Glavni » alibaba-info » Kako zagnati računalnike s sistemom Windows 10, 8 in 7 v varnem ali varnem načinu

Kako zagnati računalnike s sistemom Windows 10, 8 in 7 v varnem ali varnem načinu

AliExpress WW

Računalniki nam veliko olajšajo življenje, ko gre za delo ali študij, ko pa gre z njimi kaj narobe, se situacija lahko spremeni v pravo nočno moro. Vsem nam se je zgodilo, da se pojavijo opozorilna sporočila, ne da bi dobro vedeli, kaj je razlog, da nam povzroča težave pri zagonu računalnika ali celo, da je računalnik okužen z virusom. V primeru osebnega računalnika je v teh primerih najbolje zaženite Windows v varnem načinu.

Ko računalnik vklopimo v varnem ali varnem načinu, to dejansko počnemo zaženite računalnik samo z najosnovnejšimi funkcijami, da bi rešili obstoječe težave.

Zaženite Windows v varnem načinu
Oglejte si ta video na YouTubu

Kazalo ()

  1. način za zagon sistema Windows 10, 8 in 7 v varnem načinu

  Najprej je treba računalnik normalno izklopiti. Nato ga ponovno vklopimo in preden se prikaže logotip sistema Windows, moramo večkrat pritisniti tipko F8 (v nekaterih računalnikih je to tipka F5), dokler se zaslon z zagonskimi možnostmi, ki so na voljo.

  Običajno je, da nam daje možnost za zagon sistema Windows v varnem načinu, zaženite Windows v varnem načinu z mreženjem in zaženite Windows v varnem načinu z ukaznim pozivom. Edina razlika med enim zagonskim medijem in drugim je število funkcij, ki jih bo imel računalnik. Zlahka lahko izberemo katerega koli izmed njih.

  2. način za zagon sistema Windows 10, 8 in 7 v varnem načinu

  Ta metoda, ki smo jo pravkar razložili, ni edina, ki jo lahko uporabimo. Druga možnost je, da to storite skozi MSConfig. Način, kako priti do MSConfig, je odvisen od različice sistema Windows, ki jo uporabljamo, zato je najlažje iskati ta program v datotekah računalnika.

  Ko smo našli MSConfig, vstopimo v program in gremo na Splošno> Diagnostični zagon> Zagon> Varni zagon> V redu. Pojavilo se bo okno, ki bo pokazalo, da je treba računalnik znova zagnati, kliknite na "Restart ".

  Ali je moj računalnik v varnem načinu?

  Preveriti, ali smo to pravilno storili in sistem Windows zagnali v varnem načinu, je res preprosto. Takoj bomo opazili, ker je ločljivost zaslona nižja kot običajno in ikone na zaslonu so zmanjšane na najmanjšo možno mero. Poleg tega bo v kotih zaslona prikazano "Varni način ".

  Ko računalnik zaženemo v varnem načinu, lahko naredimo potrebne spremembe, da računalnik znova deluje pravilno. Ko končamo znova zaženemo računalnik in bo v običajnem načinu.

  Kako zagnati Windows 10, 8 in 7 v varnem načinu

  Najprej morate očitno odstraniti vse diskete ali pogone USB v računalniku.

  Zdaj, ko je računalnik izklopljen, ga vklopite. Kaj morate storiti, preden se začne vklopiti, je večkrat pritisnite F8 in pridržite, dokler se ne prikaže zaslon z različnimi možnostmi. Teoretično bi moral zadoščati le en čas, a za vsak slučaj, če ne veste natančno, kdaj ga pritisnite, večkrat pritisnite F8, čeprav očitno tudi tipkovnice ne uničite, ker je ni treba obupno pritiskati.

  Prikaže se temen zaslon z različnimi možnostmi, kar bomo izbrali s puščicami na tipkovnici, je točno "Varni način"In potem bi morali preprosto pritisniti enter.

  Zdaj, če imate več računov, izberite uporabnik, ki ima vsa skrbniška dovoljenja da ne bi imeli kakršnih koli omejitev pri reševanju svojih težav.

  Če o temi ne veste preveč, priporočamo, da pred začetkom raziskovanja imate računalnik ali celo mobilno napravo z različnimi vadnicami ali vodniki o tem, kaj želite početi..

  V vsakem primeru, če je to za vas nekaj zapletenega ali če ne veste dobro, kaj počnete, vam to priporočamo odnesite neposredno tehnični službi zaupa, ker bi lahko bilo na koncu veliko slabše.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar