Glavni » android » Kako počistiti predpomnilnik v Androidu? - Naučite se razlike med brisanjem podatkov in čiščenjem predpomnilnika

Kako počistiti predpomnilnik v Androidu? - Naučite se razlike med brisanjem podatkov in čiščenjem predpomnilnika

AliExpress WW

Ko vzamemo ven naš novi pametni telefon iz škatle je vse iluzija in dobre vibracije. Naš novi telefon deluje dobro, je hiter in učinkovit. Vendar čas mineva in ta mobilni telefon ni več tako hiter kot prej, potem se poraja dvom, ali naj v Androidu počistimo predpomnilnik ali ne..

V pametnih telefonih prve generacije je bilo čiščenje predpomnilnika tako potrebno, da bi skoraj lahko rekli, da je obvezno. Ti telefoni so imeli malo zmogljivosti pomnilnik in malo RAM-a, zato nam je hitro zmanjkalo prostora in smo ga bili prisiljeni sprostiti s čiščenjem predpomnilnika telefona. V današnjih telefonih pa potreba po čiščenju predpomnilnika ni tako prepričljiva..

Kazalo ()

  Kaj je predpomnilnik?

  Predpomnilnik je začasni in hitri pomnilnik, Lahko bi ga opredelili kot pomožni pomnilnik, ki naredi kopije podatkov, da lahko hitreje krmarimo. Predpomnilnik shrani iskanja ali URL-je, do katerih dostopamo iz brskalnika, pa tudi podatke, ki jih morajo nekatere aplikacije zagnati..

  Počisti predpomnilnik v Androidu

  Kot smo že omenili, danes počistiti začasni pomnilnik ni tako nujno kot pred nekaj leti. Še vedno pa je priporočljivo, da občasno opravite čiščenje.

  Za počistiti začasni pomnilnik Ne samo, da pridobimo notranji prostor za shranjevanje, ampak bomo takoj opazili, da naš telefon deluje bolje in hitreje reagira.

  Za čiščenje predpomnilnika ni določenega časa. Na mobilnih napravah z malo prostora za shranjevanje bi bilo zanimivo, če bi to počeli enkrat mesečno. Vendar morate biti previdni, saj lahko s čiščenjem predpomnilnika odstranimo informacije, ki jih nekateri aplikacije našega mobilnega telefona morajo delovati. V teh primerih bomo najverjetneje morali na koncu izbrisati aplikacijo in jo znova namestiti..

  Koraki za čiščenje predpomnilnika

  Čiščenje predpomnilnika je tako preprosto kot hitro. Kar moramo storiti, je slediti poti: Nastavitve> Aplikacije> Kliknite želeno aplikacijo> Shramba> Počisti predpomnilnik.

  Če počistimo predpomnilnik, nam pomaga, da telefon sprosti prostor in gre hitreje, hkrati pa je tudi ena najučinkovitejših rešitev, ko nam trgovina Google Play povzroča težave pri namestitvi ali posodobitvi aplikacije. V teh primerih se lahko zatečete k čiščenju predpomnilnika Trgovine Google Play, Googlovega okvira storitev in Upravitelja prenosov.

  Pustimo vam nekaj primerov, ko je čiščenje predpomnilnika lahko koristno in vam pomaga tudi pri reševanju nekaterih težav: odpravite napako Trgovine Play DF-DLA-15, odpravite napako Trgovine Play 504 in končno rešite napako Trgovine Play 927.

  Če po čiščenju predpomnilnika niste uspeli pospešiti mobilnega telefona ali odpraviti težave, ki vam jo povzroča aplikacija, je druga možnost ponastavitev Androida na tovarniške parametre. Seveda pred formatiranjem ne pozabite narediti varnostne kopije.

  Ste se kdaj vprašali, kakšna je razlika med brisanjem podatkov in čiščenjem predpomnilnika? Dejansko je to vprašanje, ki so ga imeli nekoč vsi uporabniki Androida, in prepričani smo, da tudi vi. V tem članku želimo še posebej analizirati, kakšne so razlike med brisanjem podatkov in čiščenjem predpomnilnika, da boste ta trik dobro poznali.

  Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je, da se, ko govorimo o brisanju vsebine z mobilnega telefona, v bistvu znajdemo sposobnost čiščenja predpomnilnika na eni strani in brisanje telefonskih podatkov na drugi. V vsakem primeru bo v različnih primerih morda treba izbrisati enega od elementov, drugega in celo oba hkrati, zato jih podrobneje spoznajmo..

  Upoštevati morate, da dejansko ni enako brisanje podatkov kot brisanje predpomnilnika, zato morate biti v takih situacijah še posebej previdni, ker bi lahko povzroči nepopravljivo škodo. V vsakem primeru morate vedeti, da boste v tej situaciji našli veliko vadnic, ki vas bodo naenkrat ali drugače zahtevale, da izvedete to nalogo.

  Razlike med brisanjem podatkov in brisanjem predpomnilnika

  Izbriši podatke

  Nato začnemo z analizo vsega, kar je povezano s postopkom brisanja podatkov. V tem smislu morate vedeti, da ko ga zaženemo, datoteke brišemo neposredno iz pomnilnika našega telefona oz iz zunanjega pomnilnika. To, kar delamo, je, da izrecno izbrišemo vsebino, na primer fotografije, videoposnetke, aplikacije ali številne druge.

  Resnica je, da ko bomo izvedli to vrsto korakov, povezanih z brisanjem podatkov, bomo ugotovili, da lahko sprostimo prostor, zato je to vadnica, ki jo iščete, ko boste morali narediti prostor. Zdaj moraš biti previden, ker bi lahko bil odstranitev veliko pomembne vsebine, zato bi morali te naloge izvajati previdno.

  Počistiti začasni pomnilnik

  In preidemo na postopek čiščenja predpomnilnika v Androidu. Upoštevati morate, da pri čiščenju predpomnilnika izbrišemo samo podatke iz začasnega pomnilnika telefona, to je elementov, kot so naša gesla, zadnja spletna mesta, ki smo jih obiskali, poleg konfiguracij tudi odprte aplikacije, in drugi. toliko. Skratka, škoda pri čiščenju predpomnilnika je običajno manj trajna kot za brisanje podatkov.

  Razlike med brisanjem podatkov in brisanjem predpomnilnika

  Takrat smo prišli do konca članka, trenutka, da se natančno vprašamo, kaj se zgodi z glavnimi razlikami, ki obstajajo med možnostjo brisanja podatkov mobilnega telefona in čiščenjem predpomnilnika naprave. Prvo, kar morate vedeti v teh primerih, je to razlike so očitne, kot ste že videli, in zato morate biti v teh primerih zelo previdni.

  Druge poizvedbe ali iskanja, ki smo jih videli v glavna socialna omrežja in forumi Imajo opraviti z naslednjim: izbrisati podatke s Facebooka, kaj se zgodi, če izbrišem podatke iz predpomnilnika, kaj se zgodi, če iz mojega telefona izbrišem podatke iz predpomnilnika, kaj se zgodi, če izbrišem podatke Messengerja, kaj se zgodi, če izbrišem podatke s Facebooka, kaj se zgodi če izbrišem podatke WhatsApp, če izbrišem predpomnilnik, se moje fotografije izbrišejo ali izbrišem predpomnilnik Android Recovery. Če imate dodatna vprašanja, nas preprosto vprašajte.

  Katera vprašanja imate še glede razlik med brisanjem podatkov in brisanjem predpomnilnika? Kaj še želite vedeti o tem?

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar