Glavni » alibaba-info » Kako šifrirati datoteke ali mapo v sistemu Windows 10

Kako šifrirati datoteke ali mapo v sistemu Windows 10

AliExpress WW

Ali želite šifrirati datoteke v računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, vendar vam ni treba prenesti in namestiti programov? Potem ste prišli do pravilnega članka, saj bomo na hitro razložili, kako to storiti.

In res je, čeprav Windows ne vključuje šifrirnih zmožnosti, vseeno lahko svoje predmete enostavno zaščitimo.

Kazalo ()

  Enostavno šifrirajte datoteko v sistemu Windows

  Šifriranje datotek in map je v sistemu Windows zelo enostavno ne glede na različico tega operacijskega sistema, ki smo jo namestili na osebni računalnik, z očitno posebnostjo, da te vrste datotek ni mogoče prebrati, tudi če so kopirane, poslane po pošti itd..

  No, za šifriranje datoteke morate najprej klikniti desni gumb nad njim, prikaže meni z možnostmi, med katerimi nas zanimajo lastnosti. Enako, če obstaja več datotek, lahko izberete vse in nato z desno miškino tipko.

  Videli boste, da se nato odpre novo okno z več odseki in čeprav se pojavijo funkcije, povezane s skritimi datotekami in drugimi, šifriranja ne boste mogli videti, razen če kliknite Advanced, kar morate storiti.

  V naprednih možnostih boste nato videli polje Šifriraj vsebino za zaščito podatkov, čeprav vas moramo opozoriti, da se to v nekaterih različicah sistema Windows, zlasti starih, ne pojavlja, in potem tega postopka ne morete izvesti.

  No, pomislimo na tiste, ki imajo to možnost na voljo. Ko kliknete V redu, boste opazili, da je razloženo, za kaj gre v šifrirani datoteki, kot opozorilo, da ne bomo delali napak, ki bi jih morda obžalovali. Vprašani boste tudi, ali želite šifrirati samo zadevno datoteko ali če želite šifrirati mapo, ki jo vsebuje..

  Šifriranje vsebine v sistemu Windows 10

  No, ko začnete šifrirati datoteke, boste opazili, da jih nenehno vidite. Ni napaka, ampak šifrirane datoteke so privzeto vidne osebi, ki jih je šifrirala. Še vedno boste opazili, da imajo v predogledu nekakšno ikono ključavnice.

  V praksi to pomeni če nekdo kopira to datoteko ali jo pošlje po e-pošti, kot smo že pojasnili, je ne bo mogel zagnati ali prebrati na drugem računalniku, zato bo popolnoma neuporaben.

  Kot vedno, če imate vprašanje o tem, se v zvezi s tem ne smete več posvetovati z nami..

  Ali ste s tem korakom lahko šifrirali datoteke v sistemu Windows 10?

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar