Glavni » google » Povežite svoj dom brez omejitev z novimi usmerjevalniki Xiaomi

Povežite svoj dom brez omejitev z novimi usmerjevalniki Xiaomi

AliExpress WW

V zadnji predstavitvi Xiaomi je podjetje napovedalo široko paleto izdelkov, a najbolj izstopajoča stvar, razen razkazovanja mišic z vsem predstavljenim, je, da lansiranje ne bo omejeno le na azijsko državo, temveč jih bo začelo tržiti hkrati. na mednarodnem trgu.

Od tega dogodka bomo danes izpostavili dva nova usmerjevalnika, ki jih je podjetje predstavilo in bosta odlična rešitev za veliko večino uporabnikov, saj imata zelo različne značilnosti in sta osredotočena na različne tipe uporabnikov..

Zakaj je dobra povezava danes tako pomembna? Razlog je v tem, da trenutno povezljivost v našem domu vpliva bolj kot na uporabo interneta. Živim v času, ko je skoraj vse električne naprave v hiši mogoče spremljati z mobilnega telefona, pa tudi nadzirati luči, temperaturo doma ali dvigovati in spuščati rolete.

Iz teh razlogov in prihodnjih električnih naprav smo odvisni od vedno močnejše in učinkovitejše povezave. Zato bomo ta dva usmerjevalnika analizirali, da bomo ugotovili, kaj nam ponujata, kdaj bosta na voljo in kar je najpomembneje, koliko bosta stala??.

Moj usmerjevalnik AloT AC2350

Začnemo z usmerjevalnikom Mi AloT Router AC2350, najpreprostejšim od obeh, a za to ne slab izdelek, saj z lahkoto in v skoraj vseh parametrih izboljšuje usmerjevalnike, ki nam jih dajejo podjetja..

Govorimo o ekipi, ki ima estetsko pravokotno črno obliko in izstopa po sedmih zunanjih antenah. 

Sedem predhodnih zunanjosti spremljajo ojačevalniki signala, da izboljšajo njihovo pokritost in obseg delovanja. V notranjosti bomo našli CPU Qualcomm, ki bo zadolžen za upravljanje več povezav, kar počne ta usmerjevalnik.

Ker je ta tehnologija posebej razvita za upravljanje domotiziranih izdelkov. Tudi ena od njegovih anten je zasnovana tako, da se poveže samo s to vrsto električnih aparatov. Druga funkcija, ki jo vključuje, je samoupravljanje, zato nenehno išče naprave, ki so združljive z omrežjem ali pa so bile prej seznanjene s katero koli električno napravo, ki že obstaja..

Ima podporo za WIFI 5, to pomeni, da lahko deluje z največ WIFI AC signali. To trenutno ni težava, saj s protokolom 6 delujejo samo novejši izdelki, ki so še vedno združljivi s starejšimi protokoli..

Ampak, če je nekaj pomembnega, če bi celotna naša infrastruktura temeljila na računalnikih, ki uporabljajo samo podporo Wifi 6. Nekaj, kar danes ni običajno, vendar v nekaj letih ne moremo izključiti, da se to zgodi..

Z uporabo podpore WIFI 5 nam bodo antene omogočile največjo hitrost 2.183 Mbps, ki kombinira frekvenci 2,4 GHz in 5 GHz. Nekaj ​​zanimivega, saj absolutne hitrosti ne bomo mogli uporabiti v eni sami napravi, vendar nam to omogoča za kombiniranje visokih hitrosti v več hkrati hkrati, zahvaljujoč tehnologiji MU-MIMO.

Čeprav je namenjen domači uporabi in vmesnika, kako upravljati omrežja, še nismo videli, si pa predstavljamo, da bo iz aplikacije Xiaomi Home. Ta oprema se lahko uporablja tudi v majhnih podjetjih za upravljanje več omrežij in odjemalcev storitev..

Cena tega usmerjevalnika bo ob zagonu 49,99 EUR. Zelo konkurenčna številka, saj usmerjevalniki s podobnimi funkcijami, ki so trenutno na trgu, ne padejo pod 100 EUR. In da, kot smo že komentirali, lahko pomaga tako malemu podjetniku kot samostojnemu podjetju ali posamezniku pri upravljanju doma..

Moj usmerjevalnik AloT AX3600

Smo pred usmerjevalnikom Xiaomi star, saj je prvi v podjetju, ki je pripravljen na uporabo protokola WIFI 6. To je glavni odgovor za vse uporabnike, ki potrebujejo ekipo z zelo visoko zmogljivostjo, ne da bi morali plačati cene več kot 300 € za zadovoljitev povpraševanja tako po domovih kot v podjetjih.

Z veliko bolj podolgovato in vitko obliko kot običajni usmerjevalniki in spominja na brezžični zvočnik, bomo videli, da ga krasi sedem velikih anten..

Dve od teh anten, ki vključujejo ojačevalnik za še boljše delovanje, če je le mogoče, sta zasnovani za uporabo omrežij 2,4 GHz. Enako se zgodi z drugimi od teh štirih anten, ki so ustvarjene za isto, vendar v tem primeru za delo z 5 GHz omrežja.

Zadnja antena v paketu je v celoti namenjena napravam za avtomatizacijo doma in podjetje zagotavlja, da bo lahko istočasno upravljala do ogromnih 248 naprav.

V notranjosti bomo našli CPU Qualcomm IPQ8071A s 512 MB RAM-a in 256 MB prostora za shranjevanje. Ni poročalo, čemu bo ta prostor namenjen, morda pa bo namenjen posodobitvam opreme in upravljanju programske opreme za vsako od povezanih naprav. Vključuje tudi tehnologijo samodejnega zaznavanja naprave.

Z uporabo WIFI 6 lahko delate z naslednjima protokoloma 802.11 a / b / g / n / ac / ax in 802.3 / 3u / 3ab. Nekaj, zaradi česar je naš usmerjevalnik lahko dolgo časa, saj je nekaj korakov pred trenutno tehnologijo in bomo težje ostali zastareli.

Največja hitrost, s katero bo lahko deloval, bo 2.976 Mbps, hkrati pa ne, ker je, kot smo že omenili, ta številka vsota skupne uporabe različnih omrežij. Arhitektura, na kateri temelji, je OpenWRT podjetja Lynux, zato bo, če imamo določeno znanje o računalništvu in upravljanju omrežij, njegovo upravljanje preprosto..

Njegova izklicna cena na mednarodnem trgu je bila objavljena, da bo znašala 119,99 EUR, resnično darilo, zaradi katerega je neustavljiv. S to ceno se nihče ne more pritožiti, da imajo vrhunski usmerjevalniki pretirane cene..

Pričakuje se, da bosta dva usmerjevalnika v globalni različici na voljo od 15. julija v Evropi s hitro dostavo iz Španije in dve leti garancije.

Če pa jih potrebujete zdaj, jih na naslednji povezavi najdete v kitajski različici, zato priporočamo, da si ogledate analizo različnih usmerjevalnikov in Wi-Fi repetitorjev, če želite oceniti druge možnosti ali izboljšati omrežja, ki jih trenutno uporabljate.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar