Glavni » alibaba-info » Kako naj vem, ali je trdi disk računalnika poškodovan ali ima napake? Kako ga lahko popravim?

Kako naj vem, ali je trdi disk računalnika poškodovan ali ima napake? Kako ga lahko popravim?

AliExpress WW

Od operacijskega sistema do vsega, kar počnemo v računalniku, se shrani na njegov trdi disk. Tako si lahko predstavljate, da je izjemno pomembno. Trdi disk je bistvenega pomena za delovanje računalnika in za to, da lahko shranimo vse, kar počnemo. Od namestite aplikacije, urejate slike, brskate po spletu in drugo.

Očitno kdaj trdi disk začne predstavljati napake, ali kadar je slabo, lahko med drugim izgubimo informacije. Danes bomo videli, kako vedeti, ali je trdi disk mojega računalnika slab ali poškodovan, da ga boste lahko popravili, če je le mogoče. Naučite se tudi, kako optimizirati trdi disk in sprostiti prostor na računalniku z operacijskim sistemom Windows, ne da bi izbrisali kaj koristnega

Kazalo ()

  Kako vedeti, ali je trdi disk računalnika poškodovan

  To se pogosteje zgodi pri mehanskih trdih diskih in ne SSD diskih (v trdnem stanju), ki so ponavadi manj poškodovani kot običajni trdi disk.

  Aplikacija, s katero bomo preverjali stanje našega trdega diska, je CrystalDiskInfo ki nam bodo dali vse potrebne informacije o našem trdem disku. Najdemo lahko precej zanimive podatke, kot so: število ur, ki jih je tekel, njegova temperatura, čas vklopa, drugi.

  Zdaj bo najpomembnejša stvar, ki jo bomo videli zahvaljujoč tej aplikaciji Stanje trdega diska ki je razdeljen na tri: Dobro, tveganje, slabo.

  Kot si boste predstavljali, ko je v "No ”S trdim diskom nimamo težav. Ko pa je v "Tveganje"Čeprav ga je mogoče pogosto popraviti, obstaja možnost, da to ni mogoče. Kar zadeva "Slab ”Razmislite o nakupu novega trdega diska.

  Za prenesite in namestite CrystalDiskInfo boste morali slediti tej povezavi. Ko zaženete aplikacijo, bo na zaslonu začela prikazovati vse informacije o trdem disku.

  Na levi strani zaslona si lahko ogledate v "Zdravstveno stanje ”Kako najti stanje vašega trdega diska. Če piše "No ”Potem je vaš trdi disk v popolnem stanju, tako da vam sploh ne bo treba ničesar početi.

  Kako popraviti poškodovan trdi disk

  V primeru "Tveganje ”Če želite poskusiti rešiti težavo, boste morali izvesti nizko stopnjo zapisa. Čeprav bi morali v tem primeru že začeti razmišljati o nakupu novega diska ali vsaj o izdelavi varnostne kopije najpomembnejših datotek.

  Če želite narediti varnostno kopijo, je priporočljivo, da to storite v oblaku, da ne bi imeli težav z izgubo informacij. Google Drive je ena najboljših možnosti.

  Če želite kupiti nov trdi disk, je veliko bolje, da prihranite malo več denarja in ga kupite v trdnem stanju. Ne samo, da je bistveno hitrejši pri vsem, kar počnete v računalniku. Imajo pa tudi večjo trpežnost in predvsem življenjsko dobo.

  Že nekaj let imajo operacijski sistemi Windows program z imenom Scandisk nameščen. Gre za a programska oprema za analizo ki omogoča intenzivno iskanje trdega diska, da zazna napake in izvede potrebno defragmentacijo za pravilno hitrost branja in pisanja.

  Scandisk Windows 7 je bil preimenovan, vendar funkcija ostaja enaka. V tem primeru se imenuje Preveri disk, vendar je postopek enak in funkcije niti najmanj niso spremenjene. Povemo vam, katere korake morate upoštevati, da lahko izvedete optično branje diska (skeniranje diska) in se prepričate, da računalnik deluje na optimiziran način.

  Scandisk, čemu služi in kako deluje

  Postopek izdelave a optični bralnik v različicah sistema Windows Pred operacijskim sistemom Windows 7 je sestavljen iz 6 korakov. V prvi vrsti morate vklopiti računalnik. Ko je vklopljen, kliknite ikono Moj računalnik in izberite trdi disk, ki ga želimo pregledati. V našem primeru bomo uporabili disk C:.

  Z desnim gumbom miške na disku C: V spustnem meniju izberemo možnost Lastnosti in odpremo zavihek Orodja. V razdelku Preverjanje napak na zavihku orodij potrdimo aktivacijo Scandiska s klikom na Išči zdaj. Pojavilo se bo varnostno opozorilo, kliknemo V redu in izberemo možnost Samodejno popravi napake datotečnega sistema.

  Ko so ti koraki potrjeni, program začne s popolnim pregledom trdega diska in popravi različne napake, ki se lahko pojavijo. Preko Scandisk lahko popravimo tipične napake sistema za shranjevanje in shranjevanje podatkov, s čimer dosežemo učinkovitejšo porabo prostora za shranjevanje našega računalnika.

  Scandisk Windows 7

  Po uspehu sistema Windows XP, ki ga mnogi uporabniki štejejo za enega najboljših Microsoftovih operacijskih sistemov, je prišel Windows 7 in prinesel nekaj opaznih sprememb. Ena izmed njih je bila odstranitev aplikacije Scandisk. Kljub temu je mogoče še vedno opraviti skeniranje in popravilo datotečnega sistema Windows 7. Zgodi se, da je Scandisk preimenovan.

  Postopek sledi skoraj enakim korakom, vendar Scandisk v nobenem trenutku ni več omenjen, namesto tega govorimo o Check Disku, vendar je cilj enak. Kar bomo storili, je odpreti Windows Explorer, z desno miškino tipko kliknite ikono enote, ki jo želimo analizirati (na primer C:), in v spustnem meniju izberite možnost Properties.

  Nato bomo na zavihku Orodja izbrali možnost Preveri zdaj. Na ta način se začne poglobljena analiza našega diska za shranjevanje. Scandisk Windows 7 tIma drugačno ime, vendar sta funkcija in njegovo aktiviranje tehnično enaka kot XP.

  Na ta način lahko uporabniki izvedejo a hiter in konkreten postopek ki je odgovoren za odkrivanje napak na disku in njihovo odpravljanje. To orodje lahko kombiniramo tudi z defragmentacijo, da povečamo hitrost iskanja datotek in njihovo shranjevanje na disk našega računalnika. Sledite našim člankom in pokazali vam bomo, kako zahtevati trdi disk v operacijskem sistemu Windows 7 ali 10.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar