Glavni » alibaba-info » Kako pravilno spremeniti in posodobiti procesor in njegove komponente v osebnem računalniku

Kako pravilno spremeniti in posodobiti procesor in njegove komponente v osebnem računalniku

AliExpress WW

Procesor je eden najpomembnejših delov računalnika, a procesor z večjo zmogljivostjo To pomeni, da bo oprema v krajšem času izvedla vsak postopek, ki ga mora izvesti med uporabo. Če želite ugotoviti, ali lahko vaša matična plošča podpira zmogljivejši procesor, preverite specifikacije modela kartice in ustreznih procesorjev, s katerimi je združljiva, zato bo dober procesor preprečil, da bi se računalnik ogreval in izklopil samo zaradi uporabe. ..

Kako posodobiti računalnik
Oglejte si ta video na YouTubu

S to vadnico se naučite, kako to popraviti računalnik ali računalnik ko zamrzne, računalnik deluje veliko počasneje, predvsem pa pregreje procesor istega.

Toda premalo je vedeti, ali lahko matična plošča podpira boljši procesor, saj je njegova sprememba preprost, a občutljiv postopek in v tej vadnici vam bomo pokazali, kako naredi to varno, preizkusite in ugotovite, ali napajanje računalnika deluje pravilno

Kazalo ()

  Nadgradnja CPU

  Izraz CPU je kratica v angleščini, ki se prevede kot centralna procesna enota In to je tisto, kar običajno imenujemo procesor, ko gre za računalnike. Ta izraz se na nekaterih mestih pogosto uporablja za ohišje računalnika in njegovo vsebino, vendar je pomembno, da ga ločimo. Brez nadaljnjih razlogov pojasnjujemo korake.

  1) Prvi korak: s programom cpu-z poiščite model matične plošče in poiščite Googlove specifikacije matične plošče in združljivih procesorjev, da boste vedeli, katerega izbrati.

  2) Drugi korak: Ker že imate v rokah procesor, ki ga želite namestiti, morate opremo izklopiti in odklopiti. Če je mogoče, ga postavite na mesto, ki je varno pred morebitnimi viri statične elektrike..

  3) Tretji korak: nataknite si lateks rokavice in imejte na voljo izvijač.

  4) Četrti korak: z izvijačem odprite ohišje opreme.

  5) Peti korak: odstranite ventilator procesorja.

  6) Šesti korak: povlecite majhno ročico na vtičnici in odstranite trenutni procesor.

  7) Sedmi korak: pravilno namestite procesor in spustite ročico vtičnice. Za orientacijo se lahko opirate na to, kako je bil postavljen prejšnji.

  8) Osmi korak: postavite ventilator na svoje mesto in zaprite škatlo z ustreznimi vijaki.

  Priporočilo

  Čeprav to ni del temeljev tega postopka, priporočamo, da na nov procesor nanesete termično pasto; Poleg čisto staro pasto ventilatorja z alkoholnimi blazinicami. Na ta način boste podaljšali življenjsko dobo novega procesorja.

  Izberite popoln in primeren procesor za svoj računalnik 

  Če želite kupiti nov računalnik ali ga izboljšati z novim procesorjem, moramo upoštevati vse, kar morate izberite najboljši in najprimernejši procesor za naš računalnik; preučite vse nasvete, ki vam jih dajemo pred kakršnim koli nakupom.

  Prva stvar, ki jo morate videti, je število jeder in frekvenca procesorja, To opredeljuje število neodvisnih centralnih obdelav, čeprav to niso številke, ki označujejo operacijo, je vedno dobro te podatke upoštevati; INTEL je med prvimi glede jeder in frekvence.

  Niti na jedro so pomembne, najmanj dve niti na jedro; Upoštevajte tudi točko v prid, če lahko naredite overlock, ki je sestavljen iz prilagajanja moči vrednosti za boljšo zmogljivost.

  Predpomnilnik je vitalna točka, običajno je med 2 MB in 8 MB; če želite, da vam procesor zagotavlja najboljšo zmogljivost, preverite predpomnilnik.

  Končno imamo pomen združljivosti z drugimi spomini. Procesorji so združljivi z različnimi vrstami RAM-a, prav tako bodite pozorni koliko je podprta največja količina RAM-a, ker če presežete RAM pomnilnik, ne boste imeli zagona.

  Ob upoštevanju vseh teh podrobnosti kupite a nov procesor za okrepitev računalnika Lažje je, ne pozabite, da ga lahko hitro posodobite, tako da sledite vsem korakom, ki smo jih opisali zgoraj. Procesor je eden najpomembnejših delov računalnika in z njim je treba ravnati posebej previdno.

  Zaključek

  Če vse preventivni varnostni ukrepi, Nadgradnja procesorja je torej enostavna in preprosta. Ampak ne pozabite slediti vsakemu koraku do črke. Brez nadaljnjega poslavljanja se poslavljamo in želimo vsakemu bralcu srečen dan.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar