Glavni » amazon » Kako ustvariti in spremeniti spustni seznam v Excelu ali pogojni seznam s povezanimi vrednostmi

Kako ustvariti in spremeniti spustni seznam v Excelu ali pogojni seznam s povezanimi vrednostmi

AliExpress WW

Danes bomo videli, kako ustvariti in spremeniti spustni seznam v Excelu oz pogojni seznam in s povezanimi vrednostmi. Nekaj, kar je bilo zelo koristno pri izbiri vrednosti s seznama. Poenostavitev stvari za predloge, pri katerih se skoraj vedno ponavlja isto.

To je način, ki olajša stvari tistim, ki morajo izpolniti te predloge. Poleg tega ne moremo zanikati, da je veliko bolj profesionalen. Poglejmo torej podrobno, kako lahko ustvari spustni seznam na podlagi fiksnega seznama ali vsebine iz drugih celic.

Kazalo ()

  Ustvarite spustni seznam v Excelu

  Pretvarjajmo se zdaj imate excel list z različnimi podatki za to vadnico. Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je očitno izbrati celico, v kateri želite ustvariti seznam.

  Nato boste morali odpreti zavihek Podatki ker se možnost, ki jo zdaj potrebujemo, nahaja točno na tem zavihku.

  Vidimo lahko nekaj možnosti, ne bojte se, da je tista, ki jo potrebujemo, "Preverjanje podatkov"Najdeno je v "Podatkovna orodja ”Je dokaj majhna ikona, ki jo je včasih težko videti.

  Ko kliknete, se odpre pojavno okno z nekaj možnostmi. Kjer piše "Dovoli"Boste morali klikniti in izbrati možnost "Pripravljen". Drugih možnosti ne bomo uporabili.

  Zdaj morate napisati elemente, ki jih želite prikazati na seznamu, ločene z vejico in brez presledkov: "Modra, rumena, zelena, rdeča, vijolična ".

  Spustni seznam v Excelu

  Če želite, da seznam temelji na drugih celicah. Kar morate storiti, je klikniti ikono s puščico, tako da se Preverjanje podatkov je minimiziran, v Excelu lahko omogočite tudi makre.

  Zdaj bo plavajoča in lahko izberete celice, v katerih so podatki, ki jih želite spustnega seznama. Nato znova pritisnite Enter in puščico.

  Zdaj boste lahko kliknite na ta seznam tako da se prikažejo možnosti, ki jih lahko izberete, tiste, ki ste jih konfigurirali. Če želite ta spustni seznam postaviti drugam, vam ga ni treba znova konfigurirati iz nič. Samo kopirajte in prilepite. Če ga želite premakniti, lahko izrežete in prilepite druge.

  Excelovi triki, ki so lahko koristni, če ustvarite spustni seznam

  Kaj storiti, da izberete celoten delovni list?

  The Delovno orodje ki je Excel, nam omogoča kopiranje vseh informacij z lista z uporabo ukaza s pritiskom na nadzorne gumbe in tipko A na tipkovnici hkrati. S tem je mogoče enostavno prenašati podatke z enega lista na drugega, ne da bi vam bilo treba kaj napisati, lahko aktivirate predogled.

  Dodajte številske vrednosti, manjše od nič

  Znotraj celice, ki tvorijo seznam tega programa, Ni mogoče postaviti več številk 0 v vrsto pred drugimi z večjim rušenjem, na primer 1 ali 9, ker jih to samodejno izbriše, ko jih zazna. Razen, če je pred vnosom ničel na Excelov seznam postavljen naglas. 

  Kako skriti določene vrednosti in podatke?

  Ta program med najbolj izjemnimi možnostmi nam omogoča, da skrijemo informacije, prikazane v določenem vrstica ali stolpec z uporabo dokaj preprostega in osnovnega trika.

  V glavni meni programa morate klikniti na možnost "format ", da se prikaže zaslon, na katerem se pojavijo nekateri odseki, vendar se imenuje tisti, ki ga bomo potrebovali "Oblika celice ", če morate zakleniti celice, lahko to storite.

  Ko vstopite v to, pojdite tja, kjer piše "številka ", da izberete, kje bo uporabljena maskirna obleka, in končno določite, kje piše "prilagodi " in nato na "Enter", da v to možnost vpišete tri zaporedne točke.

  Ko kliknete na, sprejmite prej izbrani stolpec bo skril podatke ki se je pojavil v njem. Kot posledica zgoraj navedenega imate idejo, kakšne čudovite trike lahko uporabite na spustnem seznamu, ki ga ustvari ta program..

  To je preveč preprost postopek, v mnogih situacijah zelo uporaben in predvsem zelo profesionalen. Upam, da vam je bilo jasno kako ustvariti spustni seznam v. Imate vprašanja, jih pustite v komentarjih.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar