Glavni » alibaba-info » Kako skrbeti za svojo varnost v neposrednem sporočanju in ne tvegati

Kako skrbeti za svojo varnost v neposrednem sporočanju in ne tvegati

AliExpress WW

Zagotavljanje varnosti neposrednih sporočil, ki jih uporabljamo vsak dan, je negotovost, ki trenutno napada številne uporabnike.

Sistemi za takojšnje sporočanje so spremenili način komunikacije, vendar se v zadnjem času vse bolj zavedamo, kaj ranljive, ki so lahko včasih telekomunikacije in vsi zahtevamo več varnosti in šifriranja sporočil, ki jih pošiljamo prek aplikacij, kot je WhatsApp.

iMessage, Applov sistem neposrednih sporočil, je bil vedno zelo pohvaljen zaradi sistema šifriranja in varnosti, vendar tudi druge aplikacije, kot je WhatsApp, delajo domače naloge, pred kratkim pa je izšel nov celovit sistem šifriranja.

Kazalo ()

  Kako lahko poskrbimo za takojšnje sporočanje??

  Kot dobro vemo, je ena najbolj priljubljenih aplikacij v neposrednem sporočanju WhatsApp. Je pa tudi eno najbolj komentiranih glede tega je v nevarnosti, da postane žrtev bivanja kršen glede vsebine, ki jo pošiljamo in prejemamo.

  Čeprav se zdi zapleteno, je mogoče vedeti, kdaj je naš pametni telefon predrt ali kdo je posredoval v našem WhatsAppu. In ravno iz tega razloga je ta dobro znana aplikacija v zvezi s tem sprejeli vaše varnostne ukrepe z uporabo šifriranja od konca do konca.

  Ker je WhatsApp lansiral sistem šifriranja od konca do konca, ta izraz je postal zelo priljubljen. To pomeni, da (teoretično) ni možnosti dostopa do vsebin, ki jih izmenjujemo prek sporočil, tega ne more storiti niti sama aplikacija.

  Analiza EEF

  Fundacija Eletronic Frontier (EEF) je izvedla študijo, v kateri je analizirala raven varnosti različnih sistemov neposrednih sporočil merjenje sedmih ključnih vidikov.

  Skype je še ena izmed aplikacij za klepet, ki pri video klicih tekmuje s WhatsAppom in Facetimeom, kar celo velikokrat dvomi o tem, kateri je najboljši. Ko pa gre za zaupnost, je bil postavljen kot eden od sistemov s slabo oceno varnosti, vendar sta Apple z iMessage in WhatsApp uspela izstopati od ostalih.

  iMessage si je prislužil dobro oceno za svoj sistem šifriranja sporočil, vendar so mu očitali ni zadostnega zagotovila, da tretja oseba ne izvaja nezakonitega "prisluškovanja " in pridobivanje šifriranih kod, da jih kasneje dešifrirate in preberete pogovor.

  WhatsAppov sistem za takojšnje sporočanje je v dveh pogledih izstopal nad Appleovim. Najprej s tem, da odprtokodna koda in ustvarite ključ za vsako posamezno sporočilo.

  Drugi vidik, v katerem WhatsApp izstopa, je ta lažje je ugotoviti, ali pogovor "posluša " tretja oseba. Šifrirni ključ sporočil je za vsakega uporabnika edinstven, zato lahko v primeru, da se kode ne ujemajo, nekdo vohuni za pogovorom..

  Analiza EEF ne upošteva, kje so shranjeni prepisi sporočil. V primeru Apple vse se shrani v iCloud, ki je ni mogoče izklopiti, medtem ko WhatsApp vam omogoča brisanje vseh pogovorov ali njihovo shranjevanje na drugih platformah.

  Kako varne so komunikacije z uporabo neposrednih sporočil?

  Izboljšave v šifrirnih sistemih aplikacij za takojšnje sporočanje so nam pomagale, da se počutimo bolj varne pri komunikaciji, vendar to moramo upoštevati varnost ni vedno popolna.

  Ne gre za to, da bi postali paranoični in mislili, da nas nekdo ves čas vohuni, ko pa gre za skupno rabo določenih podatkov ali datotek, je treba upoštevati, da nikjer na svetu ni sistema, ki bi bil stoodstotno varen., vedno se najde nekdo, ki je sposoben prebiti ovire, ki so jih postavili razvijalci.

  Pravzaprav obstajajo aplikacije, ki obljubljajo vohuni za pogovori WhatsApp o njih smo se občasno že pogovarjali.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar