Glavni » alibaba-info » Kako v Wordu postaviti na kvadrat eksponente, ulomke in moči

Kako v Wordu postaviti na kvadrat eksponente, ulomke in moči

AliExpress WW

Trenutno je bila razvita vrsta uporabnih orodij, ki nam omogočajo izvajanje vse vrste delovnih mest digitalno iz udobja naših računalnikov. Zato nam Microsoftovi razvijalci dajo na razpolago programe, kot sta Google Office in Microsoft Office, ki se izkažejo za bistvene pri izvajanju nalog na različnih področjih..

Zato smo vam danes prinesli to preprosto in praktično vadnico, tako da se lahko naučite, kako postavite izraze z matematičnimi eksponenti z različnimi sredstvi, ki so vključena v program, zato se vam ne bo treba odločiti za zunanje alternative, saj je za Microsoft Word značilna kakovost, ki jo predstavlja v vsakem od svojih digitalnih orodij. Upoštevati je treba, da je program Word tako vsestranski, da vam bo omogočil celo hitro in enostavno vstavljanje ulomkov z eksponenti.

Kazalo ()

  Kako umestiti eksponente v program Word

  Da bi to izpolnili, obstaja več možnosti, ena od njih je, da se obrnete na ikona, imenovana kot nadpis, ki ga boste našli v začetnem meniju v orodni vrstici za hitri dostop, ki ga lahko prilagodite tako, da vsebuje funkcije, ki najbolj ustrezajo vašemu načinu dela.

  V primeru, da želimo najprej napisati "X na kvadrat ", najprej zapišemo X, aktiviramo možnost Nadpis črke s pritiskom na ustrezno ikono, napišemo številko 2 in pri tem opazimo, da se 2 nahaja nad X. Če želite izključiti ta atribut črke, pritisnite ikono črke Nadpis.

  Drug način za zapisovanje napajanja je tako, da kliknete Vstavi meni in nato možnost Simbol. Ko se prikaže meni, kliknemo Več simbolov. Kliknite na puščični kazalec, ki se prikaže ob polju z naslovom Podnabor in izberemo nadpise in naročnine, tam bomo videli razpoložljive simbole moči.

  Kako napisati ulomek

  Za to morate klikniti meni Vstavi in ​​nato "Enačba ", da se prikaže polje z napisom: "Vnesite enačbo tukaj " in na vrhu boste videli meni. Na desni strani se prikaže možnost za vstavljanje ulomkov, tako da boste morali klikniti puščični kazalec pod besedo "Fraction " in prikaže se okno, ki prikazuje različne Slogi ulomkov, ki jih lahko zapišemo.

  Možnosti pisanja formule ali enačbe v Wordu

  Če želite to narediti, kliknite meni Vstavi in ​​nato "Enačba ". Na ta način je rebox, ki pravi: "Tukaj napiši enačbo " v zgornjem delu pa se prikaže meni z različnimi vrstami enačb, ki jih lahko zapišemo: meje in logaritmi, integrali, radikali, vsote, trigonometrične funkcije, oklepaji.

  Ko izberete katero koli vrsto enačb, se prikaže meni, kjer lahko nato izberete model, ki je najprimernejši za enačbo želimo pisati. Ko je izbran, se bo model s polji za zapisovanje ustreznih vrednosti pojavil v dokumentu, ki ga prepisujemo..

  Vsi ulomki in enačbe se obnašajo kot besedilo, zato jih lahko po izbiri izberemo za spremembo pisave, velikosti, barve in drugih lastnosti. Kot lahko vidite, je Word po svojih funkcionalnostih izjemno vsestranski, zato imate tudi možnost ustvarjanja celo statističnih grafik, povezanih s področjem matematike..

  Ustvarite svojo knjižnico enačb v Wordu

  Pri delu, kjer se uporabljajo različne enačbe, je mogoče ustvariti lastno lastna knjižnica simbolov. Če želite to narediti, moramo klikniti enačbo, da jo izberemo, in nato puščični kazalec na desni strani enačbe. Pri tem moramo klikniti Shrani kot novo enačbo, zato se bo prikazalo novo okno, v katerem bo s klikom na možnost "Sprejmi " enačba v celoti shranjena.

  Da bomo lahko uporabili enačbe, ki smo jih že shranili, moramo klikniti meni Vstavi, nato Enačbo in na levi strani bomo videli ikono z znakom π pod katerim se beseda Enačba pojavi s puščicami, kot je ta lahko boste vizualizirali vse enačbe.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar