Glavni » android » Kako videti notranji pomnilnik v Androidu in kako vedeti, koliko prostora zaseda

Kako videti notranji pomnilnik v Androidu in kako vedeti, koliko prostora zaseda

AliExpress WW

Še posebej pri napravah z nizkim ali srednjim dosegom, android spomin ali pa se notranji pomnilnik običajno razmeroma enostavno polni. Toda to se lahko zgodi tudi na vrhunskih napravah. Prva stvar, ki jo morate storiti, ko poskušate sprostiti prostor, je videti, kaj toliko zavzema.

V tem članku bomo šli korak za korakom, da bomo najprej odkrili, kaj ste vi porabi toliko prostora in potem bomo videli kako ga sprostiti imeti prostor za shranjevanje. Naučite se, kako sprostite prostor v Androidu, ne da bi karkoli izbrisali, in če imam malo prostora za shranjevanje

Kako vedeti, kaj zavzema toliko prostora v Androidu
Oglejte si ta video na YouTubu

Kazalo ()

  Kako videti, kaj zavzema prostor za shranjevanje v sistemu Android

  Najosnovnejša stvar, ki jo lahko storite, je, da greste tja, kjer piše Nastavitve in kasneje Skladiščenje, na tem mestu boste lahko videli, kaj zaseda vsa zadevna shramba.

  Takoj ko vstopite v ta razdelek, boste lahko na splošno videli, kaj zasedajo aplikacije, slike in video posnetke, zvok, drugi. Če pa kliknete vsakega od njih, boste o tem imeli podrobnejše informacije. Iz tega razdelka lahko celo izbrišete več stvari.

  Če želite podrobnejše informacije, lahko uporabite aplikacije, kot je Zemljevid spomina kar je precej učinkovito in lahko bi celo rekel zabavno, ker ima edinstven in izviren vmesnik, ki vam omogoča, da podrobneje in na veliko širši način kot pri možnostih, ki so privzeto v Androidu, vidite, kaj porablja prostor v vaši napravi.

  Kaj v Androidu porabi toliko prostora

  Aplikacija takoj, ko jo odprete, vidi, kaj zavzame toliko prostora na vaši napravi, večje kot bodo videli štirje, več prostora zavzame. Lahko si boste predstavljali mape in datoteke iz naprave.

  Ta aplikacija vam ne samo omogoča, da vidite, koliko prostora za shranjevanje zavzema, ampak vam tudi dopušča izbrišite kakršno koli datoteko želite, čeprav bi ga morali očitno uporabljati previdno.

  Sprostite prostor v Androidu

  Druga možnost, če ne želite izgubljati časa z omenjenim, je brisanje videoposnetkov ali fotografij, najbolje bi bilo, če bi jih prenesli na MicroSD. Če imate samodejni prenos datotek WhatsApp aktivirali, jih morate popolnoma deaktivirati, ker če ste v skupini WhatsApp, samodejno prenesete vse in v nekaj dneh vam lahko zmanjka prostora.

  Nekatere aplikacije so lahko preklopite na microSD, bi morali izkoristiti to možnost, ko je na voljo. Uporaba Facebook Lite in Messenger Lite namesto običajnih aplikacij vam lahko pomaga prihraniti do 300-400 MB prostora, kar je veliko. Zgoraj omenjene aplikacije so tudi uradne in jih lahko najdete na Trgovina Play. Na enak način lahko spremenite privzeti pomnilnik na kartico microSD / SD

  Nekaj, kar je zelo daleč od resničnosti, je težava, ki jo je veliko uporabnikov trpelo z velikim vztrajanjem in je v tem, da Android večkrat pošlje obvestilo, da je na napravi malo prostora za shranjevanje, zato je veliko, kar najprej storijo, odstranitev aplikacij oz. izbrišite fotografije, videoposnetke iz naprave, ne da bi vedeli, da v tem trenutku lahko sprostite prostor, ki ni običajni, poskusili bomo odgovoriti na to, kar se mnogi uporabniki sprašujejo  Zakaj mi primanjkuje prostora za shranjevanje?.

  Imam malo prostora za shranjevanje, kaj naj storim?

  To se dogaja pogosto in je, da velika večina pametnih telefonov z nizkim srednjim dosegom, ki običajno nimajo veliko prostora v notranjem pomnilniku, ker se v veliki meri uporablja za Operacijski sistem Android, s svojimi aplikacijami in datotekami, potrebnimi za njegovo delovanje, kot je primer pri Samsung Galaxy J2, da se porabi skoraj ves prostor in ker je pri nameščanju nekaterih aplikacij prostor izčrpan, kar postane precej problematično, ker želimo nekatere druge boljše funkcije in zaradi te težave jih ne moremo uživati.

  Sprostite pomnilnik naprave Android

  Vendar to izhaja iz številnih vzrokov, glavni je ta, da so nameščene aplikacije, igre, ki jih imamo, vendar je Android za to zasnoval funkcijo, ki nam omogoča, da aplikacije premaknemo v Pomnilniška kartica Micro SD, nekaj, kar je precej dobro in resnica preveč pomaga pri reševanju tega problema s shranjevanjem. Če imate pomanjkljivost poškodovanega MicroSD-ja, kar je zelo pogosto, pravzaprav vam popravilo ne bo trajalo dolgo, sledite le nekaj zelo preprostim korakom.

  Zelo preprosto je, da moraš iti nastavitve-> aplikacije-> izberite program, ki ga želite premakniti, in če dovoljuje, da se premakne na kartico micro SD, upoštevajte, da niso vse aplikacije združljive s to funkcijo, kar bi bilo zelo pomembno poudariti, je to, toda večina aplikacij z veliko količino datotek ima to možnost aktivno.

  Drug način za dodaten prostor naš mobilni telefon Android, je za optimizacijo sistema nekaj aplikacij, ki so zmožne te naloge, pa tudi mi sami, čistilne aplikacije, ki porabijo preveč prostora.

  Mnogi od uporabljamo Facebook Na naših mobilnih napravah je ta pravkar izdal nekoliko lažjo možnost svoje odlične aplikacije, lažja in manjša, od tukaj jo priporočamo in pustimo povezavo, da jo prenesete, ko lahko.

  Med drugim upamo, da smo vam pomagali, da ste se malo spustili prostor vašega mobilnega telefona, nekaj, kar nam resnično pride prav, ko imamo dokaj omejen prostor za izvajanje vsakodnevnih nalog.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar