Glavni » alibaba-info » Kako povezati trdi disk IDE z osebnim računalnikom ali prenosnikom s pomočjo adapterja za kabel IDE na SATA

Kako povezati trdi disk IDE z osebnim računalnikom ali prenosnikom s pomočjo adapterja za kabel IDE na SATA

AliExpress WW

IDE, včasih znan tudi kot Parallel ATA ali PATA, je priznan vmesnik računalniškega vodila, ki nam omogoča vam omogoča priklop trdega diska na različne naprave za shranjevanje, kot so optični pogoni in celo na prenosnem računalniku, če želimo dodati nedodeljen prostor. Če se želite torej naučiti, kako trdi disk priključite na osebni ali prenosni računalnik, je to idealno mesto..

Razvit je bil pred več kot tremi desetletji, vendar nekateri uporabniki še vedno skušajo izkoristiti njegov obstoj, čeprav se seveda pojavljajo veliko več tehnoloških rešitev. Če nimate enega od teh kablov, na primer v Amazonu, jih lahko najdete.

Kako povezati trdi disk IDE z računalnikom
Oglejte si ta video na YouTubu

V vsakem primeru je za ta vmesnik značilno imajo konektor s 40 zatiči poleg precej motečega postopka uporabe, tako da skoraj nihče brez izkušenj brez pomoči ne more izvesti korak za korakom. Priporočljivo je narediti varnostno kopijo osebnega računalnika, saj to ni storjeno samo, če bo formatirano, ampak tudi za zaščito naših datotek v primeru nevšečnosti.

Kazalo ()

  Kako povezati trdi disk IDE z računalnikom?

  Preden začnete s to vadnico, morate odklopite vse napajalne kable iz računalnika iz varnostnih razlogov. Da se ne bi poškodovali ali izgubili datoteke na disku. Čeprav ne skrbite, je mogoče takšne datoteke obnoviti, če se to zgodi. Po tem nadaljujte tako:

  • Odprite pokrov ohišja računalnika, tako da odstranite vijake in matice.
  • Nato morate na disku IDE preveriti položaj mostičkov glede na to, kako ga želite namestiti.
  • Ko ga preskočite na pravi način, morate trdi disk namestiti v pladenj, ki je pravzaprav rezerviran zanje v omari. Običajno ga najdete pod prostorom za bralnike CD-jev ali DVD-jev.
  • Nato trdi disk pritrdite na pladenj z ustreznimi vijaki.
  • Naslednja stvar bo povezava enega konca kabla IDE z matično ploščo. Ta kabel IDE je skoraj vedno bel s črnim priključkom.
  • Nato drugi konec kabla IDE priključite na trdi disk.
  • Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je priključite napajalni kabel na trdi disk. Videli boste, da ta kabel izvira iz računalniškega napajanja in je za razliko od kabla IDE običajno bel in manjših dimenzij.
  • Po vsem zgoraj navedenem znova priključite napajalne kable in vklopite računalnik.
  • Če ste postopek pravilno izvedli, se mora ime računalnika IDE prikazati ob zagonu računalnika.

  Nasveti za vstavljanje trdega diska IDE v računalnik

  Če ste že izvedli prejšnje korake, o katerih smo že razpravljali, morate vedeti, da jih je nekaj preprosti nasveti to pa vam bo omogočilo, da izboljšate zmogljivost ali poskrbite, da bo povezava delovala, če tega ne počne.

  Po drugi strani pa je gotovo, da če disk deluje, ne smete početi ničesar drugega, če pa opazite, da deluje nepravilno ali neposredno, ne, morate preverite, ali je kabel IDE pravilno nameščen, s prvim zatičem na desni in v rdeči barvi.

  Priključite ga na prenosni računalnik

  V primeru, da želite namestiti ali povezati trdi disk IDE na prenosnem računalniku stvar je veliko preprostejša, ob upoštevanju, da se bo namestitev izvedla s kablom USB, ki seveda prihrani korake, naslednje:

  • Trdi disk IDE postavite poleg prenosnika, čim bližje vratom USB, ki jih boste uporabljali
  • Nato vstavite IDE konektor adapterja v zadnji del trdega diska
  • Nato napajalni kabel, ki je priložen adapterju, priključite v električno vtičnico
  • Kasneje drugi konec napajalnega kabla priključite na štirinožni vhod za napajanje na zadnji strani trdega diska.
  • Počakajte približno 20-30 sekund, dokler se trdi disk ne začne vrteti
  • Prejšnji korak končan, priključite kabel USB med adapterjem in prenosnikom
  • Po nekaj sekundah se bo pogon prikazal kot samo še en zunanji pogon, kot da ste priključili pogon USB ali zunanji trdi disk

  Kot lahko vidite, trdi disk priključite na osebni ali prenosni računalnik V teh primerih je dobra možnost in ne smete zamuditi priložnosti, da izkoristite eno od teh komponent strojne opreme, če jo že imate doma. Če ne, priporočamo, da poiščete nekoliko bolj moderno prodajno mesto.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar