Glavni » amazon » Kako z geslom zaščititi datoteke ali dokumente Microsoft Excel - Nastavite geslo za Excel

Kako z geslom zaščititi datoteke ali dokumente Microsoft Excel - Nastavite geslo za Excel

AliExpress WW

Natančnost informacij je vedno bistvenega pomena, zato je zelo pomembno, da čim bolj zaščitimo pomembne informacije. Ko boš finančna formula ali formule v Excelu lahko datoteko enostavno kopirate in nato prenesete v drug računalnik. Prav tako lahko pretvorite, uvozite ali izvozite besedilne datoteke v Excel.

V tem članku vam bomo pokazali, kako nastavite geslo za Excel dokument, na ta način ste lahko prepričani, da bodo takšni podatki dobro zaščiteni. Pogovarjali se bomo tudi o stvareh, na primer zakaj geslo za datoteke Excel in če je koristno.

Kazalo ()

  Zakaj naj bi bile datoteke Excel zaščitene z geslom??

  Če želite v celoti obvladati Excel, morate vedeti, kako preglednica z geslom. Računi in formule v Excelu so včasih zelo pomembni in zaupni, saj lahko te datoteke vsebujejo finančne podatke podjetja. Teh podatkov ne more videti nihče, saj bi bili v primeru uhajanja takih podatkov v celoti odgovorni.

  Veliko tovrstnih primerov so že videli ljudje, ki kradejo zasebne podatke pomembnih podjetij. Če oseba ukrade podatke, najsi gre za finančne ali osebne podatke, je to zelo zaskrbljujoče. Ker imajo takšni dokumenti informacije, kot so identifikacijska številka ljudi, njihova telefonska številka in kje živijo..

  Ali potrebujete program za vnos gesla v Excelove dokumente?

  No resnica je taka noben program ni potreben, Excel sam ima zelo močno šifriranje informacij, ki nikomur ne bo omogočila, da bi se izognili varnosti datoteke. To je eden od mnogih razlogov za namestitev paketa Office, kamor je vključen Excel..

  Koraki za geslo datoteke Excel

  Če želiš pravilno šifrirati Excel dokument potem morate upoštevati priporočila tistih, ki so že šifrirali takšne datoteke. Zdaj bodite pozorni na korake, ki vam jih bomo pokazali spodaj, da boste lahko stvari počeli na najboljši način.

  1. korak: pripravite list

  Vzemite prazno Excelovo preglednico in jo nadaljujte s pripravo, tako da dodate podatke, ki jih želite varovati. Če že imate pripravljeno datoteko ali dokument nadaljujte z odpiranjem datoteke in poiščite razdelek "Datoteka ". Ko ga najdete, kliknite nanj, da si ogledate menijsko vrstico.

  2. korak: Zaščitite knjigo

  Ko vstopite v razdelek "Datoteka ", lahko glejte različne specifikacije in možnosti, tisti, ki ga boste morali iskati, je klic "Informacije ". Tam boste videli druge možnosti, izberite prvo, na kateri piše "Zaščiti knjigo ", nato pritisnite to možnost in nato kliknite možnost "Šifriraj z geslom ".

  3. korak: Vnesite geslo

  Ko pritisnete "Šifriraj geslo ", boste videli, da okno z napisom "Šifriraj dokument " postavi geslo, dlje ko je, težje ga bo nekdo uganil. Po namestitvi se bo pojavilo drugo okno, v katerem boste morali znova ponoviti geslo. Pojdi nazaj k ponovite isto geslo prejšnji, saj je treba vedeti, ali ste v resnici prejšnjič dobro napisali.

  4. korak: Preverite šifriranje

  Ko geslo vstavite v dokument, bo že šifrirano, kliknite na izhod in shranite spremembe v dokumentu. Če želite preveriti, ali šifriranje dokumenta je bilo uspešno Poiščite dokument in ga znova odprite. Seveda bi morali dobiti polje, ki vam sporoča, da je dokument zaščiten z geslom.

  Neumen način zaščite Excelovih dokumentov

  Za večjo varnost Excel-ovih dokumentov lahko prenesete program, kot je AxCrypt, ki je namenjen šifriranju datotek. Torej po šifriranju datoteke z Excelom lahko ga šifrirate s programom tako da ima dvojno varnost. Za zaščito dokumenta je zelo pomembno dvojno šifriranje, saj obstajajo načini za odklepanje Excelovih listov, ne da bi vedeli geslo.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar