Glavni » alibaba-info » Kako spremeniti ime in geslo ali Wifi usmerjevalnika iz našega mobilnega ali osebnega računalnika

Kako spremeniti ime in geslo ali Wifi usmerjevalnika iz našega mobilnega ali osebnega računalnika

Usmerjevalnik je danes najbolj uporabna naprava za uporabo interneta. Omogoča skupno rabo povezave z drugimi napravami bodisi prek ethernetnih kablov bodisi brezžično prek Wi-Fi. Usmerjevalnik je glavna naprava za povezavo z internetom katere koli druge naprave, ki jo imamo doma.

V naši soseščini so ljudje, ki iz kakršnega koli razloga nimajo usmerjevalnika, vendar ne iščejo načina, da bi ga dobili, samo Iščejo priložnost za povezavo s prvim omrežjem Wi-Fi, ki ga dobijo brez ključa za dostop in bi lahko upočasnili povezljivost ali uporabili omrežje za kakšno nedovoljeno dejanje, zato je pomembno, da naš usmerjevalnik ostane blokiran.

V španščini je znano tudi pod imenom usmerjevalnik Router je beseda, ki je med govorci španskega jezika skoraj v celoti razširjena in vodi nas neposredno do tistega, na kar se želimo povezati, to je naprave za internetno povezavo

Lahko kupiš različni modeli usmerjevalnikov v trgovinah z elektroniko in računalniki, Nekateri vključujejo posebne varnostne ukrepe ali več vrat za žične povezave, vendar na splošno uporabniki obdržijo usmerjevalnik, ki ga zagotavlja podjetje, ki zagotavlja storitev povezave..

Ti splošni usmerjevalniki pogosto omogočajo preprosto spreminjanje gesla in drugih posebnih podatkov. Učimo vas korak za korakom, kako spremeniti geslo za Usmerjevalnik, znova zaženite usmerjevalnik ali spremenite geslo za Wifi v računalniku.

Kazalo ()

  Spremenite geslo usmerjevalnika

  Mnogi od nas ne poskrbijo za spremembo gesla usmerjevalnika, ko ga podjetje aktivira namesto nas. To lahko je zelo nevarno, saj pri uporabi splošnih tipk usmerjevalnika, vsak heker z minimalnim znanjem ima dostop do našega internetnega omrežja.

  Preden začnete uživati ​​v internetni povezavi, smo skoraj prisiljeni spremeniti geslo usmerjevalnika ki privzeto pride, če gesla ne morete dobiti, lahko dostopate do uradnega spletnega mesta ponudnika interneta ali proizvajalca naprave. Postopek ne traja več kot nekaj minut, zato bomo šli korak za korakom.

  Najprej vedeti moramo IP našega računalnika. To je mogoče storiti na dva načina, in sicer z dostopom do spletnega mesta, kot je myippublica.com, vermiip.es ali podobno; ali iz okna MS-DOS. Ta drugi postopek je bolj zanesljiv, odpreti moramo začetni meni sistema Windows in v polje za pisanje bomo postavili: cmd. Odpre se okno MS-DOS in tam napišemo ipconfig in pritisnemo gumb Enter.

  Na zaslonu se prikaže vrsta podatkov, tista, ki nas skrbi, je številka na prehodu.

  Ko dobimo to številko, lahko zapremo okno cmd. Naslednji korak je vnesite številke IP v spletni brskalnik (Raziskovanje, Firefox, Chrome itd.). Odprlo se bo okno, v katerem nas prosijo za potrditev uporabniškega imena in gesla. Obstaja več možnosti za to točko, lahko se zgodi, da poznamo uporabniško ime in geslo, toda če jih ne poznamo, obstajata dve ali tri možnosti za dosego tega cilja..

  Spremenite ime in geslo usmerjevalnika

  Lahko pogledamo v uporabniški priročnik usmerjevalnika, se obrnite na operaterja, ki nam zagotavlja internetno storitev ali preizkusite univerzalne nastavitve za generične usmerjevalnike: uporabnik je lahko skrbnik ali celo 1234 in geslo. Kombinacija admin - admin je ena najpogostejših. To je jasen primer, kako ranljive so začetne konfiguracije usmerjevalnika.

  Ko imamo dostop do menija usmerjevalnika, je vsak drugačen, poiskati moramo le varnostni razdelek in uporabniki lahko sami izberejo svoje uporabniško ime in spremenijo geslo usmerjevalnika.

  Lahko tudi izberite vrsto zaščite, ki jo želimo za povezavo Wi-Fi, izbiro gesla, ki nam najbolj ustreza. Dober nasvet je, da redno spreminjate geslo za Wifi, da se izognete hekerskim napadom.

  Priporočena
  Pustite Komentar