Glavni » alibaba-info » Koliko provinc je v Španiji, kako se imenujejo in katere avtonomne skupnosti? - Naštete tukaj

Koliko provinc je v Španiji, kako se imenujejo in katere avtonomne skupnosti? - Naštete tukaj

AliExpress WW

Španija je država evropske celine, z resnično obsežno in bogato zgodovino, nedvomno država z mnogimi atributi v svojo korist, za katero bi marsikomu bilo zanimivo izvedeti malo več o geografiji te države, bodisi iz radovednosti, da po telefonu ali komu pokličejo koga iz Španije morda za nalogo iz geografije. Poznavanje geografije države, kot je ta, bi se moralo začeti s poznavanjem španskih provinc.

Kazalo ()

  Avtonomne skupnosti in province Španije

  Španija ima 17 skupnosti, med vsemi pa 50 provinc, če je organiziramo po abecedi bi:

  1. Andaluzija: V njem so Almerija, Granada, Córdoba, Jaén, Sevilla, Malaga, Cádiz in Huelva, glavno mesto je Sevilla.
  2. Aragon: Ima Huesco, Zaragozo in Teruel, glavno mesto je Zaragoza.
  3. Asturije: Njegova edina provinca je Oviedo, glavno mesto je Asturija.
  4. Balearski otoki: To je arhipelag, torej skupina otokov, ki jo sestavljajo Menorka, Majorka, Ibiza, Formentera in Cabrera, ki se združujejo v eni provinci, to so Balearski otoki. Njeno glavno mesto je Palma de Mallorca.
  5. Kanarski otoki: Gre za drugo otočje, sestavljeno je iz 7 otokov, ki so razdeljeni na 2 provinci. Provinca Santa Cruz de Tenerife ima Tenerife, La Gomero, La Palmo in El Hierro. In provinca Las Palmas z Gran Canarijo, Fuerteventuro in Lanzarotejem.
  6. Kantabrija: Ima Santander, ki je glavno mesto istega.
  7. Castilla la Mancha: S provincami Toledo, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara in Albacete. Njegovo glavno mesto je Toledo.
  8. Kastilja in Leon: Sestavljajo ga León, Palencia, Salamanca, Burgos, Zamora, Valladolid, Soria, Segovia in Ávila. Ta skupnost nima mesta kot glavnega mesta, vendar je vlada v Valladolidu.
  9. Katalonija: Oblikovali so ga Barcelona, ​​Tarragona, Lleida in Gerona. Barcelona je glavno mesto te skupnosti.
  10. Estremadura: S Cáceresom in Badajozom je njegovo glavno mesto Mérida.
  11. Galicija: Tu so La Coruña, Lugo, Orense in Pontevedra. Glavno mesto je Santiago de Compostela.
  12. Rioja: Kot provinco ima samo La Riojo, glavno mesto je Logroño.
  13. Madridska skupnost: Sestavljen iz Madrida, ki je tudi njegovo glavno mesto.
  14. Navarra: Ima Navarro. Njeno glavno mesto je Pamplona.
  15. Baskija: Ustanovila jo je Álava, katere glavno mesto je Vitoria, Guipúzcoa s glavnim mestom v San Sebastianu in Vizcaya, katere glavno mesto je Bilbao. V Vitoriji je sedež skupnih avtonomnih institucij, glavno mesto pa še ni določeno z zakonom.
  16. Regija Murcia: Z provinco Murcia, ki je tudi njeno glavno mesto.
  17. Valencijska skupnost: Njeno glavno mesto je Valencia, v njej pa so pokrajine Castellón, Valencia in Alicante.

  Turizem v Španiji

  Kot smo že razložili, Španija je precej zanimiva država, Z obsežno zgodovino, polno zmag in porazov, ljudje v mnogih primerih vse to spregledajo ali preprosto prezrejo kot namerno dejanje, vendar priporočamo, da preberete malo več o zgodovini te države, da boste lahko imeli še malo več znanje.

  Če vas zanima nekaj več o krajih v Španiji, ki bi jih morali obiskati, vam bomo povedali o njih in vsem, kar si lahko ogledate:

  Začnemo z Barcelono, natančneje z Barcelono, ta kraj ima čudovite strukture in stavbe, ki zlahka pritegnejo pozornost vsakogar, ki gre mimo. Prav tako ima čudovito mešanico plaže in gora, ki daje občutek pomlad in poletje mešanica, v hladnem, a sončnem vzdušju je lahko idealno preživeti dober dan na prostem.

  Zdaj gremo v Madrid, ki za tiste, ki upajo, da bodo umetnost v veliki meri videli, nikoli ne uspe, Madrid je zanje idealen. Prav tako je slikovito okolje, z gledališči, restavracijami in bari, ki jih lahko najdete na sprehodu po kraju.

  Zdaj se preselimo v Sevillo, ki jo mnogi turisti opisujejo kot prestolnico španske kulture. Ta kraj je treba obiskati zlasti v času April sejem, saj boste našli glasbo, plese in celo veliko različnih okusnih živil, ki jih morate poskusiti.

  No, ker veste malo več o Španiji, bi jo lahko obiskali ali morda poiskali še več informacij, gre le za znanje, ki ga lahko pridobite. Če potujete, priporočamo z aplikacijami se poiščite na zemljevidu, Tako kot na primer Google Maps, je tudi tukaj lahko v pomoč pri premikanju po zemljevidih ​​in ulicah Španije.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar