Glavni » android » Kako postaviti ali postaviti senco v perspektivo z GIMP - Naučite se ustvarjati sence

Kako postaviti ali postaviti senco v perspektivo z GIMP - Naučite se ustvarjati sence

AliExpress WW

Gimp je zelo zanimiva aplikacija, ki je prav tako brezplačna in vam ponuja različne možnosti za urejanje grafike. Morda je možnost, ki vas še posebej zanima, kako postaviti senco v perspektivi v Gimpu.

Kako ustvariti perspektivne sence z GIMP
Oglejte si ta video na YouTubu

Zato ne skrbite, saj vam bomo danes pokazali korake za to brez zapletov. Preden vam pokažemo korake, poglejmo, za kaj gre Gimp in nekatere funkcije, ki jih ponuja. V naših vadnicah si lahko ogledate tudi popoln vodnik po korakih o premikanju, urejanju, preoblikovanju in poravnavanju slik in slojev v Gimpu

Kazalo ()

  Kaj je Gimp?

  Gimp lahko definiramo kot a urejevalnik digitalnih slik, v katerem lahko filtrirate različne možnosti za urejanje fotografij in risb. Je brezplačna in brezplačna programska oprema. Naučite se, kako korak za korakom ustvariti in izvoziti digitalni album z uporabo GIMP

  Gimp funkcije

  Nekatere od teh zanimivo in odlično funkcije so:

  • Ima različne filtri tako lahko izboljšate ali spremenite videz fotografij.
  • Če gre kaj narobe ali imate napako, imate na voljo 'ščetka za strjevanje ’Če želite popraviti in izbrisati spremembe.
  • Imate svoje določbe najrazličnejše učinke za vaše slike.
  • Orodja za barvanje, kakršna so: tekstura in polnilo, čopič in čopič, med ostalimi.
  • Različne vrste oblik z izbirnimi orodji: sferična, pravokotna, med ostalimi.
  • Lahko spremenite nagib ali položaj vaših fotografij.

  Nasveti, ki vam bodo v Gimpu pomagali postaviti senco v perspektivo

  • V trenutku, ko prilagodite v pojavnem oknu, boste videli možnost postavitve sence v perspektivo Gimp; če se slučajno zmotite ali naredite kaj narobe, imate možnost, ki je bila zgoraj navedena v obrazložitvi funkcij; to je alternativa kliku na "Ponastaviti " in popraviti napake.
  • Lahko tudi kliknete "ok ", da si ogledate sliko s končnim rezultatom z uporabljenim senčenjem.

  Kako v Gimpu postaviti senco v perspektivo

  1. korak: v računalniku odprite Gimp

  Prva stvar, ki jo morate storiti, da v Gimpu postavite senco v perspektivo, je odprta Gimp v računalniku; poiščite ga na namizju in kliknite ikono tega programa.

  2. korak: izberite sliko za urejanje

  Izberite fotografijo ali sliko, na katero želite postaviti senco v perspektivo; in za to bomo obravnavali eno najprimernejših možnosti v glavni orodni vrstici za sliko, ki smo jo izbrali. Če boste izbrali "orodje za eliptično območje ", s kazalcem potegnite čez eliptični del slike in to je to; ali če izberete "orodje za trikotno izbiro ”, Premaknite kazalec na želeni pravokotni del in voila.

  3. korak: postavite senco v perspektivo

  Odprite razdelek ali meni "filtri "> "luči in sence " in nato kliknite ali pritisnite tam, kjer piše "perspektiva "; nato se na vašem zaslonu prikaže pojavno okno.

  Spremenite nastavitve glede na vaše mnenje in rezultat, ki ga želite pridobiti. Prilagodite lahko velikost, barvo in zamegljenost na senčni kot. Ko naredite vse potrebno, kliknite "sprejme " in vaša senca v perspektivi bo že del slike kot lastna plast.

  4. korak: shranite datoteko

  Ko želite datoteko shraniti, jo shranite s pripono knjižnice. Če nadaljujete urejanje v Gimpu datoteko, nato pa želite stisniti plasti in jo odpreti v drugi programski opremi ali programu, shranite sliko v pripono, na primer "JPG " ali "PNG ".

  Kot ste videli, koraki za postavitev sence perspektiva v Gimpu Zelo enostavno se jih je naučiti in vam omogočajo, da svoje slike in fotografije uredite na zelo dober in praktičen način. Zato pojdite hitro in uporabite korake, ki smo vam jih dali, in videli boste razliko! Če želite izvedeti več o drugih programih za brezplačno urejanje profesionalnih fotografij, vas bo ta članek morda zanimal.

  Gimp je najboljša rešitev da ne bi bilo treba prenašati in nameščati aplikacij s plačljivimi atributi in v jezikih, ki se ne obdelujejo, ki bodo kasneje uporabljali prostor. 

  Z različnimi filtri, čopiči in učinki, uporabite Gimp za urejanje, izboljšanje in okrasitev fotografij Zelo preprosto bo, pa tudi učenje uporabe in uporaba vseh teh preprostih korakov ne bo povzročilo težav. 

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar