Glavni » alibaba-info » Kako ustvariti lastno razširitev za Google Chrome, Firefox, Safari in Opera

Kako ustvariti lastno razširitev za Google Chrome, Firefox, Safari in Opera

AliExpress WW

Razširitve so dodatne aplikacije, ki se uporabljajo za izvajanje določenih nalog med brskanjem po internetu. Pri uporabi brskalnika Google Chrome boste opazili, da vsebuje različne razširitve, vključno z na primer blokatorjem oglasov par excellence Adblocker. V tem članku vam pokažemo, kako lahko ustvarite katero koli razširitev za spletne brskalnike, še posebej za Google Chrome.

Dobro je vedeti, da nimate le razširitev, ki jih vključuje Chrome, ampak da lahko med brskanjem po internetu dodate razširitve.

Razširitve, ki so jih razvile tretje osebe, nam omogočajo uporabljajte bližnjice pri izvajanju določenih nalog, ki bi bile sicer precej bolj dolgočasne. Število razširitev, ki jih lahko namestimo, ni omejeno in jih lahko odstranimo, kadar koli želimo.

Kako na preprost način ustvariti lastno razširitev Google Chrome?
Oglejte si ta video na YouTubu

Google Chrome je bil eden prvih dovolite prenos razširitve olajšati marsikaj. Najdete razširitve, ki jih je oblikoval Chrome, in široko paleto, ki jih izdelujejo tretje osebe. Seveda obstajajo brezplačni in drugi, če jih želite, jim morate plačati.

Nikomur ni skrivnost, da je za razvoj razširitve potrebno znanje programiranja. Zdaj pa lahko računate na imenovano orodje "Ustvarjalec razširitve za Chrome " ki vam omogoča pretvorbo določene aplikacije za Google Chrome v razširitev. To orodje bo ustvaril razširitve v nekaj minut, brez potrebe po znanju programiranja.

Kazalo ()

  Kako ustvariti razširitev v Google Chromu, ne da bi imeli znanje o programiranju

  1. Morate prenesti Google Chrome Extension Creator.
  2. Najprej morate ustvariti projekt
  3. Kliknite možnost "zaženi ". Po tem morate začeti izpolnjevati podatke o razširitvi, ki jo nameravate narediti:, ime, različico in ikono, ki jo želite imeti Google Chrome.
  4. Da bi razvijte podaljšek po svojih željah, samo pojdite do okna, ki je na desno "Postavitev razširitve ". Spremenite velikost in vrsto pisave, dodajte sliko ali meni in Funkcionalnost kot iskalno polje, na primer.
  5. Določite, kako distribuirate videz in logotipe aplikacije.
  6. Končate z "Ustvari aplikacijo"
  7. Nadaljujte s pretvorbo vsega, kar ste storili, v datoteko RAR ali ZIP in jo morate poslati v spletno trgovino Chrome.

  Najpogosteje uporabljene razširitve za spletne brskalnike za ustvarjanje v Google Chromu

  • Razširitev za Chrome Adblock - odlična za izogibajte se vsem nadležnim oglasom, ki se pojavljajo na različnih straneh. Med drugim boste lahko brez kakršnih koli nevšečnosti mirno gledali svoje videoposnetke v YouTubu, brali vsebine na spletnih mestih, bili na Facebooku..
  • Razširitev za Chrome Lastpass: večinoma včasih več varnosti in zasebnosti pri brskanju po internetu. Omogoča vam shranjevanje gesel, ki ste jih vnesli v posamezne storitve, lahko pa imate tudi varen dostop iz katere koli naprave. Pomembno je, da si zapomnite svoje geslo za Lastpass.
  • Razširitev Chrome Tinyfilter: Zelo koristno, da se med brskanjem po internetu izognete neželenim spletnim mestom. Popolnoma je, če imate otroke, ki nenehno uporabljajo računalnik in imajo dostop do interneta. Odstranite vulgarno vsebino.
  • Razširitev zaslona za Chrome Awesome: kadar želite zajem zaslona računalnika.
  • Razširitev za Chrome Picmonkey: zelo dobra, ko gre za urejanje slik ali posnetkov zaslona. Takoj je, urejate pa jih iz spleta.
  • Razširitev Chrome Buffer: ko brskate in se pojavi nekaj, kar želite deliti z vsemi prijatelji in družino. Ta razširitev olajša razporejanje delovnih mest v svojih socialnih omrežjih.

  Ustvarite razširitev za spletne brskalnike, kot so Firefox, Safari in Opera

  Za razliko od zmogljivosti, ki jih imamo pri ustvarjanju aplikacije v Google Chromu, v primeru drugih spletnih brskalnikov ali tistih, ki jih želimo Če nekaj genialne ideje prevedete v neko razširitev, se je najbolje naučiti programiranja.

  V primeru brskalniki, kot so Firefox, Chrome, Chromium in Opera se bomo morali naučiti Jeziki HTML, CSS in JavaScript. Če nimate pojma, je najbolje, da se udeležite spletnega tečaja, kjer se lahko naučite, kaj je potrebno, in ustvarite svojo razširitev.

  Da bi v operacijskem sistemu iOS najprimernejši jezik je Swift S tem bi lahko naredili ne samo spletne razširitve, saj gre za jezik z več paradigmami, ki mu omogoča prilagodljivost glede na vaše potrebe, temveč tudi aplikacije med drugo programsko opremo za okolje iOS.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar