Glavni » android » Kako umeriti zaslon na dotik Android

Kako umeriti zaslon na dotik Android

AliExpress WW

Trenutno so vse mobilne naprave otipne, zato je nujno, da zaslon deluje pravilno. Če imate težave z zaslonom na dotik, je možna rešitev kalibracija. Zato bomo videli v tem članku kako kalibrirati zaslon na dotik v Androidu - tako da deluje spet kot običajno.

Kako umeriti zaslon na dotik Android
Oglejte si ta video na YouTubu

Kazalo ()

  Umerite zaslon na dotik Android

  Reševanje težave z izgubo kalibracije zaslona katere koli naprave Android je zelo preprosto. Obstaja več metod za dosego tega cilja, toda v tem članku bomo videli dve posebni metodi, ki sta najboljši.

  Za kalibracijo zaslona Android bomo uporabili aplikacijo z imenom Popravilo zaslona na dotik ki jo lahko prenesete iz Trgovine Play ali po tej povezavi.

  Po prenosu in namestitvi aplikacije. Kar boste storili, je, da ga odprete in morate klikniti gumb z napisom "Začeti"Za začetek postopka.

  Zdaj se boste morali zaslona trikrat dotakniti s prstom.

  Zdaj boste morali preprosto počakati, da aplikacija zaključi z diagnozo in ko bo končana, boste preprosto znova zagnali mobilno napravo..

  Kako umeriti zaslon na dotik iz nastavitev

  Če nobene aplikacije ne želite prenesti, lahko zaslon na dotik Android kalibrirate med možnostmi za razvijalce.

  Če si želite ogledati te možnosti za razvijalce, ki so privzeto skrite, boste morali slediti tem korakom:

  Najprej boste vnesli "Nastavitve". Pomaknite se navzdol do konca in našli boste možnost "O napravi"Ali "Informacije o telefonu".

  Zdaj morate poiskati razdelek, v katerem piše "Številka različice"Ali "Številka gradnje"In sedemkrat zaporedoma pritisnite na omenjeno možnost.

  Pojavilo se bo sporočilo, ki potrjuje, da Možnosti razvijalca so omogočene.

  Umerjanje zaslona Android

  Zdaj se vrni na Nastavitve in videli boste Možnosti razvijalca najdemo pod vsem.

  Poiskati boste morali možnosti "Pokažite dotike"Y "Lokacija kazalca"Če jih želite aktivirati.

  Zdaj boste morali pomakniti zaslon in lahko boste razumeli, da je črta označena s celotno sledjo, če je tako, to pomeni, da vse deluje dobro.

  Zdaj se boste približno desetkrat dotaknili zaslona s prsti in videli, ali je rezultat 10/10. Če je pravilno, potem pomeni, da je vse v redu.

  V primeru, da je vse v redu, to pomeni, da zaslon deluje popolnoma, tako da lahko deaktivirate dve možnosti, ki ste jih predhodno aktivirali.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar