Glavni » android » Kako konfigurirati in aktivirati senzor bližine, da vklopim zaslon Android, tako da z njim potegnem roko

Kako konfigurirati in aktivirati senzor bližine, da vklopim zaslon Android, tako da z njim potegnem roko

AliExpress WW

Označevanje naših mobilnih telefonov kot »pametnih telefonov« ni industrijska naglica, vendar imajo dejansko pametne funkcije, ki presegajo ročne možnosti. Uporabili so mehanizme in strojno opremo, ki posnemajo sklepanje naših naprav: Primer je alternative dostopnosti, in naprave za odklepanje mobilnega telefona brez gumba za vklop.

To je bilo mogoče zaradi tehnologij, kot so detektorji prstnih odtisov, prepoznavanje obraza ali senzorji, za katere so odgovorni prepoznavanje bližine predmetov... Če vas ravno ta zadnja možnost pritegne, v nadaljevanju preberite, kako jo lahko aktivirate.

Kazalo ()

  ¿Kaj je senzor bližine za vklop zaslona v mojem Androidu?

  Je zunanja komponenta, ki je integriran v mobilni zaslon, ki je namenjen odkrivanju premikov v bližini naprave. Nahaja se v sprednji kameri terminala, da z viri leče izboljša prepoznavnost zaslona predmeti in deli telesa v njegovi bližini.

  Omenjeni senzor se odzove na predmete, bodisi da zaustavi reprodukcijo zvočnega sporočila; začasno zaustavite zaslon v primeru glasovnega klica; ali vklopite mobilni telefon, ko je izklopljen. Slednje se zgodi, ko je zaslon zaklenjen, se uporablja za njegovo osvetlitev pri ogledu obvestil, ne da bi se morali dotakniti mobilnega telefona; zelo koristno za trenutke, ko so roke onemogočene.

  ¿Kako aktivirati senzor bližine, da vklopite zaslon, tako da s svojo roko potegnete preko njega? Android

  Če imate pametni telefon, vam tega senzorja težko ni; kaj lahko preverite v nekaterih aplikacijah ali v razdelku z nastavitvami. Večina ga vključi v telefonske klice, aplikacije za sporočanje ob začasno zaustavi zaslon na dotik če se mobilni telefon nahaja v našem ušesu; in druge aplikacije, kot je kompas.

  Nekateri mobilni telefoni, kot je Xiaomi, jih lahko imajo teče samodejno in ne zahtevajo aktivacije iz nastavitev. Vendar pa lahko druge vrste znamk Android prepustijo uporabnikovi izbiri, če jih želijo deaktivirati. Torej, če nimate zgoraj omenjenih kretenj, je to znak, da boste morali aktivirati senzor, da se boste lahko odločili za odklepanje s premikanjem roke.

  Če želite to narediti, uporabite naslednje korake: Nastavitve> Dostopnost> Bralnik zaslona> Izklop zvoka s senzorjem bližine in pritisnite "Aktiviraj ". Omenjena dejanja se razlikujejo glede na zadevni mobilni telefon; tako da lahko med iskanjem vtipkate "Bralnik zaslona " za lažji vstop; ali "Senzor bližine " neposredno. Samo potrditi morate, da je vklopljen, in če ne, podeliti dovoljenja za njegovo delovanje.

  ¿Kako prilagoditi senzor bližine, da vklopim zaslon Android, tako da z njim potegnem roko?

  Android podjetja Samsung ga vključi v svoj sistem kot možnost vklopa zaslona; vendar morda ni na voljo za druge blagovne znamke, zato boste morali uporabite zunanjo aplikacijo, ki se imenuje WaveUp. To je aplikacija, narejena posebej za vklop mobilnega telefona s premikanjem roke po zaslonu; enostaven za uporabo; lahka in na voljo prek Googla Play.

  Ko je del vašega portfelja aplikacij, boste odprli platformo: zagnala se bo konfiguracijska plošča, ki to omogoča omogoči razpoložljive možnosti in ga prilagodite svojim željam. Ko je odprta, kliknite stikalo "Storitev "; Prikazala se bo tabela, ki bo pojasnila potrebo po zahtevi za dovoljenja. Nato na zahtevo, ki jo pokliče aplikacija, kliknite "Zahtevaj " in nato "Sprejmi ".

  Takoj boste videli stikala "Aktiviraj "; "Wave mode " (možnost odklepanja, ki jo iščemo) in "Pocket mode " aktiviran. Bo odštela prilagodite in konfigurirajte aplikacijo, tako da se prilagodi potrebam, ki jih zasleduje z izbiro med naslednjimi možnostmi:

  • Število krat da želite s roko predati senzor, da se zaslon vklopi (privzeto je konfiguriran v 2-krat, lahko pa je 1 ali 3).
  • Če želite obdržati žepni način aktivno.
  • In končno, izberite, če tudi vi želite izklopite zaslon ko položite roko na senzor in ga pokrijete.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar