Glavni » alibaba-info » Kako povezati in prikazati podatke iz zbirke podatkov MySQL z uporabo PHP PDO

Kako povezati in prikazati podatke iz zbirke podatkov MySQL z uporabo PHP PDO

AliExpress WW

PHP je računalniški jezik, ki ga uporabljajo razvijalci aplikacij po vsem svetu. Pravzaprav je ta jezik običajno en eden prvih, ki se je naučil, in pričakovano ima PHP podporo za številne računalniške motorje.

Povezava s podatkovnimi bazami s PHP
Oglejte si ta video na YouTubu

Podobno in s preteklimi leti, veliko zbirke podatkov programirani so za povezovanje s slavnim PHP-jem. Kot običajno izhodišče za uporabnike tega programskega jezika je njegova integracija z MySQL, ki jo lahko namestite.

Toda nekaj časa, bolj natančno, od prihoda različice 5.5 PHP je bila funkcija odstranjena. To bitje, funkcija mysql_connect (). Postati del kategorije "zastarel", Ali za tiste, ki tega izraza ne poznajo v celoti "zastarelo".

Na ta način je ogrožena zveza ali povezava med dvema možnima elementoma. Zato tisti, ki se želijo povezati z bazo podatkov z uporabo MySQL zdelo se jim bo potrebno poiskati novo knjižnico. Povezava na ta način s spremembo programskega jezika PHP.

Kazalo ()

  Prva možnost: podatkovni objekt PHP (PDO)

  Soočenje s prej omenjeno situacijo, pojavile so se različne alternative za vzpostavitev varnih povezav z bazami podatkov. Ena izmed najbolj priljubljenih je uporaba podatkovnega predmeta tega jezika, znanega kot: Podatkovni objekt PHP.

  To je samo različica ali razširitev, napisana v jeziku C. Omogočanje tistim, ki jo uporabljajo, za pisanje medplatformnih povezav ali aplikacij ohranjanje izvirnega ali standardnega jezika. Torej, če se odločite za spremembo mehanizma baze podatkov, vam ni treba spremeniti sintakse.

  Na ta način se bo povezava z bazo podatkov izvedla ob upoštevanju treh parametrov. To so: ime strežnika kjer gostuje baza podatkov, Uporabniško ime Y. uporabniško geslo. Pred tem smo s časom na internetu spoznali ta zadnja dva parametra.

  Kaj pa prvo? V prejšnjem, za izbiro baze podatkov prek PHP, napisati je bilo treba določeno funkcijo. Za zdaj pa PDO svojim uporabnikom omogoča, da to storijo iz istega niza ali "Vrvica". Ohranitev imena strežnika, kot je na primer: mysql: gostitelj = ime gostitelja; dbname = dbname.

  Če ga vidite, prvi del niza določa motor, ki je bil uporabljen. Sledi, izraženo v primeru: mysql. Po identifikaciji uporabljenega motorja je določen strežnik, na katerem je baza podatkov. To polje lahko vključuje IP od gostitelja oz lokalni gostitelj v primeru, da je strežnik lokalni.

  Lahko pride do kode ZOP tako kot:

  $ db = novo PDO ("mysql: host = localhost; dbname = yellow ", "administrator ", "" geslo "" 123 "");

  Zaženite poizvedbo z uporabo PDO

  Ko določite pravilen način povezave z bazo podatkov z uporabo jezika PDO. Nadaljevati bomo morali s tem, kako opraviti poizvedbo. Prej je bila poizvedba opravljena v bazi podatkov z neposrednim vnosom njenih parametrov, ampak to je nevarno.

  Trenutno in zahvaljujoč PDO, "Pripravljeni izkazi ”, Ki uporabniku omogočajo, da se izogne ​​morebitnim napadom. Ker konzoli omogoča izvajanje parametriziranega poizvedbe, tako da se izognemo neposrednim parametrom.

  Tehnični jezik v programiranju

  Nekateri izrazi v računalniškem svetu si zaslužijo razjasnitev za tiste, ki niso najbolj spretni v tej zadevi in ​​jim poskušajo dati preprosto opredelitev glede na raven znanja. 

  Za začetek bomo opredelili izraz MySQL Razvit leta 1994 je odprtokodni sistem za upravljanje relacijskih baz podatkov z več kot šestimi milijoni namestitev po vsem svetu, ki deluje kot brezplačna programska oprema. Zaposlen v spletne aplikacije, kot je WordPress, PhpBB in Drupal MediaWikio. 

  PHP je še en izraz, povezan s to temo, ki ga moramo poznati, razvit leta 1994, opredeljen kot splošni odprtokodni programski jezik, primeren za spletni razvoj. Naj bo majhen delčki kode na skupni strani ustvarjeno s HTML (Hypertext Markup Language).

  Nazadnje, ZOP kaj to pomeni Predmeti podatkov PHP. Za vstop v svet programiranja je nujno poznati to terminologijo. 

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar