Glavni » alibaba-info » Kako deluje telefon Android z dvema karticama SIM? Kakšne so prednosti?

Kako deluje telefon Android z dvema karticama SIM? Kakšne so prednosti?

AliExpress WW

Tehnologija nas je pripeljala do izboljšanja naše komunikacije, tako da so podjetja, ki proizvajajo mobilne telefone, nenehno v inovacijskem procesu, preden smo si lahko želeli le telefon, ki bi nam pomagal  tekoče komunicirati in krmariti.

Danes imamo lahko telefon, s katerim lahko uporabljamo dve različni liniji, lahko je od istega operaterja ali od dveh različnih operaterjev, čeprav obstajajo ljudje, ki želijo imeti enako številko na dveh mobilnih telefonih. Večina se lahko s telefonom Android spopade s kartice SIM, nekaj je treba povedati prilagodljivost, ki jo dobite s telefonom Dvojna SIM Android.

Kako deluje Dual Sim Android Mobile
Oglejte si ta video na YouTubu

Konfiguracija z dvojno kartico SIM bo vam omogoča, da imate dve različni telefonski številki, ne bodite presenečeni, če ima vaša naprava dvojni IMEI. Za podatke lahko imate tudi kartico SIM. Lahko pa imate tudi drugo kartico SIM za klice in besedilna sporočila, če imamo podatke na neki kartici SIM, imamo drugo za varnostno kopijo. Da ne omenjam, lahko olajša potovanje v tujino, ne da bi morali odstraniti glavno kartico SIM..

Kazalo ()

  Kako deluje Android z dvojno kartico SIM?

  Če se odločite za nakup pametnega telefona Dual SIM, morate vedeti, da obstaja več vrst izvedb Dve SIM, ki delujejo drugače nekatere pa so boljše od drugih, vendar ne skrbite, če telefon izgubite ali vam ga ukradejo, lahko še vedno blokirate kartice SIM.

  Dvojna SIM Dual Active s to izvedbo lahko telefonirate z obeh kartic SIM v pametnem telefonu. Klice lahko sprejemate tudi na kateri koli od obeh kartic SIM, ob istem času. Pametni telefoni Dual SIM z dvojno aktivnostjo imajo svoje kartice SIM stalno aktivne in ko se pogovarjate na enem od njih, drugi še vedno deluje in sprejema klice, sporočila ali podatke.

  Če imate na primer klic na prvi kartici SIM in prejmete še en klic na drugi kartici SIM, vas bo o tem obvestila. Slaba stran telefonov Dual SIM Dual Active je ta te naprave imajo dva radijska oddajnika, enega za vsako kartico SIM.

  To pomeni da porabijo več baterije kot posamezni pametni telefoni SIM in so dražji za izdelavo, kar vodi do višje cene.

  Dual SIM Dual Standby je hibrid med Dual SIM Standby in Dual Dual Active SIM. Ti omogoča, da ima vaš pametni telefon dve kartici SIM aktivna in oba uporabljata samo radijski oddajnik, čeprav obstajajo aplikacije, ki bi vam pri tem lahko pomagale.

  Oba pa sta aktivna le, dokler jih ne uporabljate, od tod tudi ime. Kadar so kartice SIM v stanju pripravljenosti, lahko kličete in sprejemate klice v katerem koli od njih. Ko sprejmete klic na eni kartici SIM, je druga neaktivna, dokler prva kartica ne bo več aktivno uporabljena.

  To velja, če je eno ali obe mobilni omrežji, s katero ste povezani za telefonske klice uporabite 2G. Če vaše mobilno (-a) omrežje (-a) 3G ali 4G ne uporablja 2G za glasovne klice. Ta omejitev ne obstaja, to ni idealno, je pa tehnologija cenejša in bolj razširjena v sodobnih pametnih telefonih.

  Prednosti uporabe dual SIM Android

  Podatkovni paket 3G ali 4G lahko uporabljate na obeh karticah SIM, je to ena od prednosti na katero lahko računamo pri uporabi Androida z dvojno kartico SIM. Vendar je odvisno od izvedbe Dual SIM, ki jo je izbral proizvajalec telefona..

  Izdelava pametnega telefona z dvema karticama SIM z eno kartico SIM, ki podpira 4G podatkovne povezave, druga 2G pa je enostavna in ugodna. 4G + 2G lahko kombinirate v načinu Dual SIM in uporabljate enake radijske frekvence.

  Vendar pa pametni telefon Dual SIM, ki podpira povezave 4G na eni od kartic SIM in 3G ali celo 4G na drugi. Pomeni, da procesor pametnega telefona mora biti dovolj zmogljiv dovolj za podporo dveh hitrih podatkovnih hkratnih povezav in stroški bi bili verjetno precej visoki.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar