Glavni » alibaba-info » Kako se izogniti prevaram na AliExpressu - popoln vodnik

Kako se izogniti prevaram na AliExpressu - popoln vodnik

AliExpress WW

Pozor: Vsa jamstva za nakup, vračila kupnine, vračila

...

da so ponudbe AliExpress razložene v tem razdelku njegove spletne strani.

Ta članek je bil napisan v zgodnjih dneh AliExpressa. Čeprav je nato le izboljšal svojo platformo in je zelo redko, da vas prevarajo, nikoli ne škodi, če vam dam članek, če želite več informacij.

V AlixBlogu ne analiziramo samo najboljših izdelkov, ki jih lahko kupite na AliExpressu: na tej strani kupujemo že leta. Sčasoma smo se veliko naučili o delovanju tega slavnega spletnega mesta, zato vam danes prinašamo članek, poln priporočil, da se izognemo prevaram na AliExpressu.

Kako vas lahko prodajalec AliExpress prevari

Če vemo, kako deluje postopek nakupa AliExpress, je prevaranje skoraj nemogoče. Za začetek podatki o plačilu (bodisi s kartico, mercadopago, Western Union

...

) nikoli ne pridejo v roke prodajalca, plačilne transakcije pa so v celoti zaščitene z varnostnimi sistemi, kot je Verisign SSL, ki šifrirajo vse transakcije AliExpress.

Zato nas lahko prodajalec vara samo pri tem, kar lahko stori: pošiljka izdelkov in brezvestni kupci, ki zamudijo čas zaščite. Razložili bomo najpogostejše metode, s katerimi nas prodajalec lahko prevari.

Pošljite različne izdelke oglaševanim

Res je, da lahko nekateri prodajalci po pomoti ali zavestno pošljejo kaj drugega kot oglaševano. Na splošno je to nekaj, kar je enostavno rešiti tako, da začnemo spor in priložimo fotografijo prejetega. Če prodajalec ne popusti, naj minejo dnevi in ​​AliExpress bo samodejno posredoval v sporu in na podlagi dokazov dal rešitev.

Navedite ponarejeno številko za sledenje

Čeprav to ni tako pogosto, še vedno obstajajo prodajalci, ki dajo ponarejeno številko za sledenje. Tako boste verjeli, da je bilo naročilo poslano, toda nekega dne bo videti kot dostavljeno in ne boste prejeli ničesar. V tem primeru bomo, kot pojasnjujemo v našem priročniku, če želite izvedeti, kako slediti vašim naročilom AliExpress, začeli spor, ki utemeljuje, da je bil paket dostavljen nekomu drugemu. To najbolje utemeljite s pismom prevoznika, kjer zagotovijo, da vam paket ni bil dostavljen, vendar je to včasih z zakonom o varstvu podatkov nemogoče, zato je lahko drug način, da to utemelji, posnetek zaslona stran trackitonline.ru, ki prikazuje mesto dostave paketa.

Kako se izogniti prevaram na AliExpressu

Kot vidite, v vrsti prevar ni veliko skrivnostnosti, so povsem preproste in jih je mogoče rešiti s trditvijo AliExpress. Najboljše pa je, da se poskušate izogniti prevaram, zato vam bomo dali nekaj nasvetov za varen nakup na AliExpress.

Poskusite kupovati pri visoko ocenjenih prodajalcih

V našem članku "Prodajalci brez ugleda: ali je slabo kupovati v teh trgovinah?" Pojasnjujemo, da vsi prodajalci brez ocene ne smejo biti slabi. Vsi prodajalci so bili nekega dne novi in ​​so postali priljubljeni po zaslugi kupcev, ki so zaupali njihovi trgovini. Če pa vidite izdelke, za katere prodajalec da malo pravih fotografij, njihovi oglasi niso preveč podrobni itd.

...

Izdelke je bolje poiskati v drugi trgovini. V našem priročniku za iskanje zanesljivih prodajalcev je razloženo, kako najti zaupne trgovine na AliExpressu.

Če je izdelek prepoceni, sumite

Če poleg tega, da ste novi prodajalec, vidite, da so njihovi izdelki pretirano poceni v primerjavi z drugimi prodajalci, morate vsekakor razmisliti o možnosti, da je prodajalec storil napako (in nato preklical naročila) ali da gre za prevaro. Čeprav so bile te vrste trgovin brez ocen in z zelo poceni izdelki pred leti precej pogoste, jih je zdaj zelo težko najti, zato smo v zvezi s tem lahko mirni..

Preberite opis izdelka za nakup

Velikokrat verjamemo, da so nas prevarali, ko pa preberemo opis izdelka, vidimo, da prejeto dejansko ustreza oglaševanemu. Zato je nujno dobro prebrati opis izdelka in si ogledati značilnosti tega, kar kupujemo: mere, materiali, barve

...

To so podatki, ki nam bodo pomagali dojeti predstavo o tem, kaj bomo prejeli.

Poleg tega je zelo pomembno, da preverite, kaj si drugi kupci mislijo o tem, kaj so prejeli, tako da odprete razdelek »ocene« v oglasu. Nazadnje, če prodajalec v oglasu navede nekaj, vam lahko pred nakupom vedno pošljemo sporočilo, da to pojasni.

In če me je prodajalec zavedel, kaj naj naredim?

Z vsemi temi informacijami se lahko zdaj izognete prevaram na AliExpressu in jih rešite, če se znajdete v eni od situacij, ki smo jih že razložili. Želimo pa nekaj poudariti: zelo pomembno je, da smo seznanjeni z našimi naročili in če bomo ugotovili, da ne prispejo v roku za zaščito naročila, bomo morali začeti spor ali podaljšati čas varovanja naročila..

Mnogi ljudje pustijo čas, da mine in ko želijo zahtevati. AliExpress zagotavlja čas zaščite 60 dni, če se ta čas zaščite izteče in ne zahtevamo, bo naše naročilo zaprto, saj bo AliExpress domneval, da je naročilo prispelo, vendar smo pozabili potrditi prejem naročila. Najpogostejši je, da nam AliExpress pošlje e-pošto in nas obvesti, da se čas zaščite naročila izteka.

Kljub temu, če ste utrpeli neko vrsto prevare, ki nima nič skupnega s tem, kar smo že komentirali, je najbolje, da odprete spor in predložite vse možne dokaze: fotografije, posnetke zaslona

...

In v primeru, da vam prodajalec ne navede razloga v sporu, počakajte, da posreduje AliExpress, ki bo dal rešitev. Če želite izvedeti več o sistemu sporov AliExpress, kliknite tukaj.

Drugi nasveti pred nakupom na AliExpressu

To je eden izmed mnogih člankov, ki jih najdete v našem razdelku z vadnicami, kjer boste našli veliko nasvetov, kako se popolnoma varno kupiti na AliExpressu. Če še vedno ne poznate AliExpressa, priporočam, da začnete z našim dokončnim vodnikom po AliExpressu.

Pojdite na AliExpress

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar