Glavni » amazon » Kako korak za korakom spremeniti vrstice po stolpcih s podatki v Excelu

Kako korak za korakom spremeniti vrstice po stolpcih s podatki v Excelu

AliExpress WW

Veliko ljudi uporablja Excel vsak dan. A hkrati ima ta program veliko število možnosti, s katerimi se je povsem enostavno izgubiti. Zato se mnogi sprašujejo kako zamenjati vrstice s stolpci v. Ne skrbite, da ni nekaj zapletenega, spodaj pa bomo videli, kako to storiti.

Zadevna funkcija se imenuje "transpose ". Na kratko se uporablja za spreminjanje položajev podatkov v preglednicah. Tako lahko v stolpce postavite tisto, kar ste imeli, ali celo obratno.

Nato vas bomo pustili korak za korakom tega postopka. Pustili smo tudi video posnetek te razlage, tako da si lahko natančno ogledate, kako izvesti ta postopek. Tako bolj praktičen in hkrati zelo specifičen način.

Kako na preprost način spremeniti vrstice po stolpcih v Excelu
Oglejte si ta video na YouTubu

Kazalo ()

  Kako spremeniti vrstice po stolpcih v Excelu

  Bistvo je, da funkcije ni mogoče uporabiti na okvirju. Kar boste morali storiti, je kopirajte podatke, ki jih želite obrniti, in jih nato prilepite v del Excela, kjer želite, da uporabljajo zadevno funkcijo.

  Dobra stvar pri vsem tem je, da če vam rezultat, ki ga imate, ni všeč, saj ste v postopku kopirali izvirno sliko, to pomeni, da ostane, da ne izgubite ničesar.

  Prav tako vedno priporočamo, da naredite varnostno kopijo izvirne datoteke, in če boste to funkcijo prvič preizkusili, je najbolje, da to storite v drugi datoteki.

  Korak za korakom za prenos vrstic po stolpcih

  Zdaj sledite naslednjim korakom za spreminjanje vrstic po stolpcih v Excelu. Najprej boste morali potrditi polje in ga kopirati. Če želite to narediti, pridržite levi klik miške in ga premaknite na drugi konec, tako da izberete celoten okvir, ki ga bomo spremenili. Potem samo pritisnite tipko C + C in na ta način lahko vse to enostavno kopirate.

  Nato morate z desno miškino tipko klikniti celico, kamor želite kopirati omenjeno polje. Očitno se prikaže nov meni z velikim številom možnosti. Toda edina, ki nas zanima, je tista, ki pravi "Posebno lepilo".

  Ko kliknete možnost "Posebno lepljenje ". Kar se bo pojavilo, bo nov meni z več možnostmi, tisto, kar nas zanima, je možnost "prenesti"Ki ima ikona, ki prikazuje vrstico in stolpec, ki spreminjata položaj.

  To možnost bomo natančno izbrali s to ikono in izbrano polje se bo samodejno spremenilo. V bistvu bo ta lepljen v obliki stolpca in to je to.

  In to bi bilo to za spreminjanje vrstic v stolpce v Excelu. Kot boste videli, je postopek precej preprost in to lahko storite v nekaj sekundah. Na ta način lahko prihranite dober čas.

  Ko je vse tako, kot ste v resnici želeli, se lahko odločite, ali želite izbrisati prvotno polje in pustiti drugega.

  Povejte nam, ali vam je bil ta korak za korakom všeč.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar