Glavni » alibaba-info » Kako ponastaviti in znova namestiti Microsoft Edge v sistemu Windows 10

Kako ponastaviti in znova namestiti Microsoft Edge v sistemu Windows 10

AliExpress WW

Mnogo, mnogo let, brskalnik Internet Explorer Znano je bilo, da je glavna referenca v tem segmentu po vsem svetu, storitev, ki so jo razvili ljudje Microsofta in ki je osvajala javnost, dokler se niso pojavili nekateri njeni glavni tekmeci.

In kot vemo, so se s časom na prizorišču pojavile tudi druge podobne brskalne storitve, kot sta Googlov Chrome ali Mozilin Firefox, ki je vse hitro odnesel. trgu Internet Explorerja.

Microsoftov odgovor je bil nato preklic Internet Explorerja in zagon novega brskalnika, imenovanega Edge, ki bi ga radi predlagali, da bi kar najbolje izkoristili vaš računalnik z operacijskim sistemom Windows 10, tako da ga boste lahko kar najbolje uporabili.

Za to, saj gre za brskalnik, ki je nameščen iz tovarna na mnogih osebnih računalnikih novo, želimo vam pokazati, kakšne korake morate slediti, če ga želite ponastaviti in vrniti na prvotne vrednosti.

Kazalo ()

  Kako ponastaviti nastavitve Microsoft Edge z File Explorerjem

  No, v tem prvem primeru vam želimo pokazati, kako lahko ponastavite nastavitve Microsoft Edge s pomočjo Brskalnik datotek ki je nameščen v našem računalniku, sledite tem korakom:

  • Najprej pojdite na raziskovalec datotek iz računalnika in vstopite v meni Pogled
  • Potrdite polje Skriti elementi
  • Ko ste tam, sledite tej poti: C: Users user AppData Local Packages
  • Tam boste videli, da je map veliko, čeprav morate iti do naslednje: Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe
  • Izberite vso vsebino te mape in jo boste izbrisali s pritiskom na gumb Delete ali z desnim klikom in nato izbiro Znebiti se

  Kako znova namestiti Microsoft Edge z uporabo Windows PowerShell

  Ko opazite zgoraj, če opazite, da ima Edge še vedno okvare ali kaj podobnega, vam priporočamo, da izkoristite funkcijo, kot je Windows PowerShell da se jih znebite. Sledite tem korakom:

  • Odprite PowerShell kot skrbniki in zaženite to vrstico: cd C: Uporabniki "uporabnik "
  • V njem zaženite naslednje, da ponastavite Edge: Get-AppXPackage -AllUsers -Ime Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml " -Verbose}

  Kot lahko vidite, za razliko od tega, kar se zgodi z drugimi aplikacijami, ki so v našem primeru privzeto nameščene v našem operacijskem sistemu Windows, Edge's, brez večjih težav ga lahko ponastavimo ali znova namestimo.

  To sta dva najpreprostejša postopka, ki ju lahko priporočimo, če nameravate vrniti nastavitve Microsoft Edge v sistemu Windows 10 na prvotne vrednosti, ki so jih imeli tovarniško. Poleg tega upoštevajte, da lahko tudi izkoristite to vadnico v drugih brskalnikih.

  Kaj je novega v programu Microsoft Edge

  Microsoft Edge to je spletni brskalnik ki sta se pojavila kot alternativa brskalnikom Google Chrome in Mozilla Firefox, gre za enega najbolj uporabljenih brskalnikov, potem ko je Internet Explorer močno upadel. Njegova prva izdaja je bila namenjena Windows 10 in Xbox One leta 2015, nato iOS in Android leta 2017, leta 2019 za macOS in končno leta 2020 za Linux.. 

  Spodaj bomo omenili nekaj njegovih najbolj inovativnih lastnosti: 

  • Visoka zmogljivost: ta brskalnik vam ponuja večjo hitrost in združljivost. 
  • Zasebnost in nadzor: imeli boste nadzor nad podatki in zagotovljena zasebnost med brskanjem.
  • Maksimalna storilnost: med brskanjem lahko prilagodite svojo izkušnjo

  Edge omogoča sinhronizacijo gesel, priljubljenih, zbirk in še več, poleg tega pa povezuje več naprav. S sodobnim in preprostim vmesnikom, ki učinkovito deluje s počasno povezavo in porabi zelo malo pomnilnika. 

  Vseeno je še več lastnosti

  Število prednosti je čudovito, ima Pogled branja, s katerim spletna stran odstrani vse sloge, oglase, navigacijske menije, da bere brez motečih elementov. The Vbralni seznam učinkovito da shranite zanimive članke, ki jih želite pozneje pregledati. 

  Lahko naredite opombe, poudarite, si zabeležite ali izrežete zanimiv del neposredno na spletni strani. Prilagodite domačo stran Edge, da se drugače dotaknete in izberite novice in povezave, hkrati pa spremenite lokalizacijo in jezik, da boste prejemali informacije iz različnih regij. 

  Če je tisto, kar iščete, inovativen, hiter, preprost, učinkovit, varčen brskalnik, Microsoft Edge je primeren za vse vaše potrebe.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar