Glavni » amazon » Kako preprečiti aplikacijam dostop do moje lokacije v mojem Androidu, iPhoneu ali računalniku

Kako preprečiti aplikacijam dostop do moje lokacije v mojem Androidu, iPhoneu ali računalniku

AliExpress WW

Ste se kdaj vprašali, kako preprečiti aplikacijam dostop do lokacije vašega pametnega telefona? Vedeti morate, da čeprav se mnogi uporabniki tega ne zavedajo, je resnica, da smo namestili veliko aplikacij, ki pridobivajo informacije iz poznavanja našega položaja, zato bi jih morali vedeti, kako jih omejiti. Torej, pojdimo s temi informacijami.

Prva stvar, ki bi jo morali upoštevati v teh situacijah in o kateri vas bomo naučili v nadaljevanju, je povezana z dejstvom, da je v vseh primerih mogoče preprečiti aplikacije dostopajo do lokacije. Ravno zato vam želimo pokazati, kakšen postopek morate upoštevati v tej situaciji, da se izognete težavam, ki se pojavljajo v zvezi s tem..

Poleg vsega, kar je bilo povedano, in če se sprašujete, kateri so glavni razlogi, zakaj te aplikacije zahtevajo naše podatke o lokaciji, moramo reči, da lahko razviti učinkovitejše oglaševalske kampanje, nam ponujajo izdelke in storitve blizu mesta, kjer smo. Če teh osebnih podatkov ne želite posredovati, potem nadaljujte z branjem.

Kazalo ()

  Kako preprečiti aplikacijam dostop do vaše lokacije

  No, veliko uporabnikov nam v zadnjem času govori, da so zelo zaskrbljeni zaradi vprašanja Dovoljenja za sledenje lokaciji na Androidu, zato vam bomo poskušali dati veliko informacij o tem. Pokazali vam bomo nekaj rešitev, za katere menimo, da bi jih morali v teh primerih upoštevati zaščitite podatke v svoji napravi.

  Kako preklicati dovoljenje za lokacijo

  V najnovejših različicah Androida, posebej iz Androida 6.0 Marshmallow imamo možnost preklicati dovoljenja za Android, kar je velika prednost v tej situaciji. Takrat morate vedeti, da je treba razmisliti o dveh metodah, ki vas jih bomo naučili korak za korakom, da se pri njihovem izvajanju ne boste izgubili. So tukaj:

  • Prijava po aplikaciji: Nastavitve, Aplikacije, izberite aplikacijo, za katero želite preklicati dovoljenje, pojdite na Dovoljenja in počistite polje Lokacija
  • Več aplikacij hkrati: Nastavitve, Aplikacije, Dovoljenja za aplikacije, Lokacija. Tam izberite, katere aplikacije naj ponujajo ta dostop in katere ne

  Kako onemogočiti možnost lokacije ali položaja

  Če zgoraj navedeno ni zadostovalo ali iščete drugo rešitev, morate vedeti, da imate možnost neposrednega deaktiviranja možnosti prepoznavanja položaja. Za to morate potisniti vrstico z obvestili in izključiti anteno GPS iz vaše mobilne naprave. V meniju Nastavitve, Lokacija lahko dostopate tudi do tega posebnega menija.

  Kako omejiti dostop aplikacije do vaše lokacije

  Nazadnje, v različicah Android od Android 4.4 do Android 5.0, imate v tej situaciji še eno alternativo. Poiščite katero koli aplikacijo, ki vam omogoča nadzor nad dovoljenji aplikacij, ki ste jih namestili, v tem primeru glede lokacije. Za vsa druga vprašanja nam morate kot vedno pustiti komentar.

  Kako aktivirati ali deaktivirati lokacijo iz hitrih nastavitev

  Če boste to nastavitev pogosto spreminjali, je idealno dodati bližnjico do hitre nastavitve. Na ta način boste imeli dostop tako, da s prstom povlečete navzgor in navzdol z vrha mobilnega telefona.

  Tudi če nimate bližnjice do lokacijo, da jo aktivirate in deaktivirate preprosto s pritiskom na njegovo ikono. Bližnjico pa lahko dodamo tako, da odpremo hitre nastavitve in nato uredimo.

  Vse razpoložljive nastavitve se bodo pojavile takoj, samo morate povlecite in spustite jih v priročnem meniju, kjer se vam zdi primerno.

  Nastavitve lokacije

  Če želite aplikacije, ki so uporabile GPS, lahko to storimo zelo enostavno Nastavitve> Varnost in lokacija> Lokacija.

  Zdaj lahko v zahtevah za nedavne lokacije vidite imena aplikacij, ki so uporabile tehnologijo GPS, WiFi ali mobilni telefon da poiščete položaj mobilnega telefona. Zdaj kliknite na ime in videli boste vse podrobnosti.

  Kako vam je bila všeč naša vadnica? Upam, da ste lahko podrobneje izvedeli o vprašanju lokacije in bi morali vedeti, da se marsikdo odloči, da v Android postavi napačno lokacijo, kar je v nekaterih primerih tudi koristno.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar