Glavni » google » Kako korak za korakom prenesti in konfigurirati črkovalnik v katalonščini v MacOS-u in iOS-u

Kako korak za korakom prenesti in konfigurirati črkovalnik v katalonščini v MacOS-u in iOS-u

AliExpress WW

Preverjevalnik črkovanja, ki ga vključujejo mobilni telefoni, je lahko velikokrat ob veliko pomoč, v drugih pa to postane pravi glavobol. To je zato, ker lahko samodejno spremenijo veliko besed, ki jih pišemo namesto nas, včasih tako hitro, da se tega niti ne zavedamo..

In no, vsi smo že kdaj doživeli težave s korektorjem, in najboljše, kar vam lahko svetujemo, da se izognete neljubim, je, da ga pravilno konfigurirate, da se izognete kakršnim koli neljubi. Danes bomo videli, kako pravilno konfigurirati korektor v katalonščini na napravah s sistemom iOS.

Če imate iPhone, iPad ali Mac in v njih ste poskušali pisati v katalonščini, zagotovo ste imeli kakšno težavo, na primer zaznati kot napačno napisane besede, ki so dobro napisane, ali neposredno spremeniti besedo, ki ste jo napisali za drugo.

Toda ne bi smeli biti v paniki, v tem članku bomo videli, kaj lahko naredimo s pregledovalnikom iOS Da bi izogibajte se tem težavam. Samo bodite pozorni in berite naprej.

Kazalo ()

  Onemogoči samodejno popravljanje

  Kdaj ta sistem povzroča veliko težav včasih je najlažje odklopiti. Za to se bomo;

  • Nastavitve.
  • splošno. 
  • Tipkovnica.
  • Deaktiviramo možnost Samodejni popravek.

  Ta preprosta operacija nam lahko prihrani dobro število nepotrebnih težav. Tako se izognemo pošiljanju pomembnega besedila z napačno ali napačno besedo glede na kontekst odstavka, zahvaljujoč samodejnemu popravku.

  Kako spremeniti jezik lektorja v katalonščino

  Včasih nam korektor pokaže preveč napak iz preprostega razloga ni v jeziku kar bi moral, potem je čas, da spremenite jezik preverjanja črkovanja v iOS-u. Prednost vsega tega je, da je ta postopek zelo enostaven.

  Obstajata dve možnosti za spremembo jezika. Prva je sestavljena iz klika na svetovno kroglo, tako da se jezik spreminja eden za drugim. Če hočemo nekaj hitrejšega in bolj praktičnega kar lahko storimo, je, da pridržimo svetovno žogo, da si ogledamo vse razpoložljive jezike in lahko izberemo tiste, ki jih želimo aktivirati.

  Po tem morate izbrati samo jezik, ki ga želite, kar bo v tem primeru katalonsko. Vendar lahko to spremenite, kolikor želite, in v jezike, ki ustrezajo vašim potrebam in okusu..

  Ali lahko dodate nove jezike?

  Kaj se zgodi, če jezika, ki ga iščemo, ni? V tem primeru imamo možnost na tipkovnico dodajte nove jezike, Katalonski vključen seveda.

  Za to gremo Autocorrector> Nastavitve> Splošno> Tipkovnica> Tipkovnice> Dodaj novo tipkovnico, iščemo jezik, ki nas zanima (v tem primeru katalonščina) in jo dodamo.

  Zdaj, ko nov jezik je že dodan kliknite na svetovno kroglo in izberite jezik, v katerem želimo pisati. Z že izbranim pravilnim jezikom ne bi smeli imeti težav s pisanjem v želenem jeziku.

   Kot vidite, gre za postopek dokaj enostavno in enostavno slediti. Pojasniti moramo, da morate biti previdni pri izbranem jeziku, saj če izberete napačnega, ne da bi se tega zavedali, vam ne bo mogel pomagati pri nalogi, ki jo želite izvesti.

  Preverjanje črkovanja

  Kot ste že videli, imajo naprave iOS poleg tega, da imajo Autocorrector tudi možnost črkovanja, da v primeru zaznavanja napačno črkovane besede poišče podobno in jo samodejno spremeni.

  Ta možnost je praktična, vendar v nekaterih primerih lahko moti, še posebej, če nas zazna kot napačno črkovano besedo, ki v resnici ni. Če običajno ne delamo pravopisnih napak, je dobro, da jo onemogočimo.

  Za izključitev te možnosti sledimo isti poti kot da onemogočite samodejno popravljanje. Bomo:

  • Nastavitve.  
  • splošno.  
  • Tipkovnica.  
  • Nadaljujemo z deaktiviranjem možnosti preverjanja črkovanja.

  S temi nasveti, ki smo vam jih zapustili lahko pišete v katalonščini z napravo iOS ali MacOs hitro in natančno, ne da bi se morali vsake toliko časa ustaviti in pregledati besede, za katere nam sporoča naprava, da so napačno črkovane, kar vam olajša delo in delovanje v času pisanja.

  Drugi korektorji

  Čeprav niso v katalonščini, obstaja veliko preverjalcev črkovanja ki nam lahko pomagajo, obstajajo tudi korektorji za družbena omrežja, kot je WhatsApp, ki jih je mogoče enostavno aktivirati in deaktivirati, prav tako strani, kot so Gmail in različna e-poštna sporočila, imajo svoje, da pomagajo uporabniku pri pisanju sporočila vanje.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar