Glavni » google » Kako skriti svoj rojstni dan in starost na Facebooku - Skrij svoje osebne podatke

Kako skriti svoj rojstni dan in starost na Facebooku - Skrij svoje osebne podatke

AliExpress WW

Facebook je eden izmed socialni mediji najpomembnejši na svetu, če ne celo najpomembnejši in ker smo mnogi že dolgo v njem, smo morda pozabili na ogromno informacij, ki smo jih ponudili.

Občasno prejmemo poizvedbe uporabnikov o tem, kako s te platforme odstraniti določeno vsebino ali osebne podatke, tokrat pa vas želimo naučiti, kako skriti svoj rojstni dan ali vaše starosti na Facebooku.

Kazalo ()

  Skrij datum rojstnega dne na Facebooku

  Če na ta način ne želite, da vas prijatelji ali stiki pozdravijo na ta poseben datum, morate vedeti, da lahko na srečo na Facebooku izberete, ali želite skriti rojstni dan ali starost neodvisno, čeprav so koraki podobni.

  V obeh primerih se morate najprej prijaviti in pojdite na svoj profil, s klikom na svoje ime v zgornji vrstici zaslona. Na zavihku Informacije boste videli, da se prikaže vaše delo, mesto, v katerem živite, in tudi datum rojstva ali rojstva.

  Na datum rojstva morate postaviti miško, klikniti to možnost, da jo vnesete, ali pustiti miško na njej, da boste lahko uredili datum in kdo lahko vidi te podatke. Na tej točki imate možnost spreminjanja prvotnih podatkov, ki ste jih vnesli, oz kdo si jih lahko ogleda.

  Izbrišite datum rojstnega dne na Facebooku

  V tem načinu urejanja datuma rojstva boste videli, da sta dan rojstva in leto prikazana ločeno, tako da lahko izberete, ali želite prikazati samo enega od podatkov. V vsakem primeru lahko oba skrijete pred Ikona zasebnosti na desni strani leta.

  Ko izberete, kdo lahko vidi te osebne podatke, imate na voljo tudi več možnosti, med katerimi je ena Samo jaz, ki ga priporočamo, če ne želite, da bi kdo drug vedel.

  To ob upoštevanju, da so ti podatki še vedno obvezni za izpolni Facebook ker je postopek, ki odgovornim za socialno omrežje omogoča, da vedo, da v njih ni mladoletnikov. Ko izvedete spremembo, bo začela veljati v nekaj sekundah.

  Medtem, če želite skriti svoj rojstni dan, pojdite na ikono zasebnosti, ki se nahaja poleg vašega datuma rojstva in izberite samo mene, tako da po prihodu tega datuma noben od stikov ne bo prejel obvestila o tem.

  Kot smo že rekli, se lahko skrijete sami enega od podatkov ali obojega.

  Nekateri vidiki zasebnosti na Facebooku

  Facebook je socialno omrežje z milijoni uporabnikov, prek katerega stopimo v stik z nešteto ljudmi. Vsebina, ki jo delimo, je velika, pravzaprav zdaj lahko prodajate predmete vseh vrst z vašo platforma za nakup in prodajo, imenovana Marketplace.

  Iz tega razloga je naša zasebnost nekoliko ogrožena in želimo biti prepričani, da so vse informacije, ki jih posredujemo ob registraciji in jih delimo vsak dan, zaščitene. Za to Facebook ima zelo izrecno in natančno določeno politiko zasebnosti.

  Skozi to socialno omrežje med drugim delimo osebne podatke: ime, spol, datum rojstva, e-poštni naslov. Facebook podatke o vas zbira tudi prek statusov in fotografij, ki jih delite, ko objavljate na prijateljski steni, kadar želite, tudi ko ste označeni v neki vsebini.

  V nastavitvah Facebooka lahko izberete, da samo vaši prijatelji vidijo, kaj delite z drugimi, objavi ali prilagodi. Če pa prijatelja označite, ga lahko objavi, njihovi prijatelji pa ga lahko vidijo in komentirajo, zato je pomembno, da konfigurirate svojo zasebnost.

  Facebook podatke uporablja za označevanje bližnjega dogodka glede na vašo geografsko lokacijo, predlagajte vam prijatelje ali analizirajte, ali so oglasi, ki jih vidite, uspešni.

  Družbeno omrežje ima možnost "kako se povežeš ”Kjer lahko izberete, kdo vam pošilja zahteve za prijateljstvo, kdo objavlja na vašem zidu ali kdo pošilja sporočila prek Facebooka.

  Ne pozabite, da kadar koli navedete osebne podatke socialno omrežje bodite previdni, saj tveganje vedno obstaja.

  Pokažete svoj rojstni dan in leto rojstva na Facebooku ali jih raje skrijete?

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar