnogih avdio izdelkih, ki jih je vredno kupiti na AliExpressu, kot so zvočniki in slušalke znamke Bluedio. Danes se bomo pogovarjali o zelo zanimivi napravi, ki jo v AliExpressu najdemo zelo poceni in ki vam bo všeč, če ste velik ljubitelj glasbe: DAC-ji, ki postajajo zelo modni med tistimi, ki želijo doseči čim boljšo kakovost zvoka . Če jih želite enostavno najti, preprosto kliknite tukaj.

Kaj je DAC

Pred razlago, kaj je DAC, je treba razumeti razlika med "digitalnim signalom " in "analognim signalom. Naša glasba je običajno shranjena v digitalni obliki, v obliki 0 in 1, razen če uporabljamo vinil ali kasete, ki glasbo shranjujejo v analogni obliki. Toda naše uho obdeluje samo glasbo v analogni obliki, zato, če glasbo običajno poslušate iz računalnika ali mobilnega telefona, je vmes naprava, ki signale iz ene oblike pretvori v drugo..

Kratica DAC pomeni "Digitalno-analogni pretvornik ", to majhno polje je odgovorno za pretvorbo digitalnega signala v analogni signal. DAC-ji so prisotni v večini CD / DVD / Blu-ray predvajalnikov, pa tudi v mobilnih telefonih in računalnikih

...

Toda ponavadi imajo zelo nizko kakovost, zlasti pri teh najnovejših napravah, zato se primite zunanji DAC nam bo pomagal izboljšati kakovost zvoka ki prihaja do nas prek slušalk ali zvočnikov.

A poleg tega imajo še eno veliko prednost, in sicer je ta, da nam bodo omogočili, da bomo uživali v vsej kakovosti zvoka, ki jo ponujajo formati kodiranja z visoko ločljivostjo, in da velikokrat niso združljivi z DACS naše običajne opreme..

V večini DAC-ov najdemo vsaj digitalne signalne vhode: predvsem USB, optične in koaksialne. Njegovi izhodi bodo očitno analogni kot RCA ali jack izhodi.

5 poceni in kakovostnih DAC-jev, ki jih najdete v AliExpressu

FX-AUDIO

Začeli smo s Fx-Audio, blagovno znamko z najbolje prodajanimi DAC-ji na AliExpressu. Najbolj izstopa njegov model X6, ki uporablja čipe CS8416 + CS4398 (enak komplet kot Fiio X3-2 in xDuoo x3) + OPA213. Podpira datoteke do 192 kHz / 16 bitov in 96 kHz / 24 bitov. Njegova zasnova je kompaktna in robustna. Ima več avdio vhodov (USB, koaksialni, optični kabel) s priročnim izbirnikom za preklapljanje med enim in drugim ter izhode RCA in 6,35 mm priključka. Brez dvoma je najboljša od vseh njegova cena, ki znaša okoli 60 evrov. Skratka, to je poceni DAC z dobrimi lastnostmi.

ALIENTEK

Alientek je na drugem mestu s svojim modelom "Alientek d8 ", zmogljivo napravo, ki je poleg tega, da deluje kot DAC, tudi ojačevalec. Vključuje vhod USB in optični, koaksialni in RCA ter izhod v slušalke ali zvočnike. Podpira kakovost zvoka do 192 kHz / 24 bitov. Izbiramo lahko med čipom XMOS (ki ponuja vrhunsko kakovost zvoka) ali PCM2704. V tem primeru so ukazi za spremembo vhodnega vira na istem kolesu za povečanje glasnosti. Vključuje daljinski upravljalnik in zaslon OLED, kar je zelo koristno, če ga želimo upravljati na daljavo.

Tmušič

Ta trgovina AliExpress je specializirana za visokokakovostno zvočno opremo, kot so ojačevalniki, DAC-ji in slušalke, kjer boste našli kakovostne izdelke različnih kitajskih blagovnih znamk. Med njegovimi DACS smo našli majhen dragulj: ta mini DAC s čipom XMOS in PCM5105, ki lahko predvaja glasbo do 384 kHz / 32 bitov. Ima samo en vhod USB in koaksialni, RCA ali 3,5 mm priključek. Vendar njegova cena, nekoliko višja od drugih modelov, ki smo jih videli doslej, igra proti njej..

SMSL

Če iščete blagovno znamko, ki vam lahko ponudi DAC z vrhunskimi lastnostmi od tistih, ki ste jih videli do zdaj, in po razumni ceni, vam priporočamo, da si ogledate opremo te znamke, ki ima tako zanimive modele, kot je ojačevalnik z vgrajenim -v DAC SMSL AD18, ki ga lahko preko Bluetooth 4.2 poveže tudi z našimi napravami ali SMSL M8, ki vključuje čip XMOS in je sposoben predvajati glasbo do 384 kHz / 32 bitov. Lahko pa najdemo tudi drugo cenejšo in bolj zanimivo opremo, kot je prenosni DAC SMSL Idol +, ki podpira do 96 kHz / 24 bitov, njegova majhnost pa nam bo omogočila, da lahko kjer koli uživamo v boljši kakovosti glasbe..

Vetrični zvok

Na koncu vam želimo povedati še o tej znamki Breeze Audio, ki ponuja zelo poceni in enostavne DAC-je. Eden najbolj prodajanih je njegov model SE1, ki stane manj kot 30 evrov. Skrivnost? Nima toliko vhodov kot drugi DAC-ji, ima samo vhod USB in RCA izhod ter 3,5 mm priključek. Poleg tega se polni s samim USB-jem, zato ga ni treba povezati tudi s tokom. Idealen je za povezavo s prenosnikom ali namizjem.

Nasveti pred nakupom na AliExpressu

AliExpress je spletna prodajna platforma, ki je vsak dan bolj priljubljena po vsem svetu. Izdelke lahko dobimo po neverjetnih cenah, vendar priporočamo, da pred začetkom nakupovanja preberete naš vadbeni odsek, kjer najdete članke, ki so tako zanimivi kot naš dokončni vodnik na AliExpressu, kjer boste našli vse, kar morate vedeti o tej spletni strani.

In ti? Ste že kupili DAC na AliExpressu? Radi bi vedeli vaše mnenje, ne oklevajte in nam pustite komentar spodaj s svojimi izkušnjami.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar