Glavni » alibaba-info » Kako uvoziti, izvoziti ali pretvarjati besedilne ali podatkovne datoteke v Excel

Kako uvoziti, izvoziti ali pretvarjati besedilne ali podatkovne datoteke v Excel

AliExpress WW

Excel je preglednica, ki je integrirana v zbirko Microsoft Office. Zahvaljujoč vašemu enostavnost uporabe in zmogljiva orodja izračun, ga pogosto uporabljajo študentje in strokovnjaki po vsem svetu.

Zaradi številnih formul, ki jih prinaša, je zelo koristno delati tam, kjer so potrebni izračuni, saj vam bo omogočil, da precejšen prihranek časa in tako boste lahko dobili zelo natančne rezultate, prav tako pa je idealen za izdelavo osnovne grafike. Njene formule so razvrščene glede na naslednje kategorije: finančna, matematična in trigonometrična, statistika, baza podatkov, med drugim..

Ko je opravilo v tem programu opravljeno, se samodejno shrani, shrani se v privzeto obliko, ki jo prepozna le Excel. Vendar. Pri shranjevanju je mogoče določeno obliko določiti tako, da lahko informacije prepoznajo druge aplikacije.

Kazalo ()

  Navodila za izvoz besedilnih datotek v Excelu

  To možnost razvijalci programske opreme pogosto uporabljajo, ker omogoča pretvorbo datoteke informacije v univerzalno obliko besedila ki ga prepoznajo praktično vsi programski jeziki, zato vam tukaj predstavljamo korake, ki jih morate izvesti za uspeh pri tej nalogi.

  Prvi korak, ki mu morate slediti, je vstop v program in ustvarjanje novega dokumenta, če že poznate osnovne formule in funkcije, ki jih ima program, odlično. Nato morate shraniti dokument in za to pojdite na zgoraj levo na plošči in poiščite možnost Datoteka, kamor morate umestiti Shrani kot.

  S tem se odpre Windows Explorer, zato boste morali poiskati mesto za shranjevanje datoteke. Tam boste našli polje z napisom Type in lahko si oglejte vse razpoložljive formate.

  Nato morate izbrati možnost, ki je priložena v polje "CSV (ločilo z vejicami "), kliknite "Shrani ”In dokument se bo shranil v navadno besedilno datoteko, kot se tudi imenuje.

  Upoštevati je treba, da se bo ime izvedene datoteke po izvedbi teh korakov končalo s pripono "csv ". Tudi to ustvarjeno besedilo bo vsebovalo samo številčne in besedilne informacije.

  Torej bodo vsi okraski, ki jih je imela tabela (obrobe, pisava, krepko pisavo, formule), izginili, zato je pomembno, da najprej shranite podatke v privzeti obliki Excel in jih nato izvozite na ta način imeli bomo 2 različici podatkov.

  Po drugi strani pa je razvidno, da Excel pri pretvorbi datoteke uporablja znak ", " kot ločilo med eno in drugo celico. Ta znak bo označeval različne programske jezike začetek in konec vsake od celic. Na ta način bo baza podatkov, ki jo hranimo s temi podatki, razlagala začetek in konec vsakega od polj, ki jih sestavljajo..

  Pravilen način za uvoz besedilnih datotek v Excel

  Zdaj, ko poznate idealno formulo za izvoz datotek iz Excela, je pomembno, da se naučite kako jih pravilno uvoziti. Ker lahko katero koli besedilno datoteko tudi uvozite brez težav..

  • Če želite to narediti, morate izbrati možnost "Odpri ", nato pa lahko kliknete puščico, ki se prikaže poleg polja z napisom Vse datoteke.
  • Nato se prikaže okno z vsemi vrstami datotek, ki jih je mogoče odpreti z Excelom. Tam boste izbrali možnost, prikazano v polju "Besedilne datoteke ".
  • Ko to storite, bodo v oknu prikazane samo datoteke, ki izpolnjujejo pogoj "Besedilne datoteke ", zato boste morali s klikom na "Odpri " izbrati tisto, ki jo želite odpreti. informacije, shranjene v tej datoteki.

  Ko so informacije iz besedilne datoteke uvožene, lahko uporabimo vse možnosti, ki nam jih ponuja Excel. Lahko spreminjamo pisave črk, postavljamo posebne učinke, obrobe, barve, izvajamo poljubne izračune s pomočjo na voljo različne formule.

  Prav tako vam povemo, da lahko izvedete vse te korake če imate Mobilna naprava Samsung Galaxy, prenos Officea v španščini.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar