Glavni » alibaba-info » Koliko RAM-a potrebuje moj računalnik?

Koliko RAM-a potrebuje moj računalnik?

AliExpress WW

Nakup novega računalnika je odločitev, ki zahteva čas meditacije, da dobro premislimo, kako najbolje porabiti svoj denar. Pogosto nas prevzame tisto, kar nam prodajalci povedo, ali želja, da bi vedno imeli najnovejše in najmočnejše, resnica pa je, da izbira računalnika je nekaj zelo osebnega In ne vedno najnovejše in najmočnejše je tisto, kar najbolj ustreza našim trenutnim potrebam. Pomnilnik RAM je ponavadi eno izmed vprašanj, ki ga najbolj obravnavamo in rešujemo dvom koliko RAM-a potrebuje moj računalnik postane velika dilema.

Kazalo ()

  Kako izbrati spomin?

  Ko gre za reševanje vprašanja, koliko RAM pomnilnika potrebuje moj računalnik, moramo najprej razumeti, kako deluje ta vrsta pomnilnika..

  Običajno je, da RAM pomnilnik kupijo moduli, ki so v parnem številu. Če boste komponente kupili ločeno, morate imeti previdno, da hladilniki ne trčijo z ventilatorjem CPU in je, da lahko nekateri modeli postanejo zelo veliki.

  Najvišja hitrost in overclocking

  Najnovejši nabori čipov sprejemajo visoko hitrost pomnilnika, ki jo lahko dosežejo do 1600 MHz, drugi podpirajo večjo hitrost prek overclockinga RAM-a

  Bistveno je, da kupujemo pomnilnik RAM-a, ki ga lahko podpira naša matična plošča. Da pomnilnik ima večjo hitrost kot bas ploščain kaj se bo zgodilo, je to tega ne bomo izkoristili, saj bo delovala le s hitrostjo, ki jo dovoljuje matična plošča, ki smo jo namestili v računalnik.

  Latenca

  Latenca je eden bistvenih parametrov pri nakupu pomnilnika za naš računalnik. Označuje nas kako hitro lahko pomnilnik dostopa do podatkov, ki jih hrani. Na splošno, manj kot je latenc, tem bolje.

  Koliko RAM-a potrebuje moj računalnik 1 GB, 2 GB, 16 GB?

  Zdaj prihaja glavno vprašanje in to je, da je ta odločitev popolnoma osebna, če želite vedeti, koliko RAM-a potrebuje moj računalnik, morate upoštevati, da V vsakem posameznem primeru bo odvisno od uporabe računalnika. Če imamo računalnik, ki ga bomo dali izključno domača uporaba Če ga želite uporabljati iz Media Center, brskajte po internetu in uporabljajte program, kot je OpenOffice, z operacijskim sistemom pa moramo 1 GB, Če pa imamo operacijski sistem Windows, je običajno bolj priporočljiv 2 GB.

  V primeru prenosniki najpogostejši je srečanje 4 GB pomnilnika RAM, ki so več kot dovolj za domačo uporabo, če računalnika ne bomo uporabljali za več stvari hkrati.

  Številni računalniki že privzeto prihajajo z 8 GB RAM-a, pravzaprav Apple vključuje ta znesek najmanj. Ta spomin nam omogoča nekoliko intenzivnejšo domačo uporabo, saj lahko hkrati izvajamo več operacij, ne da bi izgubili zmogljivost.

  Če vas zadeva zanima, boste že vedeli, kaj lahko najdete računalniki s 16 GB ali več. Ta vrsta spomina je posebej indicirana za ljudi, ki dajo a zelo intenzivna uporaba v računalnik z uporabo CAD, Photoshop, Illustrator in drugimi pomnilniškimi orodji.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar